123 456 7890

SJK ja PK-35 ovat päässeet yhteisymmärrykseen 19-vuotiaan hyökkääjä Jonathan Muzingan siirrosta SJK-paitaan. Muzinga on vapaa edustamaan SJK:n joukkueita heti.

Hyvillä fiiliksillä olen. Tämä on minulle ihan uusi kaupunki, seura ja jopa ihan uusi sarjataso. Kaikki muuttuu. Pitää vain toivoa parasta, sanoo Jonathan Muzinga.

Aion kyllä mennä eteenpäin hyvällä tahdilla koko ajan, ja pitää sen hyvän tahdin päällä niin kauan kuin mahdollista, Muzinga lupaa.

Viime kaudella Ykkösessä PK-35 paidassa pelannut Muzinga, on alun perin Itä-Helsingin FC Konnun kasvatti, mutta hän on siirtynyt PK-35 riveihin jo 15-vuotiaana. Kongolaisvanhempien vuonna 2002 Lappeenrannassa syntynyt mutta nuorena jo Helsinkiin muuttanut Muzinga, voitti kaudella 2021 PK-35:n sisäisen maalipörssin yhdeksällä maalillaan ja oli sarjan kymmenen parhaan maalintekijän joukossa jaetulla 7. sijalla. Kaudella 2020 Muzinga teki debyytin miesten Kakkosessa PK-35-paidassa, ja teki debyyttikaudella peräti 11 maalia 14:sta ottelussa. Tällä hetkellä Muzinga toipuu viime kaudella tulleesta loukkaantumisesta, ja hän tekee kovasti töitä SJK:n fysioterapeuttien ja fysiikkavalmentajien kanssa, päästäkseen mahdollisimman pian täyteen kuntoon. Hyökkäyksessä pelaava Muzinga voi pelata keskushyökkääjän paikan lisäksi molempia laitoja.

Tapasimme Muzingan ensimmäisen kerran viime vuonna, kun hän tuli tutustumaan seuraan viime kauden lopulla. Saimme hänestä heti kuvan hyvänä nuorena pelaajana, joka myös tietää mitä hän uraltaan haluaa ja miten hän saavuttaa nuo tavoitteet. Samalla hän on kuitenkin jalat maassa oleva persoona, kuvailee SJK Akatemian johtaja Brian Page Muzingaa.

Muzingan jalkapalloilulliset ominaisuudet ovat hyvät, ja hän on myös todistanut ne kovalla tasolla PK-35:n kanssa. Hän on jo nyt hyvä pelaaja Ykköseen, mutta samalla me näemme, että hänellä on potentiaali kehittyä täällä pelaajaksi, joka ensin murtautuu edustusjoukkueeseen, sekä kenties tulevaisuudessa siitä vielä pitkälle eteenpäin.

Hän on mielenkiintoinen kiinnitys meille. Vahvistaa ryhmää samantien ja auttaa meitä omissa tavoitteissamme, päättää Page.

SJK Akatemia aloittaa Ykkösen Cupin lauantaina 5.2. vierasottelulla KPV:ta vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 12.2. klo 15:00 ja silloin Seinäjoelle saapuu vieraaksi MP.  SJK:n edustusjoukkue aloittaa Liigacupin jo tammikuun lopussa, kotiottelulla AC Oulua vastaan lauantaina 29.1. klo 14:45. Ilman yleisöä pelattava ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

SJK:n ja SJK Akatemian kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa, sekä Seinäjoen Torikeskuksella sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 10–15.