123 456 7890

SJK antoi kentällä itsestään paljon, mutta se ei riittänyt HJK:n kaatamiseen. HJK voitti 0-1 brasilialaispelaaja João Klaussin ensimmäisen puoliajan maalilla. Samassa tilanteessa SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu loukkasi itseään ja joutui lopulta tulemaan puoliajalla pois. Tilalle tullut Jesse Öst pelasi varsin mallikkaasti, esittäen hyviä torjuntoja. Intohimoa kentällä oli ja tappiosta huolimatta päätä ei ole syytä laittaa pensaaseen. Tällä taistelulla ja hengellä SJK nappaa vielä useita pisteitä Veikkausliigassa. HJK:n haastamiseen tarvitaan kuitenkin vielä jotain ekstraa. SJK:lle tarjoutuu paikka korjata kurssi voitolliseksi jo parin päivän päästä lauantaina, kun FC Honka saapuu OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 16:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin SJK Shopissa. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon.

SJK – HJK 0-1 (0-1)
0-1 33 min João Klauss

HJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli heti ottelun alussa. Juha Pirisen kulmapotku tuli takatolpalle João Klaussille, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin. Sama toistui muutama minuutti myöhemmin, tällä kerralla Moshtagh Yaghoubi antoi kulman, ja Klaussin puskun osoite oli sama. Parinkymmenen minuutin kohdalla Riku Riski keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta hän ei päässyt kunnolla pallon päälle, ja pusku suuntautui selvästi yli maalin.

SJK alkoi päästä peliin mukaan vajaan puolen tunnin kohdalla. Ensin SJK sai vapaapotkun oikeasta laidasta, kun Aristote Mbomaa rikottiin. Jordan Mustoen vapari oli erinomainen, ja Mehmet Hetemaj pääsi jatkamaan. Pusku pomppi vain hieman ohi maalin.

Ottelun alussa SJK ei juuri prässännyt, mutta muutamalla onnistuneella prässillä SJK sai paineistettua Markus Uusitaloa huolimattomiin avauksiin. Sen ansiosta Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan hyvää kaukolaukaustaan, mutta kuti meni hieman yli maalin.

SJK:n pienoinen ote pelistä sai tylyn lopun, kun João Klauss karkasi läpiajoon Sebastian Dahlströmin syötöstä, ja viimeisteli varmasti vierasjoukkueen johtomaalin. Pari minuuttia myöhemmin ottelun erotuomari Mattias Gestranius ajoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautosen ulos ottelusta.

HJK pääsi yrittämään maalintekoa kulmapotkuista turhan vapaasti ensimmäisellä puoliajalla peräti kolme kertaa. Kolmas tuli 37. minuutilla, kun Faith Friday Obilor puski Juha Pirisen kulmapotkun vain hieman ohi maalin.

SJK joutui suorittamaan maalivahtivaihdon toiselle puoliajalle, kun Mihkel Aksalu loukkaantui, ja hänen tilalleen tuli Jesse Öst. SJK:n pelin avaaminen oli tukkoista läpi ottelun, ja HJK:n prässi puri siihen. HJK pääsi kokeilemaan Jesse Östin torjuntavirettä 55. minuutilla, kun Jordan Mustoen syöttö epäonnistui, ja João Klauss pääsi vastakkain Östin kanssa, mutta Öst esitti komean torjunnan.

SJK:n paikat olivat vähissä. 57. minuutilla nähtiin kuitenkin edes puolittainen maalipaikka, kun Mustoe syötti boksiin kohti Emile Paul Tendengiä ja Aristote Mbomaa. Markus Uusitalo pystyi kuitenkin nyrkkeilemään pallon väljemmille vesille.

SJK:n tasoitusmaali oli lähellä 65. minuutilla, kun Valtteri Vesiahon epäonnistunut pusku osui ylärimaan. Toki joku voisi sanoa, ettei se ole epäonnistunut, jos tilanne purkautuu.

SJK jatkoi taistelua loppuun saakka, ja alkoi saada myös enemmän painetta HJK:n päätyyn. Aristote Mboma voitti Faith Friday Obilorin boksissa ja pääsi laukomaan, mutta veto oli hieman turhan hätäinen ja meni selvästi ohi maalin. Vahid Hambo tuli kentälle tuomaan lisää hyökkäysvoimaa, ja hän pääsikin hyvin Jordan Mustoen kulmapotkuun, mutta haltuunotto epäonnistui hieman, ja tilanne kuivui kasaan.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen ottelun loppua SJK pysyi pelissä mukana hieman tuurillakin. Ensin Riku Riskin laukaus osui ylärimaan, ja sen jälkeen Nikolai Alholla oli edessään jo tyhjä maali, mutta laukaus meni ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Juha Pirisen kaukoveto meni kimmokkeen kautta ylärimaan, ja Amr Gamal tykitti paluupallon kimmokkeen kautta yli maalin.
SJK haki lopussa kentälle myös lisää pääpelivoimaa, kun Joel Mero tuli kentälle Ville Tikkasen tilalle. Muutaman kerran SJK saikin pallon jo varsin hyvälle sektorille, mutta kunnolliset tasoituspaikat jäivät lopussa uupumaan. SJK sortui lopussa pari kertaa liialliseen hätäilyyn, mikä on toki luonnollista, kun pelataan lisäaikaa. Vaikka SJK ei tälläkään kertaa päässyt HJK:ta vastaan hyvään lopputulokseen, oli toisen puoliajan taisteluilme erilainen kuin viime kauden parissa ryöpytyksessä.

Täytyy kiittää pelaajia tosi kovasta taistelusta. Siitä heitä ei voi syyttää, etteivätkö he olisi taistelleet loppuun asti tässä pelissä. He antoivat kaikkensa. Se harmittaa jokaisen pelaajan puolesta, että emme saaneet tästä pelistä mitään, sanoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen ottelun jälkeen.

Reagoin tunteella. En käyttänyt mitenkään pahaa kieltä häntä tai ketään kohtaan. En halua sen enempää mennä ottelun tuomaritoimintaan. Saattaisin joutua vain enemmän ongelmiin jos sen tekisin, kommentoi Kautonen tilannetta jossa Mattias Gestranius ajoi hänet katsomoon.

Intohimoa oli kentällä puolin ja toisin, mikä on hieno asia. Se kuuluu tähän lajiin, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelun jälkeen.

Veikkausliigan kolmas peli ja olen todella tyytyväinen meidän kokonaissuoritukseen. Ehjä peli, tasapainoinen peli. Pidettiin tarpeeksi palloa, hyökättiin tarpeeksi vaarallisesti ja tehtiin se tarvittava maali. Aina on tietysti parannettavaa, ja pitäis tehdä se ratkaiseva isku. Sitä ei nyt sitten tullut ja silloin saa jännittää loppuun saakka että miten siinä pelissä sitten käy. Mutta korostaisin, että peli numero kolme ja hyvä, tasapainoinen esitys meiltä, Lehkosuo päättää.

SJK: Mihkel Aksalu MV (46’ Jesse Öst), Marc Vales, Dani Hatakka, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen (78’ Vahid Hambo), Jordan Mustoe, Matti Klinga, Ville Tikkanen (80’ Joel Mero), Emile Paul Tendeng, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa seuraavan ottelun jo lauantaina, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla FC Hongan. Ottelu alkaa lauantaina 21.4. klo 16:00. Ennakkoliput saatavana SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista.