123 456 7890

Nousujohteisessa vireessä oleva SJK joutuu ennalta ajatellen kauden toistaiseksi kovimpaan testiin, kun se matkaa HJK:n vieraaksi Helsingin Telia 5G Areenalle. Viimeksi lähes kuukausi sitten hävinnyt ja neljän ottelun tappiottomassa putkessa oleva SJK matkustaa Helsinkiin tiistaina ja ottelu alkaa keskiviikkona 31.5. klo 18.30.

HJK on varmaankin se kaikista kovin vastus, varsinkin vieraissa. Joukkue on rakennettu viimeisten vuosien aikana ja he tekivät tavallaan vain täsmähankintoja tälle kaudelle. Joukkue vahvistui ja he saivat juuri sen tyyppisiä pelaajia ja niille paikoille, mille he halusivatkin. Siellä on paljon osaamista ja hyviä yksilöitä. Joten ilman muuta HJK on meille kova haaste. Samalla se on meille hyvä haaste, sillä se on meille hyvä mittari katsoa missä me menemme tällä hetkellä, kommentoi Sixten Boström keskiviikon vastustajaa.

Meidän kohdalla lähinnä yritämme saada joukkueen mahdollisimman hyvin jalkeille ja freshinä mukaan näihin kahteen peliin mitä on jäljellä ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa. Me yritämme valmistaa joukkueen mahdollisimman hyvin, että pelaajilla on sekä fyysisesti että taktisesti hyvät eväät ja he osaavat olla valmiina siihen mitä on tulossa. Siihen olemme koko valmennustiimi laittaneet kaiken energiamme. Joten varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu, jatkaa Boström.

Edellisen IFK Marihamn ottelun jälkeen Boström totesi että joukkueen asenne ja tekeminen oli toisella puoliajalla juuri sellaista mitä hän haluaa joukkueeltaan nähdä.

Sellaista sen pitää olla ja missään tapauksessa vähempi ei ainakaan riitä Helsingissä. Uskon että ne keskustelut mitä silloin kävimme puoliajalla ja mitä olemme käyneet nyt pelin jälkeen, niin kaikki pelaajat sen myös ymmärtää. Tietenkin kaikkiin pelelhin pitäisi syttyä, mutta on joitain sellaisia pelejä jotka sytyttää jo iihan sellaisenaan jokaisen pelaajan joka sinne kentälle menee. Uskoisin että varmasti ainakin Vepsu-pelit ja nämä HJK-pelit ovat juuri sellaisia, sanoo Boström lopuksi.

Boström, kuten moni SJK:n pelaajakin, on itse urallaan edustanut HJK:ta aiemmin. Silti yhdelle SJK:n pelaajalle pelaaminen HJK:ta vastaan keskiviikkona, on erityinen kokemus.

Se ei tule olemaan meille helppo peli ja meidän täytyy lähteä siihen kovan työn kautta. Itselleni tämä on myös ensimmäinen kerta kun pelaan vierasjoukkueen paidassa sillä stadionilla. Ensimmäinen kerta kun pelaan HJK:ta vastaan Helsingissä. Mielenkiinnolla odotan sitä, mutta kovaa me tullaan täältä, sanoo Erfan Zeneli, joka on pukenut HJK-paidan päälleen urallaan yli 200 kertaa ja voittanut heidän kanssaan viidesti Suomen mestaruuden.

Olen jutellut nyt monen HJK-ihmisen kanssa ja meillä on tietenkin hyvä suhde. Tiedän että he tykkäävät siellä minusta ja minä tykkään heistä. Mutta pelin aikana voi tulla tilanteita joissa käydään kuumana ja se on vain hyvä asia. Mun mielestä pelaaja joka ei koskaan suutu pelissä, ei ole edes täysillä mukana. Mä itse ainakin suutun sekä elän pelissä ja tilanteissa täysillä. Haluan aina voittaa ja en mene sinne pitämään hauskaa, sanoo Zeneli varmana.

Paikanpäälle matkustaa myös joukko SJK-kannattajia ja lisää väkeä littyy mukaan Helsingistä sekä muualta pääkaupunkiseudulta. Stadionilla SJK-kannattajat sijoittuvat Itäkatsomon pohjoislaitaan, lohkoon 120. Löydät lisäinfoa bussimatkasta sekä lohkon 120 lippunmyynnistä SJK-kannattajien omalta Facebook sivulta tästä linkistä.

Ottelua voi katsoa myös kotikoneilta maksullisilta ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

Seinäjoella kaikki SJK-kannattajat kokoontuvat OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin, missä ottelu näkyy ilmaiseksi skriineiltä ja ovet aukeaa tuntia ennen avauspotkua. Samana päivänä pelataan OmaSp Stadionilla myös SJK Akatemian kotiottelu klo 19:00 alkaen, kun Akatemia isännöi Kolmosen kärkiottelussa FC Kiistoa.

HJK vs. SJK keskiviikkona 31.5. klo 18.30 Helsingin Telia 5G Areenalla.

Kaksi vuotta ilman pokaaleja esiintynyt HJK janoaa menestystä

HJK on jäänyt kahtena vuonna putkeen ilman pyttyä. Lisäksi Eurokenttien putoamisista on riittänyt jossiteltavaa. Joukkue on aiemmin koottu nimenomaan Europelejä ajatellen, eikä liigapelit ole kauden päätavoitteen jälkeen enää sujuneet. Tälle kaudelle HJK onkin tehnyt aiemmista kausista poikkeavia hankintoja. Jokainen uusi pelaaja on pelannut Veikkausliigassa aiemminkin. Demba Savage palasi BK Häckenistä HJK:hon ja Hannu Patronen tekee paluun kotimaan kentille yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Moshtagh Yaghoubi hakee uralleen jälleen kerran uutta nostetta. Maajoukkueryhmään noussut Juha Pirinen siirtyi RoPS:sta ja Veikkausliigan tähtitoppareihin jo vuosia kuulunut Faith Friday Obilor Interistä.

Moshtagh Yaghoubi ja päävalmentaja Mika Lehkosuo tuntevat toisensa jo Honka-ajoilta. A-maajoukkueeseen noussut Yaghoubi näyttäisi olevan nyt henkisesti kovempi kuin aiemmin, jolloin nuoren keskikenttäpelaajan temppuilija jouduttiin katsomaan monesti läpi sormien. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa onko loukkaantumisista kärsinyt ”Mosa” mukana tänä keskiviikkona.

HJK on jäänyt kolme vuotta putkeen ilman jonkinlaista kannua viimeksi 1970-luvulla. Kaudella 2014 HJK voitti mestaruuden, Suomen cupin ja eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen asti. Silloin Mika Lehkosuon valmentajakykyjä ylistettiin kannattajien ja toimittajen toimesta lähes joka lähteessä. Sittemmin hänen asemansa on kyseenalaistettu. Paineet ovat valtavat. Lehkosuon on pakko onnistua.

HJK tarvitsi kipeästi Atomu Tanakaa ja Alfredo Morelosia viime kaudella voittaakseen. Loppukaudesta ainoa peliajatus tuntui olevan pallon pelaaminen Morelosille. Sen jälkeen odotettiin, että kolumbialaisnuorukainen taikoo pallon maaliin. Morelos on ollut myös tällä kaudella HJK:n tärkein pelaaja ja hän johtaa Veikkausliigan maalipörssiä kymmenen pelatun ottelun jälkeen kahdeksalla täysosumallaan. Moreloksen jälkeen HJK:n maalinteko vastuu on jakaantunut kuuden pelaajan kesken. Kahteen maaliin on yltänyt Atomu Tanaka, Evans Mensah ja aikoinaan SJK:ssakin maaleja takonut Akseli Pelvas, joka nyt kuuluu kasvattajaseuransa kaptenistoon.

HJK johtaa sarjaa tällä hetkellä kahden pisteen erolla takana tuleviin joukkueisiin ja alkukauden meno on ollut siinä määrin vakuuttavaa, että kaikki uskovat HJK:n marssivan mestaruuteen tällä kaudella. Mutta niin moni luuli myös kahdella edellisellä kaudella alkukierrosten jälkeen.

Elias Ahde palaa lainapestiltä

SJK:n omista junioreista noussut hyökkääjä Elias Ahde palaa lainapestiltään Jyväskylän JJK:sta. 21-vuotias Ahde sai huhtikuussa erinomaisen mahdollisuuden siirtyä pelaamaan JJK:n kanssa Veikkausliigaa säännöllisesti sekä näyttää mihin pystyy Suomen pääsarjassa. Hän käytti tilanteen hyväkseen, pelaten JJK:n paidassa kuudessa ottelussa, joissa syntyi kaksi maalia sekä yksi maalisyöttö. Kaikkia osapuolia tyydyttänyt lainajakso oli siten menestys ja SJK haluaa kiittää JJK:a erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä.

Talvella SJK-paidassa Suomen Cupia pelanut Ahde oli joukkueen tehokkain hyökkääjä. Huhtikuussa hän teki Veikkausliiga-debyyttinsä SJK-paidassa ja määräaikainen lainasopimus JJK:n kanssa solmittiin huhtikuun puolessavälissä. Ahteen debyyttimaali Veikkausliigassa syntyi JJK-paidassa, juuri keskiviikon vastustaja HJK:ta vastaan. Nyt Ahde on SJK:n mukana ja pelikelpoisena keskiviikkona.

Ahde saattaakin saada peliaikaa heti keskiviikkona, sillä tällä tietoa SJK-hyökkääjä Aristote Mboma joutuu jättämään ottelun väliin. Vielä ei ole tiedossa Mboman alaraajavamman vakavuus ja lisätietoja odotetaan tiistain aikana. Mboma loukkaantui viiime viikon keskiviikkona pelatussa KuPS – SJK ottelussa ja hän joutui jättämään väliin viime viikonlopun ottelun IFK Mariehamnia vastaan. Samoin edellinen ottelu jäi väliin keskikenttäpelaaja Johannes Laaksoselta sekä puolustaja Dani Hatakalta. Heidän kohdalla päätöksiä mukana olosta tehdään lähempänä ottelua.