123 456 7890

Suomen poikamaajoukkueiden hyökkääjä Aleksi Heino siirtyy Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin. 18-vuotias Heino on viime vuodet pelannut Englannin Chelsean ja Saksan Wolfsburgin junioriakatemioissa. Syntyjään Heino on Turusta, ja saanut kasvatuksen TPS:n ja FC Interin junioreissa. Chelseaan hän siirtyi FC Interistä vain 16-vuotiaana ja tekee nyt paluun Suomeen maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen.

On kiva päästä takaisin Suomeen, pääsee puhumaan suomea ja fiilis on hyvä. On myös hyvä tulla juuri Seinäjoelle, niin täällä pystyn keskittymään täysin jalkapalloon. Täällä on hyvät puitteet ja nimenomaan jalkapallo se juttu. Täällä on hyvä meininki. Paljon pelaajia, ja paljon myös ulkomaisia sekä nuoria pelaajia. Täällä on siten hyvä toimintaympäristö ja olen kuullut myös hyvää muilta, Aleksi Heino kertoo.

Oma lähin tavoite on tehdä mahdollisimman nopeasti Veikkausliigadebyytti, ja siitä sitten edetä. Varmasti sitä haluaa päästä takaisin ulkomaille, mutta nyt ainakin hetken haluan olla hetken Suomessa. Päästä kuntoon ja pelaamaan. Se on pääpointti. Maajoukkueeseen myös tietenkin, Heino kertoo tavoitteistaan.

SJK:ssa 185-senttinen ja vasenjalkainen maalitykki aloittaa ainakin aluksi SJK Akatemiassa, mutta tavoitteena on kasvattaa hänestä pelaaja Veikkausliiga-joukkueeseen ja siitä eteenpäin maailmalle. Sopimus SJK:n kanssa jatkuu kauden 2023 loppuun ja siinä on optio seuraavasta kaudesta.

Aleksi vieraili luonamme muutama viikko sitten, ja hänestä nousi heti esiin hänen tekniset kykynsä ja kyvyt boksin sisällä ja sen ulkopuolella. Hän on huippuluokan viimeistelijä. Hänestä myös näkee, että hän on ollut kovatasoisissa seuroissa ja hyvässä valmennuksessa, arvioi SJK Akatemian johtaja ja valmentaja Brian Page Heinon kykyjä.

Olemme todella innoissamme saadessamme hänet tänne ja haluamme auttaa häntä kehittymään sekä etenemään urallaan täällä. Meillä on kovat odotukset hänen varalleen, ja uskomme, että saamme hänestä todella hyvän pelaajan seuralle. Hienoa, että hän on nyt täällä, ja odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan, Page päättää.

SJK Akatemia pelaa seuraavan Ykkösen ottelun OmaSp Stadionilla ensi viikon tiistaina 23.8. klo 18:30, kun Pargas IF saapuu vieraaksi. Ottelussa saatetaan nähdä debyytit uusilta SJK Akatemian hankinnoilta, joten tervetuloa katsomaan ja kannustamaan SJK Akatemia kohti Ykkösen ylempää loppusarjaa. Ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK Akatemian peleihin alle 15-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät aina ilmaiseksi. Lippuja myydään myös portilla.

Löydät SJK Akatemian Ykkösen runkosarjan jäljellä olevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Runkosarjan jälkeen Ykkönen jaetaan Veikkausliigan tapaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Sen ohjelmat saadaan, kun runkosarja on pelattu.