123 456 7890

SJK Akatemia ja JJK tasasivat pisteet 1-1 tuloksella hyvätasoisessa Kakkosen ottelussa. SJK Akatemia meni johtoon Kingsley Oforin kauden kymmenennellä maalilla, mutta JJK pääsi vielä tasoittamaan. SJK Akatemia jatkaa lohkokärjessä viiden pisteen erolla toisena tulevaan OTP:hen. JJK:lla on kolme peliä vähemmän pelattuna, ja jos JJK voittaa rästipelinsä, nousisi se toiseksi kahden pisteen päähän SJK Akatemiasta. Ottelua seurasi paikanpäällä Jyväskylässä JJK:n kauden ennätysyleisö, 805 katsojaa. SJK Akatemian seuraava ottelu pelataan vasta sunnuntaina 15.8. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Kokkolan GBK.

JJK Jyväskylä – SJK Akatemia 1-1 (0-0)
0-1 47 min Kingsley Ofori
1-1 66 min Robin Saastamoinen

JJK aloitti ottelun saamalla muutaman puolittaisen maalipaikan, sekä muutaman kulman. Sen jälkeen SJK Akatemia otti pallonhallinnan, mutta ei päässyt murtautumaan kunnolla maalipaikoille. Boksiin asti päästiin moneen kertaan, mutta JJK ehti aina blokkaamaan tai katkaisemaan tilanteet. JJK puolestaan pääsi muutaman kerran vastahyökkäykseen vaarallisesti.

SJK Akatemian kokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa koskaan SJK-paidassa, SJK:n uusi australialaispelaaja Brandon Wilson, ja hän näyttikin yhdessä Nooa Laineen kanssa keskikentällä, että keskikenttä ainakin toimii. Muutama hyvä puolenvaihto ja varma peliä edistävä syöttö Wilsonilta ja yhteistyö toimi joukkueen kanssa. Tauolle pelissä mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa SJK Akatemia meni johtoon, ja tilanne lähti Sami Sipolan hyvästä pystysyötöstä Oliver Günesille. Günes haastoi laidassa ja syötti pallon maalin eteen. Siellä Kingsley Ofori oli paikalla ja laittoi pallon sisään. Maali nuorenmiehen kymmenes tällä kaudella.

Tunnin pelin kohdalla Valtteri Olsbo pääsi vetämään boksista kohti etuyläkulmaa, mutta JJK:n maalivahti sai kättään väliin ja tuloksena vain kulmapotku. Tuon jälkeen JJK sai pallon SJK Akatemian päätyyn ja ryppään kulmapotkuja, mutta SJK Akatemia kesti paineen.

66. minuutilla, SJK Akatemian pienen painostusjakson jälkeen, JJK tasoitti ottelun, kun JJK-kapteeni Robin Saastamoinen voitti pallon itselleen kuudentoista kaarella ja veti siitä pallon komeasti verkkoon.

72. minuutilla SJK Akatemia sai erinomaisen paikan, kun Omar Adawi sai katkoin ja antoi pallon Oforille. Ofori pääsi vetämään kuudentoista kaarelta, mutta JJK-puolustaja pääsi liukumaan sen kulmaksi. Kulmasta ei tulosta saatu, eikä saatu myöskään hetkeä myöhemmin rangaistuspotkua, kun Ofori kaatui rangaistusalueella.

Ottelun viimeisellä vartilla mentiin päästä päähän, ja molemmat joukkueet saivat puolittaisia paikkoja. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka SJK Akatemia sai vielä ottelun lisäajalla vapaapotkun ja siitä pienen paineen JJK-päätyyn. Ottelu päättyi pistejakoon.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Berat Akdogan, Joel Laitinen, Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Kaarlo Rintamäki, Brandon Wilson, Nooa Laine (72’ Valentín Gasc), Oliver Günes (67’ Topias Uusi-Autti), Omar Adawi (85’ Daniel Säily) ja Kingsley Ofori.