123 456 7890

Hyvä harjoitustapahtuma
FC Haka – SJK 3-0 (1-0)

37 min 1-0 Janne Mahlakaarto
49 min 2-0 Kalle Multanen
86 min 3-0 Jarno Mattila

SJK kohtasi liigajoukkue Valkeakosken Hakan lauantaina ulkokentällä lähes kesäisissä olosuhteissa. Pelialustana oli Valkeakosken Saharan lämmitettävä vihreä tekonurmi. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja olosuhteet erotti kesästä vain lämpötila, sillä Celsiusmittari näytti 5-6 astetta plussaa.

Haka pelasi perjantaina Liigacupin ottelun kotonaan FC Lahtea vastaan häviten 1-2. Joukkue oli uusiutunut tuosta pelistä täysin, sillä perjantaina pelanneista kentällä nähtiin nyt vain kärkimies Jarno Mattila. Hänkin pelasi edellispäivänä vain viimeiset 5 minuuttia. Valmentaja Olli Huttunen antoi nyt peliaikaa nuorille pelaajille ja lisäksi näyttöjä olivat antamassa FC Hämeenlinnan Markus Joenmäki ja Jussi Heikkinen.

Myös SJK:n joukkue poikkesi aikaisemmin nähdystä monien poissaolojen vuoksi. Aikaisemmissa harjoituspeleissä nähdyistä sopimuspelaajista olivat poissa Henri Saranpää, Petri Huttu, J-P Salminen, Mikko Väänänen, Mikko Kärki, Toni Kujala ja Ville Kukkanen. Myöskään Tiitus Lehtinen ei vielä pukenut mustaa peliasua päälleen. Kiitos fuusion SJK lähti matkaan kuitenkin poissaoloista huolimatta 16 pelaajalla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista pääasiassa keskikentällä. Kotijoukkueen parhaat paikat tulivat kärjessä hyvin liikkuneelle Jarno Mattilalle ja SJK:sta Hakan maalia lähimmäksi pääsi Miika Asunmaa. 37. minuutilla Mattila pääsi SJK:n puolustukselta karkuun ja vastaan tullut maalivahti Jyri Nieminen joutui kaatamaan hänet rankkarialueen ulkopuolella. Kokenut Janne Mahlakaarto ampui tuomitun vaparin 20 metristä vastustamattomasti takakulmaan.

Toisen jakson alussa seinäjokelaisten ajatukset taisivat olla vielä pukukopissa, kun Haka lisäsi helposti johtoaan 2-0:aan. Kalle Multanen pääsi melko vapaasti kääntymään 25 metrissä ja kaukoveto painui tolpan viereen. Kotijoukkue sai toisella jaksolla paremmin pelistä kiinni ja oli jonkin verran painostavampi. Loppulukemat 3-0 iski neljä minuuttia ennen päätösvihellystä Jarno Mattila läheltä kulman jälkitilanteesta.

SJK pelasi koko miehistöllään tasaisesti. Alakerrasta erottui oikea pakki Jani Asuintupa, joka puolusti hyvin ja haastoi ennakkoluulottomasti liigamiehiä ylösnousuillaan. Vasen linkki Tommi Haanpää aiheutti Hakan puolustukselle ongelmia nopeudellaan. Myös oikea linkki Jukka Yli-Renko pelasi pirteästi. Juha Etelä-Aho teki kovasti töitä kärjessä.

Hakasta erottui keskikentän maestro Janne Mahlakaarto pelinrakentajana ja hyvin tilanteita haistanut kärkimies Jarno Mattila. Ex-seinäjokelainen kippari Ville Pajula oli vasemmalla laitalinkkinä myös yksi Hakan parhaita.

Valmentaja Thomas Dunne piti ottelua hyvänä harjoitustapahtumana:
– Saimme tässä vaiheessa kautta hyvää tuntumaa ulkona pelaamiseen. Pelaaminen ulkona on niin erilaista kuin sisähalleissa. On valoista, kenttä on iso ja nopea ja tuulikin vaikuttaa omalta osaltaan. Lukuun ottamatta toisen puoliajan keskivaihetta olimme tässä pelissä hyvin mukana liigajoukkuetta vastaan. Toisella jaksolla näkyi jo väsymys. Huomenna kohtaamme Kiiston ja sen jälkeen meillä on mahdollisuus levätä. Alakerta onnistui hyvin maaleista huolimatta. Toppari Petri Niemi pelasi varmasti ja oikea pakki Jani Asuintupa oli hyvä. Joillakin nuoremmilla pelaajilla oli ymmärrettävästi ajoittain vaikeuksia kokeneiden vastustajien kanssa.

SJK: Jyri Nieminen (86 min Matti Tervasmäki); Anssi Syrjämäki, Petri Niemi, Jukka Ahola, Jani Asuintupa; Tommi Haanpää (65 min Timo Rauhala), Marko Huttu, Jere Jääskeläinen (65 min Johannes Saranpää), Jukka Yli-Renko; Miika Asunmaa (46 min Ville Pakkala), Juha Etelä-Aho

FC Haka: Viik; Karjalainen, Salonen, Joenmäki, Heikkinen; Pajula, Mahlakaarto, Multanen, J. Pirinen; Mattila, P. Pirinenop”