123 456 7890

Huuhkajaryhmä mukaan Komia-turnaukseen

Jo perinteiseksi muodostunut helmikuinen Komia-turnaus Seinäjoen Wallsport Areenalla saa melkoista lisäväriä ensi talvena, kun mukana turnauksessa on myös Mixu Paatelaisen luotsaama Huuhkajaryhmä. Varsinaisesta A-maajoukkueesta ei ole kyse, mutta nykyisiä ja tulevia Huuhkajia kentällä nähdään.

Komia-turnaus pelataan kansainvälisten pelipäivien ulkopuolella ja jo tämä asettaa tietyt rajoitukset joukkueen kokoonpanolle.

– Mukaan tulee paljon nuoria pelaajia, mutta myös jo A-maajoukkueessa esiintyneitä pelaajia. Joukkueen pelaajista varmasti 90 prosenttia tulee Suomen ja Pohjoismaitten sarjoista, Mixu valottaa.

– Tämä on meille erinomainen tilaisuus ajaa edelleen joukkueeseen sisään pelitapaamme ja samalla pääsemme nostamaan uusia pelaajia mukaan kuvioihin ja katsastamaan heitä pelitilanteessa.

Noususta Ykköseen kamppailevan SJK:n isännöimässä ja Wallsport Oy:n kanssa järjestämässä III Komia-turnauksessa on ensi helmikuussa mukana aiemmilta vuosilta tuttuja joukkueita, sillä isäntäjoukkueen lisäksi mukana ovat mestari HJK, Allsvenskanin “suomalaisjoukkueet” Djurgå;rden ja Örebro sekä tiukasti Viron mestaruutta jälleen tavoitteleva FC Flora. Uutena nimenä turnauksessa on Huuhkajaryhmän ohella JJK.

– Halukkaita tulijoita olisi enemmän kuin voimme mukaan ottaa. On kuitenkin hieno kunnianosoitus meille, että saamme maajoukkueen mukaan. Se on koko turnaukselle iso asia, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi iloitsee.

– Useita maajoukkuepelaajia on ollut aiemmin mukana seurajoukkueittensa kanssa ja uskon, että he ovat antaneet hyvää palautetta. Kaikkiaan on minusta hieno asia, että talvimaajoukkuetoiminta Suomessa viriää jälleen ja on tämä ilman muuta yleisöllekin täällä Seinäjoelle lisänautinto helmikuulle.

Komia-turnaus pelataan 8. – 12. helmikuuta. Varsinaisesta turnauksesta ei kuitenkaan ole kysymys.

– Turnausmuotoa meillä ei ensi vuonnakaan ole. Joka päivä keskiviikosta sunnuntaihin pelataan kaksi peliä ja lisäksi osa joukkueista pitää samalla harjoitusleiriä. Ohjelma on suunniteltu ennen kaikkea joukkueitten parasta ajatellen, Sarajärvi kertoo.

– Varmasti pystymme kuitenkin tarjoamaan yleisölle paljon nähtävää ja viemään koko seinäjokelaista jalkapalloilua jälleen eteenpäin.

Huuhkajaryhmä pelaa turnauksessa kolme ottelua. Turnauksen tarkempi otteluohjelma lyödään lukkoon myöhemmin.