123 456 7890

SJK palasi harjoituksiin maanantaina päävalmentaja Joaquin Gomezin johdolla. Mukana oli uusia kasvoja niin valmennusryhmässä kuin pelaajistossakin, ja valmistautuminen kauteen 2022 alkoi heti tehokkaasti.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten organisoitu päivä meillä oli. Vaikka tämä oli ensimmäinen päivä, kävimme lävitse, miten haluamme toimia. Kuinka tullaan treeneihin, syödään aamupala, valmistaudutaan ja hoidetaan kaikki asiat huolellisesti. Kerroimme pelaajille mitä odotamme heiltä, mitkä ovat arvomme, miltä haluamme näyttää kentällä tai mikä pelillinen identiteettimme on, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez. 

Toinen asia mihin olen myös erittäin tyytyväinen, on se miltä joukkue näytti sitten itse harjoituksissa. Intensiteetti oli heti hyvä, ja pelaajien taso laadukas. Pystyimme käymään jo läpi asioita mitä haluamme kehittää, ja mitkä ovat tärkeitä pelimme kannalta. Tämä on tosi tärkeää, että asiat toimivat heti organisoidusti ja hyvällä intensiteetillä, Gomez jatkaa.

Valmistautuminen kauteen 2022 on siis hyvällä mallilla, ja joukkue alkaa saada muotoaan. Pelaajasopimuksia on kaikkiaan 21, sekä Ykköseen valmistautuvat SJK Akatemian pelaajat. Joulukuun aikana mukana on myös jotain testipelaajia. Ajatuksena on saada joukkue tammikuussa valmiiksi tai viimeistään helmikuun alussa, kun talven siirtoikkunat maailmalla sulkeutuu.

Olen jo nyt aika tyytyväinen siihen, miltä pelaajaryhmämme näyttää. Ei vain edustuksen sopimuspelaajat, vaan myös SJK Akatemian pelaajat, jotka ovat mukanamme. On tosi tärkeää, että he kokevat alusta alkaen kuuluvansa ryhmään. Siten he oppivat mitä heiltä vaaditaan ja he kasvavat siihen nopeasti, sanoo Gomez.

Etsimme joukkueeseen vielä kolmea tai neljää pelaajavahvistusta. Pelaajia, jotka nostavat tasoamme entisestään ja joilla on ominaisuuksia, joita kenties vielä tarvitaan. Olemme kartoittaneet näitä pelaajia rekrytointiosastomme kanssa, ja meillä on periaatteessa vaihtoehdot jo valmiina. Haluamme kuitenkin tutkia kaikki taustat huolellisesti ja olla varmoja, että saamme pelaajat, joita tarvitsemme ja sitä myöden joukkueen valmiiksi. 

Liigacup alkaa tammikuussa ja myös siinä saa peluuttaa mahdollisia testipelaajia. SJK:n kanssa samassa Liigacupin alkulohkossa on KuPS, VPS ja AC Oulu, ja niistä vieraissa kohdataan ainoastaan KuPS. Ensimmäinen virallinen ottelu Suomen Cupissa on keväällä huhtikuussa ja silloin alkaa myös Veikkausliiga.

Liigacupin lisäksi SJK pelaa harjoitusotteluita, joista ensimmäinen on tammikuun 8. päivä, kun SJK kohtaa Vasa IFK:n Wallsport Areenalla. Pelin jälkeen vietetään yhdessä kannattajatapaamista, missä kausikorttilaiset pääsevät tapaamaan uuden päävalmentaja Joaquin Gomezin sekä joukkueen pelaajia. Tämä tapaaminen ja ensimmäinen harjoitusottelu on tarkoitettu vain kausikortin kaudelle 2022 ennen vuodenvaihdetta hankkineille. Järjestelyistä sekä tarkemmista aikatauluista tullaan tiedottamaan heti tammikuun alkupäivinä lisää.

SJK tulee pelaamaan myös kansainvälisiä harjoitusotteluita, koska Veikkausliigan lisäksi valmistaudutaan tulevana kesänä pelattaviin UEFA:n Euroopan Konferenssiliigan otteluihin. Jo nyt on tiedossa, että alkuvuodesta Seinäjoelle tulee kylään Ruotsin pääsarjan GIF Sundsvall ja Viron pääsarjan Paide Linnameeskond. Paiden urheilutoimenjohtajana toimii entinen SJK:n laitapuolustaja Gert Kams ja joukkueen maalivahtiosastossa SJK-legenda Mihkel Aksalu, joten tuolloin on luvassa mukavia jälleennäkemisiä. Tarkemmista ajankohdista tiedotetaan lisää myöhemmin ensi vuoden puolella.

Emme nyt joulukuussa pelaa vielä harjoitusotteluita, koska haluamme ensin opettaa pelaajille meidän standardimme ja tapamme toimia. Sitten kun palaamme tammikuussa harjoituksiin, alamme myös pelaamaan otteluita, kertoo Gomez.

Aloitamme silloin tekemään töitä progressiivisesti, pelaamalla ensin alempien sarjatasojen joukkueita vastaan, sillä käymme silloin läpi hyökkäyspeliämme. Siitä sitten nostamme tavallaan vastustajien tasoa ylöspäin, pelaamalla oman sarjatason ja kansainvälisen tason otteluita, sanoo Gomez lopuksi.

SJK:n pelaajat ja valmentajat pääsevät tapaamaan kannattajiaan ja junioreita ensi lauantaina 18.12. klo 11:00 – 12:00 Torikeskuksen uuden SJK Storen ja Wenla Bistro & Cafén edustalla. Wenlassa voi nauttia kahvit tai maukkaan lounaan, ja SJK Storessa on luvassa tarjouksia. Myös SJK:n kausikortit myynnissä ovat SJK Storessa sekä Lippu.fi-kanavissa.

Tästä katsomaan kauden avanneen ensimmäisen harjoituspäivän tunnelmia videolta.