123 456 7890

SJK ja Honka tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä Tapiolan Urheilupuistossa. Kummallakaan ei aivan loistavia tilanteita ottelussa ollut, mutta SJK oli hallitsevampi ensimmäisellä puoliskolla ja ottelun lopussa. SJK vei myös tilastojen valossa, sillä niin laukaukset kuin kulmatkin menivät SJK:n hyväksi. Samoin kotijoukkueen maalivahti joutui viidesti torjuntatöihin, kun SJK:n päässä Mihkel Aksalu selvisi yhdellä. Etukäteen ajatellen, tämä ottelu oli myös elokuun vaikeimpia, joten vierastasapeli kelpaa mainiosti. Ottelussa teki debyytin SJK:n tuore hankinta Zakaria Beglarishvili, joka pelasi viimeisen vartin ja järjesteli heti pari hyvää hyökkäystä. Seuraava ottelu on ensi viikolla torstaina, kun SJK kohtaa rästiottelussa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa klo 18:30 ja liput peliin SJK:n verkkokaupasta.

FC Honka – SJK 0-0

SJK aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen vetopaikka oli Jesse Sarajärvellä kolmannella minuutilla, mutta Tim Murray torjui hänen matalan vetonsa. SJK:lla oli muutama vapaapotku hyvästä paikasta ensimmäisellä puoliajalla. Kokoonpanoon palannutta Moshtagh Yaghoubia rikottiin rangaistusalueen rajalla. Mosa asettui itse pallon taakse, mutta veto kilpistyi muuriin.

SJK:n Yaghoubilla ja Denys Oliinykilla sekä Hongan Juha Hakolalla oli vapaapotkut hyvistä paikoista ensimmäisellä puoliajalla, mutta kaikkien vedot menivät yli maalin.

Kymppipaikalla pelannut Moshtagh Yaghoubi oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla SJK:n näkyvimpiä pelaajia. 38. minuutilla hän laukoi kovan kudin, jonka Murray pystyi kuitenkin torjumaan. Murray torjui myös Mehmet Hetemaj’n laukauksen.

Hongan ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka oli Borjas Martinilla. Lucas Kaufmann antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen Borjas Martinille, jonka voimakas pusku meni kuitenkin yli maalin.

Honka hallitsi toisen puoliajan alkua, mutta SJK pääsi hiljalleen takaisin peliin mukaan. Jeremiah Streng oli tänään pitkästä aikaa avauksessa liigapelissä, ja hän pelasikin vahvan ottelun, vaikka uran ensimmäinen liigamaali jäi vielä tuleviin peleihin.

SJK:lla oli erinomainen vastahyökkäys 71. minuutilla. Jesse Sarajärvi pääsi oikeassa laidassa Hongan syöttöön väliin ja pelasi pallon Mosalle. joka jatkoi pallon Mehmet Hetemaj’lle. Hetemaj syötti vielä Denys Oliinykille, jonka vasemman jalan laukaus meni hieman takatolpan ohi.

SJK:n tuore hankinta Zakaria Beglarishvili tuli kentälle vartti ennen loppua ja teki välittömästi hyvän vaikutuksen. Beglarishvililla on pehmeä kosketus palloon ja hän antoi myös muutaman hyvän syötön. Myös Batistan sisääntulo oli hyvä. Brasilialaisella oli pari vetopaikkaa, ja Murraylla oli pieniä ongelmia yhden Batistan laukauksen kanssa.

Kerhon puolustus oli välillä ongelmissa korkeiden ja pitkien pallojen kanssa, ja Borjas Martin meinasi pari kertaa karata läpiajoon. Honka sai lopussa epäsuoran vapaapotkun, kun Mihkel Aksalu otti Ville Tikkasen palautuksen käsiinsä. Hallittu palautus tai ei, tuomiona oli vapaapotku vitosen viivalta. Honka juoni vetopaikan Javi Hervasille, mutta Mihkel Aksalu teki tärkeän torjunnan, ja lukemat pysyivät 0–0:ssa loppuun asti.

– Hyökkäsimme enemmän kuin Honka. Tässä oli kaksi pelaavaa joukkuetta, ja tiesimme, että toinen hallitsee enemmän. Pystyimme pitämään Hongan pois pallosta ja pakotimme Hongan juoksemaan pallon perässä. Olen tyytyväinen joukkueeseen. Meillä oli jälleen muutoksia edelliseen otteluun verrattuna. On hyvän joukkueen merkki, kun pelaajisto vaihtuu, mutta pystymme silti pelaamaan hyvin. Zakaria (Beglarishvili) on harjoitellut kanssamme kaksi päivää. Hän on erityislaatuinen pelaaja. Hän on rauhallinen pallon kanssa ja hänellä on pehmeä kosketus. Hän tuo hyviä asioita SJK:hon. Hän on luova pelaaja. Hän ei ole pelannut hetkeen, nyt hän pelasi 20 minuuttia. Hän pystyy auttamaan meitä maalinteko-ongelmissa. Jeremiah Strengin itseluottamus on nyt hyvässä kunnossa. Hän on harjoitellut edustuksen mukana ja tehnyt hyvin maaleja Kakkosessa. Hän oli tänään vaarallinen, vaikka ei tehnytkään maalia, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Tasainen ottelu, kumpi tahansa olisi voinut voittaa. En ole tyytyväinen meidän pelimme tasoon tällä hetkellä. Puolustimme onneksi tarpeeksi hyvin. SJK ei saanut liian montaa maalipaikkaa. Boksin puolustaminen oli parempaa, mutta menetysten jälkeen pitäisi olla aktiivisempia. Pallonhallinnan etenemisvaiheessa meillä ole pelaajia tarpeeksi lähellä, emmekä ole tarpeeksi aktiivisia. Siten emme saa tunnetta mukaan ja teemme helppoja virheitä. Sitten, kun niitä virheitä tulee, olemme liian kaukana toisistamme. Toinen puoliaika oli parempi ja olimme aktiivisempia. Macoumba Kandjilla menee vielä hetki ennen pelikuntoa. Hän on todennäköisesti jatkosarjassa mukana, sanoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Vähän ehkä pieni pettymys. Etukäteen ajatellen toki tärkeä vieraspelipiste. Olisi ehkä pitänyt olla vähän vaarallisempi hyökkäyspäässä. Saimme kuitenkin hyviä riistoja yläalueella. Siksi pieni pettymys. Kaikki on kuitenkin sarjataulukossa muutaman pisteen sisällä, joten siinä mielessä tärkeä piste, sanoi SJK:n puolustaja Dani Hatakka heti ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Jude Arthur (75’ Zakaria Beglarishvili), Moshtagh Yaghoubi, Denys Oliinyk, Trevor Elhi, Ville Tikkanen, Jesse Sarajärvi, Jeremiah Streng (75’ Matheus Batista) ja Mehmet Hetemaj (84’ Obed Malolo).

Kaksi seuraavaa peliä on kotipelejä. Ensin SJK kohtaa torstaina 15.8. klo 18.30 OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin ja heti maanantaina 19.8. klo 18:30 RoPS:n. Molempien pelien ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista.