123 456 7890

SJK ja Haka pelasivat molemmat kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa oman seuran ulkopuolista joukkuetta vastaan, mutta ajankohtaan nähden ottelu oli varsin hyvätasoinen ja -tempoinen. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vauhdilla, mutta kun peli eteni, otti SJK pelin enemmän ja enemmän haltuun. Hakalla oli omat paikkansa vastahyökkäyksistä, mutta kokonaisuutena SJK oli joukkueista lähempänä voitto-osumaa. Päivän komein suoritus nähtiin jälleen Vertti Hänniseltä, joka veti voimalla boksin ulkopuolelta pallon verkkoon. Hänninen osui samaan tapaan myös SJK:n sisäisessä harjoitusottelussa viikko sitten. Seuraava harjoitusottelu on ensi lauantaina, kun SJK kohtaa Wallsport Areenalla Viron Paide Linnameeskondin. Tuosta ottelusta pyritään saamaan myös livestream kannattajille, sillä koronarajoitukset estävät edelleen yleisön pääsemisen otteluun. Tarkkaile SJK:n kanavia ensi viikolla, lähempänä ottelua.

SJK – FC Haka 1-1 (1-1)
0-1 26 min Oiva Laaksonen
1-1 44 min Vertti Hänninen

Ensimmäisen vartin aikana SJK piti enemmän palloa ja Haka prässäsi aggressiivisesti ylhäältä. SJK:n pelin avaamista se esti tehokkaasti, mutta pallo pysyi silti kotijoukkueella. Molemmat joukkueet saivat myös yhdet vaarattomat kulmapotkut, ja SJK sai myös muutaman keskityksen boksiin, jotka eivät vielä aivan löytäneet kärjestä Josepablo Monrealia. Kun peliä mentiin pidemmälle, alkoi SJK saamaan pelin pelaamalla ohi Hakan prässin.

Ensimmäisen maalin pelissä teki kuitenkin FC Haka. SJK:n puolustuksen maata pitkin lähteny pystysyöttö, katkaistiin keskialueella, ja Haka pääsi tilanteen vaihdolla hyökkäykseen. SJK-puolustus yritti ehtiä katkomaan, mutta lopulta Haka-pelaaja pääsi toisesta aallosta sutaisemaan pallon taka-alakulmaan. Maalin jälkeen SJK:n Vertti Hänninen pääsi vetämään kovaa Cristhian Valencian syötöstä, mutta Haka-puolustaja pääsi blokkaamaan vedon.

Puoliajan loppua kohden SJK pakotti Hakan vetäytymään syvälle omalle alueelleen, mutta paria puolittaista puolustajiin kilpistynyttä vetoa, ja kulmapotkua lukuun ottamatta, ei paikkoja tahtonut syntyä. Haka sen sijaan pääsi kertaalleen vastahyökkäyksellä yhden miehen läpiajoon, mutta Markus Uusitalo tuli hyvin maalista vastaan ja torjui yrityksen.

SJK tasoitti pelin, kun Matej Hradecky nousi puolustuksesta keskiympyrään pallon kanssa, ja antoi pallon eteenpäin Vertti Hänniselle. Hänninen kääntyi, otti pari askelta maalia kohti ja veti voimalla boksin ulkopuolelta pallon verkkoon. Komea laukaus jälleen kerran RoPS-kasvatilta. Pari minuuttia maalin jälkeen mentiin tauolle 1-1 lukemissa.

Heti toisen puoliajan alkuun, SJK sai hyvän tilanteen, kun Jake Jervis pääsi vetämään kohti etukulmaa. Jervis oli kuitenkin ajautunut sen verran tiukkaan kulmaan, että maalivahti ehti peittämään etutolpalla vedon.

SJK painosti toisen puoliajan ensimmäisen kymmenminuuttisen kovasti, ja sai luotua muutaman hyvän tilanteen. Kulmapotkun jälkitilanteesta Hradecky pääsi vetämään kaukaa, mutta Haka-maalivahti torjui. Sitten Denys Oliinyk keskitti maalille, minne oli noussut Valencia, ja tämä pääsi puskemaankin, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon. Oliinyk pääsi itse vetämään myös hetkeä myöhemmin, mutta jälleen Haka-maalivahti torjui. Irtopalloon ehtineen Monrealin vedon blokkasi puolustaja lähes maaliviivalta.

Tunnin pelin kohdalla, Haka sai ensimmäisen tilanteensa toiselle puoliajalla, ja se tuli jälleen katkosta keskialueella. Haka-pelaaja pääsi ohi SJK:n puolustuksen ja yritti nostaa etukulmaan, mutta Uusitalo torjui vedon kulmaksi. Kulma tuli niin ikään suoraan Uusitalon näppeihin. Tilanteen jälkeen Haka sai hetkeksi otteen pelistä, mutta se oli ohi nopeasti. Oliinyk pääsi yrittämään maalintekoa, pujoteltuaan ensin sivuttaissuunnassa Hakan puolustajia. Sijoitus kohti taka-alakulmaa meni noin metrin ohi.

73.peliminuutilla, Haka sai jälleen vaarallisen vastahyökkäyksen, kun pallo menetettiin omalla hyökkäysalueella. Haka-laituri voitti juoksukilpailussa SJK:n puolustajan ja pääsi yrittämään nostoa ohi vastaan tulleen Uusitalon, mutta pallo meni maalin yli ja päätyverkkoihin. Hetken päästä Monreal jatkoi hyvin pallon Daniel Håkansille boksiin, mutta tämän vedon edessä oli taas Haka-maalivahti.

Hänninen oli viedä SJK:n johtoon vielä kolme minuuttia ennen loppua, kun Serge Atakayi antoi hyvän keskityksen kaukaa oikealta laidalta. Hänninen pääsi sijoittamaan suoraan keskityksestä, mutta Haka-maalivahdin refleksit olivat edelleen kunnossa. Vähän tuon jälkeen Hänninen kaadettiin, ja SJK sai vapaapotkun keskeltä, noin 20 metristä. Hänninen veti vaparin itse, mutta veto meni puolisen metriä ohi alakulman ja ottelu päättyi tasapeliin.

Erittäin hyvä tempo ottelussa, ja ei tuntunut yhtään pre-season ottelulta. Mielestäni se oli hyvä asia molempien joukkueiden kannalta. Haka tuli peliin hyvällä energialla, ja pääsimme harjoittelemaan omaa juttuamme. Kokonaisuutena erittäin hyvä ottelu. Me dominoimme suurimman osan pelistä, mutta heillä oli myös omat hetkensä, joissa meidän piti olla tarkkana. Olen varsin tyytyväinen siihen, että näimme niitä asioita mitä olemme harjoitelleetkin. Tietenkin aina pieni pettymys, että emme voittaneet ottelua, mutta he tekivät pelin hankalaksi loppuun saakka. Silti uskon, että jos pelaamme näin, ja jatkamme kehitystä, tulee paljon otteluita, jotka voitamme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Lisää Gómezin ja maalintekijä Vertti Hännisen kommentteja ottelusta SJK:n Facebook- ja Instagram-tarinoissa.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matej Hradecky, Mehmet Hetemaj, Cristhian Valencia (65’ Jude Arthur), Pablo Andrade (46’ Serge Atakayi), Niko Markkula (70’ Kingsley Ofori), Vertti Hänninen, Jake Dunwoody (70’ Nooa Laine), Denys Oliinyk (65’ Daniel Håkans), Jake Jervis ja Josepablo Monreal (76’ Rafal Wolsztynski)