123 456 7890

SJK jäi maaleitta Kuopion Savon Sanomat Areenalla, mutta tasapelipiste kelpaa mukaan. KuPS on voittanut kolme viime ottelua ja SJK ei ole koskaan aiemmin voittanut Savon sydämessä. Tasapelipiste kelpaa siten mainiosti kotiin tuomiseksi. Paikanpäällä oli myös SJK kannattajat, jotka tekivät ottelusta lähes kotipelin. Joukkue kiitti kannattajia ottelun jälkeen ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi keskiviikkona pelattavaa Pohjanmaan derbyä. SJK isännöi sillloin Vaasan Palloseuraa ja Keskuskentälle odotetaan luonnollisesti mukavaa yleisöryntäystä.

KuPS – SJK 0-0

Yhdeksännellä minuutilla Joona Lautamaja keskitti ja Petteri Pennanen pääsi laukomaan vapaasti, mutta veto suuntautui yli maalin. SJK hallitsi avauspuoliaikaa, mutta maalipaikkoihin murtautuminen tuotti ongelmia. Johannes Laaksonen ja Tuco laukoivat muutaman kerran kauempaa, mutta vedot suuntautuivat päin Johannes Kreidlia tai sitten ne kimpoilivat KuPS-puolustajista kulmapotkuiksi. SJK:lla olikin ensimmäisellä puoliajalla useita kulmapotkuja, mutta tulosta niistä ei syntynyt.

KuPS oli lähellä onnistua kulmapotkusta 27. minuutilla. Petteri Pennanen keskitti ja Azubuike Egwuekwe puski, mutta Mihkel Aksalu sai hiukan näppejään väliin ja pallo meni rimaa hipoen yli maalin.

SJK dominoi toista puoliaikaa, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin pääseminen oli edelleen vaikeaa. KuPS tyytyi vain puolustamaan, eikä se saanut minkäänlaista kontrolloitua hyökkäystä aikaiseksi.

Tunnin pelin kohdalla Roope Riski keskitti ja Tarmo Kink pääsi jatkamaan maalin edestä, mutta pallo viuhui ohi maalin. Jarkko Hurme pääsi kertaalleen puskemaan, mutta pusku suuntautui yli maalin. Myös Jussi Vasara pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Johannes Kreidl torjui. SJK pääsi hyvin boksiinkin asti, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Pelin kulku muuttui reilun tunnin pelin jälkeen, kun KuPS vaihtoi Ilmari Niskasen ja Urho Nissilän kentälle. Vaihtojen jälkeen kotijoukkuekin pääsy kohtuullisiin hyökkäyksiin, mutta maalipaikkoja ei sillekään auennut.

Olisimme ansainneet kolme pistettä, tämä oli ihan täysin meidän peli, ei vaan saatu palloa maaliin. Meidän keskikenttä oli paljon parempi kuin vastustajan keskikenttä. On alettu tekemään oikeita asioita, syötellään palloa ja sitä kautta mennään eteenpäin, kyllä niitä voittojakin alkaa tulla sitä kautta, sanoi SJK:n Matej Hradecky ISTV:n haastattelussa

Pelattiin hyvätasoinen ottelu, mutta ehkä tasapeli oli kuitenkin reilu tulos ottelulle. Viimeiset ratkaisut olivat huonoja itseltäni. Pääsin usein hyvään paikkaan boksiin, mutta joko laukaus tai syöttö karkasivat hieman. Ihan positiivinen fiilis jäi kuitenkin, sanoi KuPS:n Ilmari Niskanen ISTV:n haaastattelussa.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Johannes Laaksonen, joka dominoikin keskikenttää läpi koko ottelun. Muut tähdet meni kotijoukkueen puolustaja Babacar Diallolle ja keskikentän Ilmari Niskaselle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen, Henri Aalto, Jussi Vasara (75′ Toni Lehtinen), Ariel Tuco Nguekam, Roope Riski, Tarmo Kink (90�Youness Rahimi), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme ja Abdouaye Meite.