123 456 7890

SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona klo 17.00. Ottelusta on tulossa todellinen huippukamppaiu, sillä se varmasti näyttelee suurta osaa mestaruustaistossa. SJK on parhaillaan sarjassa toisena, kolmen pisteen päässä kolmantena olevasta HJK:sta, jolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Veikkausliigan kärjessä puolestaan on RoPS, jolla on puolestaan yksi peli SJK:ta enemmän pelattuna ja eroa vain kaksi pistettä. Jos SJK voittaisi, nousisi se Veikkausliigan kärkipaikalle, kun enää neljä peliä on sen jälkeen pelaamatta.

Meillä oli todella hyvä peli sunnuntaina Kotkassa. Pelaajat pysyivät rauhallisina ja tekivät niitä asioita mitä olemme harjoitelleetkin. Pystyimme nostamaan loppua kohden tempoa koko ajan ja olemme mielestäni menneet siihen suuntaan mihin haluamme. Nyt pelaamme keskiviikkona isoista asioista ja tämä on varmasti suuri peli pelaajille, kannattajille ja seuralle. Viisi kierrosta vielä jäljellä ja olemme mukana kahinoissa. Olemme siellä mitä olemme ansainneet, sanoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Pelaajat odottavat ottelua jo innolla.

Siitä tulee varmasti tunteikas ottelu, niin kentällä kuin katsomossa. Uskon että me lähdemme peliin kovaa ja lähdemme sitä kautta horjuttamaan HJK:n itseluottamusta. Me opimme paljon siitä ensimmäisestä kohtaamisesta. Olimme jo paljon parempia toisessa ja nyt me tulemme olemaan vielä kovempia. Me opimme näistä isoista otteluista. Päänsisäisistä jutuista nämä lähtee ja ottelu tulee ratkeamaan siihen kumpi on paremmalla jalalla liikenteessä, kumpi voittaa kaksinkamppailut ja kakkospallot, arvioi SJK keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Näitä pelejä jokainen pelaaja haluaa pelata. Ja se että vastassa on itselleni ennestään tuttu seura, tekee siitä entistä kutkuttavamman. Meillä on mestaruus nyt omissa käsissä ja se että olemme päässeet tähän tilanteeseen, niin olemme varmasti jotain tehneet oikein. Keskitytään jatkossakin niihin asioihin missä olemme hyviä. Sillä kasvatetaan todennäköisyyttä, että kauden päätyttyä voimme juhlia. Jos mestaruus nyt tulisi SJK:n kanssa, nousisi se itselläni kenties arvoasteikossa kovimmaksi saavutukseksi, mutta meillä on vielä viisi ottelua jäljellä jotka pitää hoitaa, kommentoi HJK:n kanssa viisi Suomen mestaruutta urallaan voittanut SJK hyökkääjä Akseli Pelvas.

Otteluun odotetaan todella suurta yleisömäärää ja ennakkolippuja onkin mennnyt ennätysvilkkaasti. Keskuskentälle tuodaan useita lisäkatsomoita, jotta kaikki halukkaat pääsisi katsomoon. SJK:n yleisöennätys on vuodelta 2013, SJK – Haka Ykkösen ratkaisuottelusta, jolloin Keskuskentällä nähtiin viitisen tuhatta katsojaa. Nyt on kuitenkin kyseessä sellainen ottelu, että kannattaa lähteä peliin rikkomaan tuota vanhaa yleisöennätystä ja ottaa mukaan myös kaverit.

Ennen ottelun alkua Keskuskentällä pelataan Seinäjoen Apollo vs. HJK Legendat hyväntekeväisyysottelu, joka alkaa jo klo 16.00. Apollon riveissä pelaa useita SJK legendoja ja pelaajia vuosien varrelta. HJK Legendoissa taas on tuttuja pelaajia heidän komeasta historiastaan. Ainakin nykyinen toimitusjohtaja Aki Riihilahti on luvannut vetää pelikengät jalkaan, samoin Tottenhamin kykyjenetsijänä nykyään toimiva Teemu Tainio. Ottelu pelataan puhallettavin laidoin varustetulla pienellä kentällä, vaihtokoppien ja pääkatsomon edessä.

SJK – HJK potkaistaan käyntiin klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon ja koht Suomen mestaruutta!

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa: www.seamchip.fi/sjk

Portit ja palvelut aukeavat kentällä klo 15.30 ja ottelu näkyy suorana lähetyksenä ISTV:ssä.

ISTV Extra lähettää myös paikanpäältä Seinäjoelta suoran Pallokerho -ennakkostudion. Tuo lähetys alkaa klo 16.30.

Edellinen SJK – HJK peli keräsi Keskuskentällä yli neljä tuhatta katsojaa.

HJK:n peli on yskähdellyt

Hallitseva Suomen mestari HJK on viimeiaikoina esiintynyt odotuksiin nähden melko heikosti. Se on jämähtänyt Veikkausliigan kuntopuntarin viimeiseksi ja sarjassa piikkipaikka on vaihtunut kolmanneksi sijaksi.

Viime sunnuntaina se hävisi kotikentällään RoPS:lle ja edellisen voittonsa se on ottanut viimeksi, elokuussa. Kaikki kilpailut mukaan laskien kahdeksan peliä sitten. Varsinkin vieraspeleissä meno ollut nihkeää ja edellinen vierasvoitto on toukokuulta. Tuo voitto tuli kuitenkin juuri Seinäjoella SJK:ta vastaan. Se peli oli HJK:n keskikentän taituri Robin Lodin viimeinen joukkueessa ja sen jälkeen ei ole montaakaan ilonaihetta ollut. Äkkipikaisimmat ovat vaatineet jopa päävalmentaja Mika Lehkosuon erottamista, mutta tähän huutoon tuskin HJK-leirissä vastataan.

Syyksi viime aikojen huonoon vireeseen on tarjottu loukkaantumissumaa, mutta jos tässä sarjassa on joku joukkue jonka pahemmatkin sumat pitäisi kestää, on se juuri HJK. Sen pelaajarinki on aivan ylivertainen ja laajin Suomessa. Joidenkin mielestä HJK taas on kärsinyt jonkinlaisesta �euromasennuksesta�, jonka aiheutti tippuminen Mestareiden Liigan karsinnoista. Toistaalta kyseessä voisi olla myös menestyskrapula Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen asti päätyneestä viime kaudesta.

Joka tapauksessa HJK tulee Seinäjoelle edelleen ennakkosuosikkina, kuten kuusi kertaa putkeen mestaruuden voittaneen joukkueen kuuluukin. Joukkue vahvistui elokuun siirtoikkunassa paluumuuttaja Mac Kandjilla ja aikoinaan AC Milanin suurseurassa pelanneella Taye Taiwolla. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaa ennestään sarjan kovimpiin tähtiin kuuluvat Rasmus Sch�ller, Demba Savage ja Gideon Baah, joten SJK saa vastaansa kivikovan joukkueen.

Varmuudella sivussa on ainoastaan Juhani Ojala, Veli Lampi, Guy Moussi ja Formose Mendy. Paluun kokoonpanoon tekee RoPS-ottelun pelikiellon vuoksi missanneet Atomu Tanaka ja Tapio Heikkilä, sekä todennäköiseti loukkaantuneena olleet Ousman Jallow ja Obed Malolo. Nikolai Alho ja Markus Heikkinen ovat jo aloittamassa joukkueharjoitukset, mutta keskiviikon peli tullee heille vielä liian aikaisin.

Panathinaikosiin siirtyneen Robin Lodin viimeinen peli HJK paidassa, nähtiin toukokuussa Seinäjoella.

SJK:lla näytön paikka

Koskaan aiemmin ei ole seinäjokinen joukkue ollut vastaavassa tilanteessa, missä SJK on nyt. Se taistelee tosissaan Suomen mestaruudesta ja on siihen jopa tilastojen valossa tällä hetkellä ennakosuosikkina.

Jotta SJK tuohon unelmaan pääsisi, pitäisi sen kuitenkin pystyä voittamaan myös HJK. Mestaruus ei varsinaisesti ole keskiviikon ottelusta kiinni, vaan se on vain yksi viidestä jäljellä olevasta ottelusta. Henkisesti HJK voitto olisi äärimmäisen tärkeä. SJK ei ole vielä tällä kaudella kaatanut HJK:ta. HJK:n edellinen vierailu Seinäjoella päättyi toukokuussa HJK:n 1-2 voittoon. SJK johti ottelua puoliajalla Akseli Pelvaksen maalilla, mutta lopulta HJK onnistui nousemaan tasoihin ja ohi.

Viime kaudella SJK onnistui kaatamaan HJK:n Keskuskentällä komeasti 2-0 luvuin ja tuolloinkin SJK maaleista vastasi Akseli Pelvas.

Ainakin SJK pääsee hyvistä asetelmista keskiviikon otteluun, sillä pelikieltoja ei ole ja loukkaantuneena on vain Richie Dorman. Kotkassa otsaansa pienen haavan saanut Allan Souza on täydessä pelikunnossa ja käytettävissä. SJK on myös kuntopuntarissa ensimmäisenä ja kuusi viimeistä ottelua on sujunut tappioitta.

Viime sunnuntaina SJK näytti luonteenlujuutensa Kotkassa, vaikka kotijoukkue johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen. SJK nousi ensin rinnalle ja lopulta komeaan 3-1 voittoon. Ottelun voittomaalin iski Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen, kovaan vireeseen päässeen Roope Riskin iskiessä kahdesti. Riski onkin osunut kahdeksassa pelaamassaan ottelussa jo viidesti.

Toni Lehtinen on SJK:n kaikkien aikojen maalitykki ja eniten otteluita pelannut pelaaja.

Liput ja ennakkoliput

Vältä jonot ja osta ennakkolippusi ottelutapahtumaan etukäteen. Liput ovat myynnissä verkossa, sekä ennakkolipunmyyntipisteissä. Ennakkoliput saat myös halvemmalla.

Ennakkolipunmyynti verkossa: www.seamchip.fi/sjk

Kaikkien verkkokaupasta e-lipun/SC-korttilipun ostaneiden kesken arvotaan SJK:n replica-pelipaita Mehmet Hetemajn nimellä ja numerolla, sekä nimikirjoituksella.

Muut Ennakkolipunmyyntipisteet:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport

Liput portilta:
20 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.


Keskiviikon järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Keskiviikkona 23.9. klo 15.30. DJ Josio aloittaa samalla kellonlyömällä tunnelman nostatuksen anniskelualueella.

Ennen ottelua, klo 16.00, pelaa Seinäjoen Apollo ja HJK Legendat näytösottelun pääkatsomon ja vaihtokoppien eteen puhalletuin laidoin varustetulla pikkukentällä. Vastakkain on legendoja ja pelimiehiä vuosien takaa.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10. Huom! Otteluun ei saa tuoda sateenvarjoja. Tarvittaessa stadionin porteilla myydään edullisesti kertakäyttösadetakkeja.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä. Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Anniskelualueella on DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajille on paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä


Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra

Keskiviikon ottelussa on mukana myös Pallokerho ennakkostudio, joka lähetetään suorana Keskuskentältä. Lähetys alkaa jo klo 16.30.