123 456 7890

Suomen poikamaajoukkueiden laitapuolustaja Otto Kemppainen siirtyy SJK-paitaan Italian Hellas Veronasta. 18-vuotias Kemppainen ja SJK ovat solmineet loppukauden ja kaksi seuraavaa kautta kestävän sopimuksen. Kemppainen on vapaa edustamaan Kerhoa tarvittaessa heti.

On mukava olla taas Suomessa ja mahtavilla fiiliksillä tulen Seinäjoelle. SJK on kuitenkin yksi Suomen isoimpia seuroja. Olen kuullut paljon hyvää siitä, miten täällä kehitetään pelaajia. Edustusjoukkueessa on myös kovia pelaajia, sekä ennestään tuttuja pelaajia itselleni, joten on sitäkin kautta mukava tulla tänne, sanoo Otto Kemppainen.

Pikkupojasta lähtien on tullut pelattua täällä jo olevien Tuomas Kaukuan, Pyry Hannolan ja Vertti Hännisen kanssa. Joten tuttuja kavereita on, naurahtaa Kemppainen.

Tavoitteena on päästä mahdollisimman paljon pelaamaan Veikkausliigassa, ja saada mahdollisimman paljon minuutteja jo tällä sekä tulevilla kausilla. Ja mennä sillä tavoin pelaajan eteenpäin, Kemppainen jatkaa.

Kemppainen pääsee SJK:ssa mukaan nuorten talenttien joukkoon, joita SJK:ssa, riittää ja he pääsevät myös kantamaan seurassa vastuuta. Esimerkkinä viime viikon torstaina pelattu euro-ottelu norjalaista Lillestrømia vastaan. Pelissä SJK:n avauksessa oli kuusi nuorta lupausta ja isoissa rooleissa. Muutenkin viimeisissä SJK:n peleissä juuri nuoret pelaajat ovat ottaneet isoja askeleita.

Olemme todella iloisia, että Otto liittyy meidän mukaamme. Hänen saamisensa meidän mukaamme on jälleen osoitus siitä suunnasta, mihin seuramme on menossa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Tuomme mukaamme tämän maan parhaita talentteja, pääsemme työskentelemään heidän kanssaan ja hiomaan heitä eteenpäin huippupelaajiksi. Kuten kaikki ovat huomanneet viime kuukausina, olemme myös hyvä paikka heille kehittymiseen. Annamme heille mahdollisuuden loistaa ja kehittyä seurassamme. 

Meillä on myös joukkue kahdella korkeimmalla sarjatasolla, mikä on erinomainen mahdollisuus nuorille pelaajille, Gómez jatkaa.

Otto on Suomen U19-maajoukkuepelaaja, jolla on jo kansainvälistä kokemusta todella hyvältä ammattilaistasolta. Hän on juuri sellainen pelaaja, joita haluamme tänne, Gómez päättää.

Rovaniemellä 27. lokakuuta vuonna 2003 syntynyt Kemppainen on RoPS:n kasvatti, ja ehti edustaa RoPS:a sen kakkosjoukkueessa, sekä edustusjoukkueessa, ennen siirtoa Italiaan. Kaudella 2021 Kemppainen pelasi RoPS:n paidassa Ykkösessä kaikkiaan 25 ottelua ja onnistui niissä maalinteossa peräti neljä kertaa. Lisäksi hän antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Kemppainen pelasi myös RoPS:n nousukarsintaotteluissa AC Oulua vastaan, ja siirtyi sen jälkeen Italian Hellas Veronaan 17-vuotiaana. Hellas Veronassa Kemppainen pääsi harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana, ja hän pelasi seuran alle 19-vuotiaiden Primavera-joukkueessa, eli ikäluokan pääsarjassa, kaikkiaan viisi ottelua. Niissä syntyi kaksi syöttöä. Suomen eri ikäryhmien poikamaajoukkueissa Kemppaisella on yhteensä 20. Kemppaisen sopimus Hellas Veronan kanssa päättyi siirtoikkunan auetessa, ja hän siirtyy SJK-paitaan vapaalla siirrolla.

SJK pelaa seuraavaksi UEFA Europe Conference League-ottelun torstaina 28.7. klo 20:00, kun se kohtaa toisen kierroksen toisessa osaottelussa norjalaisen Lillestrøm SK:n. Ensimmäinen osa päättyi SJK:n 0-1 tappioon Seinäjoella. Toinen osa pelataan Norjassa, Lillestømin Åråsen stadionilla, ja otteluparin voittaja yhteistuloksella etenee kolmannelle kierrokselle. Kolmannella kierroksella vastaan tulisi voittaja otteluparista Royal Antwerp – FC Drita. Seuraava Veikkausliigan ottelu on sunnuntaina 31.7. klo 16:00, kun AC Oulu saapuu OmaSp Stadionille. Liput kotiotteluun myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.