123 456 7890

SJK U19 ja Honka pelasivat A-nuorten SM-sarjassa hyvätasoisen ottelun Prunttimäessä sunnuntaina. SJK:n harmiksi tyylipisteitä ei kuitenkaan jaettu ja Honka onnistui iskemään maalit ottelun ensimmäisillä ja viimeisillä minuuteilla. Pelissä nähtiin kuitenkin lukuisia tilanteita ja ennenkaikkea hyvää futista. SJK:lla oli ottelussa varsin nuori porukka, kokoonpanossa oli seitsemän B-junioria sekä useampia ensikertalaisia. Hyvä esitys fysiikaltaan isompaa Hongan joukkuetta vastaan lupaa hyvää tulevaan.

SJK U19 – Honka U19 0-2 (0-1)
0-1 2 min Max Mäkelä
0-2 90 min Osongo Emongo

Honka sai otteluun salama-alun, kun jo heidän ensimmäinen tilanne päättyi maaliin. Pallo pelattiin siinä laidalta maalinedustalle ja Hongan pelaajista parikin koskee palloon ennenkuin se pusketaan etutolpalta sisään.

Honka jatkoi vyörytystä vielä maalin jälkeenkin ja varsinkin heidän isokokoiset pelaajansa aiheuttivat huolta maalin edustalla. Noin puolessa välissä puoliaikaa SJK:kin sai viimein juonen päästä kiinni, mutta tauko tuli kuitenkin vastaan liian nopeasti.

Toisella puolikkaalla SJK hallitsi kenttätapahtumia ja pakotti Hongan puolustusasemiin ja iskemään vain yksittäisillä vastahyökkäyksillä.

Parhaat maalintekotilanteetkin syntyi SJK:lle. Ensin Niko Hietaharju pääsi paikkaan läpiajosta, mutta kaatui alueella. Erotuomari ei nähnyt tilanteessa kuitenkaan virhettä. Hetkeä myöhemmin Antti Palomäki pääsi kahteenkin kertaan ampumaan kaukaa vaarallisesti, mutta molemmilla kerroilla Hongan maalivahti Aleksi Leppinen onnistuu saamaan näppejään väliin. Kahdesti pallo kilahtaa myös maalin kehikkoihin mutta ei maalin sisäpuolelle.

Myös Honka pääsee paikkoihin, mutta maalissa Paavo Valakari esittää välillä paraatitorjuntoja ja pitää SJK:n mukana pelissä. Myös SJK maalin kehikkoja kokeillaan kertaalleen.

Lopulta kun ottelun viimeinen minuutti tulee täyteen, pääsee vaarallisia pystyjuoksuja koko ottelun tehnyt Osongo Emongo yksin läpi ja sijoittaa pallon varmasti ohi Valakarin ja maalin takakulmaan.
Näin SJK:n hyvä peliesitys ei tuo palkintoa tuloksen muodossa ja ottelu päättyy vieraiden voittoon.

Esitys oli hyvä, eikä se ole yrityksestä kiinni, mutta jostain syystä pitää vastustajaa aina analysoida se ensimmäinen kaksikymmentä minuuttia ennenkuin aletaan pelaamaan. Tämmöinen pitää saada pois jos pelimieheksi haluaa. Toisella puoliajalla meillä ei ollut enää näitä ongelmia. Kuitenkin välillä vähän maltti katoaa ja tulee huolimatonta syöttelyä, mutta olen kyllä toiseen jaksoon muuten tyytyväinen, kertoo SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Tämä on kova sarja ja pelit on pienestä kiinni. Taas kerran hyvä peli kuitenkin ja meillä oli mukana myös muutama ensikertalainenkin, jotka saivat nyt tärkeitä peliminuutteja. Poikien pitäisi vaan saada välillä myös hyviä tuloksia, että he itsekin huomaisivat että tekevät hyvin hommia,

jatkaa Peltonen.

Seuraavan kerran SJK U19 on pistejahdissa ensi lauantaina 16.8. klo 15.00, kun Käpylän Pallo vierailee Seinäjoen Prunttimäellä. Tervetuloa kannustamaan SJK:n nuoret voittoon.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Matias Kangas (78′ Aatu Kujanpää), Joona Lautamaja, Jaakko Vihanta, Matti Lähde, Arttu Aromaa, Niko Laaksonen (46′ Niko Laaksonen), Nicolas Kotamäki, Joonas Lepistö, Niko Hietaharju (46′ Jesse Sundman) ja Antti Palomäki.


SJK U19 jäi maaleitta erinomaisessa kunnossa olevalla Prunttimäen kentällä