123 456 7890

SJK ja Juho Mäkelä, ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Suomen Maajoukkueessakin pelannut 31 vuotias ja 190 senttinen Mäkelä, on kokenut hyökkääjä, joka on voittanut Suomen Mestaruuden neljästi ja Veikkausliigan maalikuninkuuden kahdesti. Lisäksi tilillä on yksi Suomen Cupin voitto.

Juoksijan taustan omaava Mäkelä on erittäin nopea ja ulottuvana pelaajana vahva myös ilmatilassa. Hän tekeekin valtaosan maaleistaan päällä. Röyhkeä asenne tuo voimaa myös maalin edustalle, sillä Mäksä menee aina tilanteet loppuun saakka.

Suomessa Mäkelä on edustanut HJK:ta, IFK Mariehamnia, kotikaupunkinsa Oulun Luistinseuraa ja Tervareita. Hän on pelannut useita vuosia myös ulkomailla, Skotlannin pääsarjassa, Saksassa, Australiassa ja Sveitsissä. Uraan mahtuu yhteensä lähes 300 ottelua ja yli 130 tehtyä maalia.

Mäkelä tuo meille taas rutkasti kokemusta ja uuden vaihtoehdon hyökkäyspeliin. Hän on pelaaja joka on edelleen nälkäinen ja haluaa näyttää mihin pystyy Veikkausliigassa. Tiedämme mihin hän pystyy ja olen tyytyväinen että hän liittyy joukkoomme, kertoo Simo Valakari uudesta valmennettavastaan.

Juho Mäkelä on käytettävissä SJK:n kokoonpanossa heti ja sopimus kestää kauden loppuun.

SJK on parhaillaan Veikkausliigassa kolmantena ja kohtaa sunnuntaina 17.8. Pohjanmaan paikallisottelussa VPS:n Vaasan Hietalahdessa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Juho Mäkelä HJK paidassa vuonna 2012 (Kuva: Juha Tamminen)

Juho Mäkelä

4 Suomen Mestaruutta.
1 Suomen Cupin voitto
2 Veikkausliigan maalikuninkuutta
7 Suomen maajoukkuepeliä
15 Suomen U21-maajoukkuepeliä

23. kesäkuuta vuonna 1983 Oulussa syntynyt Juho Mäkelä aloitti jalkapallon OLS:n junioreissa. Oulussa ura miesten sarjoissa alkoi Tervereissa, missä Mäkelä pelasi kausina 2001 ja 2002 yhteensä 44 ottelua ja teki niissä 27 maalia. Silloinen HJK päävalmentaja Keith Armstrong huomasi maaliahneen oululaisen ja nappasi miehen joukkueeseensa kaudelle 2003.

HJK:ssa Mäkelä voitti heti ensimmäisellä Veikkausliigakaudella Suomen Mestaruuden, sekä Suomen Cupin ja samalla Veikkausliigan Vuoden Tulokkaan palkinnon. Ensimmäinen HJK pesti kuitenkin päättyi kolmen kauden jälkeen vuonna 2005 Veikkausliigan Maalikuninkuuteen ja siirtoon Skotlannin pääsarjassa pelaavan Heartsin paitaan.

Skotlannissa peliaika jäi avauskaudella vähiin ja Mäkelä siirtyi lainasopimuksella ensin Sveitsin FC Thunin riveihin. Palattuaan lainalta Mäkelä oli Heartsin paras maalintekijä kesän 2007 harjoitusotteluissa. Hän teki maalin muun muassa 1-3 tappioon päättyneessä ottelussa espanjalaista suurseuraa Barcelonaa vastaan. Hänestä tuli samalla ensimmäinen ja edelleen ainoa suomalainen, joka on onnistunut maalinteossa Barcelonaa vastaan.

Peliaikaa ei kuitenkaan Heartsissa tullut yhteensä kuin 20 ottelun verran ja Maaliskuussa 2009 Mäkelä siirtyi takaisin HJK:n riveihin. Hän voitti Suomen Mestaruuden kausina 2009 ja 2010, joista jälkimmäisellä myös toisen Veikkausliigan maalikuninkuutensa. Joulukuussa 2010 Mäkelä siirtyi Australian pääsarjaan Sydney FC:n riveihin.

Huhtikuussa 2012 Mäkelä palasi jälleen HJK:n riveihin ja pelasi 27 ottelua, tehden niissä kymmenen maalia.

Seuraavalle kaudelle maa vaihtui Saksaan ja siellä SV Sandhauseniin ja sieltä vielä Sveitsiin St. Gallenin riveihin.

Kauden 2014 Mäkelä aloitti IFK Maariehamnissa, jossa pelejä kertyi kahdeksan, ennenkuin sopimus purettiin kesäkuun lopussa Mäkelän omasta aloitteesta.

Sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2014 loppuun.