123 456 7890

Tänään on kansainvälinen naistenpäivä. Jalkapallomaailma mielletään monesti miesten valtakunnaksi, mutta totuus on varsin toinen.

Naisista äidit toimivat lasten ensimmäisinä valmentajina, huoltajina, sponsoreina ja tukijoina jalkapallouran alussa. He jatkavat tuossa roolissa pelaajan koko uran loppuun asti. Samoin lukuisat mummot, tädit, siskot, tyttöystävät ja vaimot, seurojen työntekijät sekä muut vapaaehtoiset talkoolaiset, ovat aina tekemässä arvokasta työtä jalkapallon hyväksi.

Naisten jalkapalloilu on koko ajan kasvavana harrastuksena ja huippu-urheiluna, saanut pikkutytöt ympäri maailman kiinnostumaan jalkapalloilusta. Seinäjoella erinomaista työtä tekee Seinäjoen Mimmiliiga vuosien kokemuksella. SJK-juniorit, joiden ensimmäinen tyttöjoukkue perustettiin reilu vuosi sitten, jatkaa tätä arvokasta työtä. Jalkapalloon on saatu sukupuolirajat rikkoen useita naistuomareita, valmentajia, sekä muita taustahenkilöitä.

Naiset ovat myös katsomoissa. SJK:n, kuten aiempienkin seinäjokelaisseurojen kannattajaryhmissä, naiset ovat aina olleet mukana tasavertaisina kannattajina. Klopittaret ovat yhtä tärkeitä joukkueelle kuin Klopitkin ja he matkustavat samalla tavoin mukana peleihin ympäri Suomen SJK:ta tukien.

Naisten asema on kautta maailman aliarvostettu ja se ei ole tasavertainen miesten kanssa. Tänä päivänä jokainen voi kiinnittää asiaan huomiota ja pyritään yhdessä tekemään maailmasta tasa-arvoisempi paikka. Niin jalkapallon parissa kuin muussakin elämässä.

Hyvää päivää naiset – SJK arvostaa teitä ja on teille kiitollinen kaikesta.