123 456 7890

Kakkosen länsilohkoa johtava Vasa IFK oli edellä oikeastaan vain maalinteossa, kun Kerho 07 vieraili Vaasan Hietalahdessa keskiviikkoiltana. Nuori joukkue pakotti Ykköseen nousua tavoittelevan ryhmän puolustusasemiin ja luottamaan vastahyökkäyksiin. B- ja A-junioreista pääosin koostuva Kerho 07 loi hienoja tilanteita hyökkäyskolmanneksella, mutta ei onnistunut murtamaan hyvin puolustaneen kotijoukkueen kuparista.

VIFK – Kerho 07 2-0 (1-0)

1-0 45 min Andreas Strandvall

2-0 85 min Travis Cantrell rp.

Kerho aloitti ottelun sähäkästi, kun Suomen U19-maajoukkuereissulta kotiutunut Elias Ahde pääsi ensimmäisellä minuutilla nokikkain maalivahti Scott Angevinen kanssa. Ahteen vedosta puuttui kuitenkin voimaa ja amerikkalaisvahvistuksella oli helppo työ kaapata pallo haltuunsa.

Peli jatkui ensimmäisen kymmenen minuuttia varsin kovalla sykkeellä ja molemmat pyrki nopeasti pallonriiston jälkeen hyökkäykseen. Kerholle syntyi ottelun toinenkin maalintekopaikka, kun Antti Palomäki livahti karkuun oikealta laidalta. Nosto etukulmaa kohden meni noin metrin verran yli.

Pikkuhiljaa tempo hieman rahoittui, mutta tilalle tulivat kovat otteet. Ahteen tapaan Suomen U19-maajoukkueen matkassa viikonloppuna ollut Tuomas Lähdesmäki, joutui pariinkin kertaan kentän pintaan, kun selkään tultiin kovalla vauhdilla. Varoituksia ei kuitenkaan nähty.

Noin puolen tunnin paikkeilla pääsi vaasalaisten Males Lombo karkumatkalle oikealta puolelta, mutta Kerhon onneksi miehen veto suuntautui useita metrejä takakulmasta ohi. Sama mies on asialla toistamiseen lähes identtisessä tilanteessa, mutta Kerhon maalissa pelannut B-juniori Paavo Valakari tuli hienosti vastaan ja torjui tilanteen.

Kerho sai vielä muutaman kulmatilanteen ja piti pallon muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta IFK:n päädyssä. Alkoikin näyttää siltä että puoliajalle mentäisiin tasatilanteessa.

Harmillisesti kuitenkin puoliajan viimeisillä hetkillä, syötti Travis Cantrell lähes kulmalipun tuntumasta vapaana pilkun kohdalla olleelle Andreas Strandvallille, joka jatkoi suoraan syötöstä pallon taka-alakulmaan. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Kerho painoi entistä kovempaa VIFK:n puolustuskannalle. Kovatkin otteet jatkuivat, kun ensin Kalle Taimi sai nappulankuvat sääreensä ja joutui talutetuksi kentän laidalle paikattavaksi. Taimi kuitenkin pääsi paikkailun jälkeen kentälle takaisin. Pari minuuttia edellisestä, ajettiin Jesse Sarajärvi kentän pintaan ja tuloksena vapaapotku Kerholle.

Tämän jälkeen keltaisia kortteja sitten alkoikin nousta ja ensimmäisen niistä sai Kerho 07:n Kalle Taimi. Samalla VIFK sai vaarallisen vapaapotkun aivan kuudentoista alueen kulmalta, mistä kuitenkin pallo päätyi muurin kautta päädystä yli. Kulmatilanteessa Kerhon pelaajaa rikottiin ja jatkettiin vapaapotkulla.

Kerho 07 nappasi myös päivän toisen keltaisen kortin, kun Timo Rauhala sai varoituksen ottelun aiempaan linjaan nähden melko heppoisesti. Tätä ei sulattanut Kerhon kapteeni Aki Sipilä, joka sai samassa tilanteessa kovasta protestoinnistaan varoituksen.

Kerho sai myös parhaat maalintekotilanteet ja ensimmäinen niistä osui Lähdesmäelle, jonka kääntölaukaus kuudentoista rajalta meni kuitenkin harmillisesti päin maalivahtia. Seuraava yritys syntyi kun Emil Lidman kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla ja siitä vapaapotku Kerholle. Maalivahti kuitenkin nappasi tämänkin yrityksen.
Seuranneesta vastahyökkäyksestä VIFK hätyytti Valakaria maalissaan ja Lombon vaarallinen nosto kohti takakulmaa – tippui onneksi vain ylähirteen.

Ottelu jatkui saman käsikirjoituksen mukaan aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, kunnes Kerhon puolustukselle sattui pieni uinahdus ja Males Lombo jälleen kerran vapaaksi linjan taakse. Valakari tuli jälleen hyvin vastaan, mutta tällä kertaa Lombo ehti nostaa pallon hänen yli ja Valakarin liuku kaatoi Lombon tilanteessa. Pallo pilkulle ja siitä Cantrell ampui pallon vuorenvarmasti maaliin.

Peli loppui käytännössä siihen, vaikka Kerho vielä saikin muutaman tilanteen aikaiseksi.

Esitys oli kuitenkin todella nuorelta ryhmältä erinomainen ja Kakkosen sarjakärki joutui tekemään täyden päivätyön hienoja tilanteita rakennelleen Kerhon kanssa. Kerhon avauskokoonpanossa oli kuitenkin peräti kuusi B- tai A-junioria ja vaihdossa vielä kolme lisää.

Ensimmäisellä jaksolla mielestäni peli oli vähän ehkä tasaisempi, eikä meillä siinä ihan ollut semmoista niin sanottua tuhannen taalan paikkaa missään vaiheessa. Toisella puoliajalla sitten alettiin löytää entistä paremmin miehet oikeista paikoista ja luotiin vaarallisempia tilanteita. Kaatui kuitenkin vähän halpaan maaliin, mutta yrityksestä ei ainakaan voi moittia joukkuetta. Olisi siinä ollut ainekset vaikka viedäkin tämä peli. Ei sillä nyt niin ole väliä mitkä numerot taululla on, mutta kyllä 2-0 lukemat tuntuu vähän härskiltä mielestäni, kommentoi omiensa esitykseen tyytyväinen vastuuvalmentaja Max Peltonen pelin jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueen puolustaja Merhawi Birhane, kaksi tähteä kotijoukkueen hyökkääjä Travis Cantrellille ja yksi tähti Kerho 07:n B-junnuikäiselle Antti Palomäelle.

Kerho 07 kohtaa seuraavaksi Närpes Kraftin vieraissa ensi sunnuntaina 14.9. klo 16.00 alkavassa ottelussa.

Kerho 07: Paavo Valakari MV, Kalle Taimi, Antti Viita, Timo Rauhala, Miika Korpela, Aki Sipilä, Emil Lidman, Jesse Sarajärvi, Antti Palomäki, Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde (79′ Samppa Bouroussi).

B-juniori Emil Lidman oli tänään yksi Kerhon pelin pyörittäjistä. Kuva Pasi Palo