123 456 7890

SJK:n loppukauden suunta ratkeaa torstaina, kun se isännöi OmaSp Stadionilla klo 18:30 TPS:aa. Tappio sysäisi SJK:n kamppailemaan loppukauden veitsi kurkulla putoamista vastaan, kun taas voitto antaisi ainakin hetkellisen työrauhan. Tilanne on vakava ja SJK tarvitsee kaiken mahdollisen tuen torstain otteluun. Sen vuoksi kaikkien ennakkolipppujen hinnat on tähän otteluun pudotettu 10 euroon, ja SJK toivoo, että peliin saataisiin mahdollisimman suuri määrä yleisöä joukkueen tueksi. Tarjous koskee kaikkia katsomoita ja SJK:n verkkokaupasta tai SJK Shopista ostettuja ennakkolippuja. Se ei koske kuitenkaan VIP-lippuja. Porttiliput ovat kaikki normaalihintaisia.

Tämä ottelu on myös Veikkausliigan Respect-ottelu ja pelin alussa palkitaan Veikkauksen lahjoittamalla rahapalkinnolla tämän vuoden SJK:n Respect-palkittava. Lisätietoa kaikista ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

SJK:n edellisestä voitosta on jo kuukausi ja kolmen viimeisen pelin saaliina on vain yksi tasapelipiste Kemistä. Piste-ero sarjataulukossa TPS:n kanssa on vain kaksi pistettä. TPS on toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla. SJK on yhdeksäntenä. Kaksikon välissä on vielä IFK Mariehamn, pisteen erolla molempiin. Viimeisenä oleva PS Kemi on jäänyt SJK:sta kuitenkin jo kuuden pisteen verran. TPS on edellisessä kolmessa pelissään kaatanut sekä VPS:n että PS Kemin peräti 4-1-luvuin. Turun ulkopuolella TPS ei ole kuitenkaan voittanut vielä otteluakaan tällä kaudella.

Meidän edellinen ottelu KuPS:aa vastaan oli suuri pettymys, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meillä oli sen pelin jälkeen ensin neljä päivää vapaata, jonka aikana olemme kaikki päässeet tyhjäämään ajatuksia, ja nyt meillä on ollut käytössä kahdeksan päivää torstain otteluun valmistautumiseen. Olemme saaneet pelaajat palauteltua hyvin ja valmistautumaan taktisesti otteluun. Olemme keskittyneet omassa pelissämme pieniin yksityiskohtiin ja saaneet niitä toimimaan paremmin. Lisäksi olemme analysoineet tulevaa vastustajaa, millaisia pelejä he ovat viime aikoina pelanneet ja mitä he yrittävät kenties tehdä. Jos he antavat meille tilaa, niin meidän täytyy osata käyttää se hyväksemme. Tai jos heillä on joitain heikkouksia, niin meidän pitää osata iskeä siihen, kertoo Eremenko.

Tietenkin me kaikki tiedämme, että tämä on tärkeä peli meille. Kolme pistettä on kuitenkin se mikä siinä on tärkeintä, muistuttaa Eremenko.

Mielestäni me olemme siihen valmiita. Minun täytyy tehdä peliin taktisesti oikeat valinnat. Olemme saaneet myös pelaajia takaisin käyttöömme ja meillä on siten iso ryhmä torstaille. Tämä täytyy ottaa huomioon myös seuraavaa ottelua ajatellen, sillä meillä on lyhyen ajan perään heti tärkeä peli IFK Mariehamnin vieraana, Eremenko sanoo vielä lopuksi.

Maajoukkuetauon aikana SJK on siis hionut peliään kuntoon ja saanut takaisin loukkaantumisista toipuneita pelaajia. Yksi paluun tekevä pelaaja on kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj.

Pisteiden valossa ja loppukautta ajatellen, todella tärkeä peli tulossa. Tämän jälkeen on kuusi peliä ja jos saadaan tästä voitto, niin eroa on viisi pistettä, joten kyllä tämä on todella suuri peli, sanoo Mehmet Hetemaj.

Olen kuitenkin luottavainen ja meininki on ollut treeneissä hyvä. Jokainen on ymmärtänyt sen, että enää ei ole varaa virheaskelille. Tämä on edelleen meidän omissa käsissä ja se on aina hyvä homma niin kauan kuin se on niin. Haluamme, että se on vielä enemmän meidän omissa käsissä torstain jälkeen, Hetemaj jatkaa.

Tietenkin panokset luovat paineita, mutta olen luottavainen, sillä jos menemme otteluun siten, että luotamme ennenkaikkea itseemme ja palataan vähän semmoiseen kovaan, ärsyttävän pelaajan muottiin. Olemme mielestäni olleet vähän liian kilttejä nyt viime peleissä. Meidän täytyy olla “mulkumpia” kentällä. Se ei riitä, että vain pari äijää siellä on, nyt on sellainen hetki, että tarvitaan aivan jokaista pelaajaa, Hetemaj painottaa.

Samalla katsomosta tarvitaan paljon ääntä ja melua, sekä painetta aivan kaikille keitä siellä kentällä on. Haluamme, että OmaSp Stadion on vastustajalle epämiellyttävä paikka pelata. Me tarvitaan jokaista ääntä katsomossa ja tarvitsemme sen, että katsomot olisivat mahdollisimman täynnä ja tukemassa meitä, sanoo Hetemaj, haastaen väkeä kannustamaan katsomoon.

Se mitä tänä vuonna on ollut meillä hyvää, niin kannattajaryhmä Kloppien määrä on mielestäni ollut kokoajan kiitettävällä tasolla, huomioiden sen miten tulokset ovat menneet. Se näyttää että porukka täällä Seinäjoella on ainakin sitoutunutta. Näkee, että yleisössä eletään muutenkin täysillä mukana. Päät ovat alhaalla, kun ei tule voittoja. Oikeasti SJK kiinnostaa seinäjokelaisia ja se on asia joka ainakin itselläni saa antamaan kaikkensa. Olen aina antanut kentällä kaikkeni, mutta tällaisessä tilanteessa heidän tuki saa antamaan vielä entistä enemmän ekstraa itsestäni, Hetemaj kiittelee.

Olen tätä koittanut sanoa muillekin ja mielestäni minä ja valmentajat olemme siinä myös onnistuneet. Kyllä me olemme aika hyvässä iskussa. Valmistautuminen on ollut hyvää. Pääkopankin pitää olla valmistautunut. Meidän pitää olla mulkkumaisempi joukkue. Se ja itseluottamus on ihan ensimmäinen asia, sanoo Hetemaj vielä lopuksi.

Torstain peli alkaa klo 18:30 ja portit sekä palvelut ovat auki klo 16:30 alkaen. Ilmainen ja valvottu lapsiparkki palvelee OmaSp Stadionilla ja Stadionbussit kuljettavat ihmisiä Seinäjoen alueelta. Voit lukea lisää järjestelyistä ja tapahtuman oheisjutuista, tämän ennakon loppuosasta. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon elintärkeässä ottelussa torstaina!

Siirtomarkkinoilla vahvistunut TPS vieraaksi torstaina

Seinäjoelle saapuu vahvistunut TPS. Se hankki siirtomarkkinoilta muutaman pelaajavahvistuksen, jotka ovat jo onnistuneet vakuuttamaan otteissaan. 18-vuotias hyökkääjä Sterling Yateke nousi koko Veikkausliiga-väen keskusteluihin iskemällä TPS:n edellisessä ottelussa kaikki neljä maalia PS Kemin verkkoon. Ottelu oli niin sanottu kuolemanottelu, ja voitosta TPS otti taatusti kovan buustin kamppailussa säilymisen puolesta. Yateken lisäksi ottelussa pelasi SJK:ssa varsin tuttu Zeljko Savic, joka siirtyi vapaana elokuun siirtoikkunassa pelattuaan alkukauden Hongassa. Serbialainen Savic oli voittamassa SJK:n kanssa muun muassa Suomen mestaruutta kaudella 2015.

TPS vahvisti hyökkäystään myös virolaisella Albert Prosalla, joka hänkin on jo ehtinyt näyttää vaarallisuuttaan tekemällä maalin VPS-voitossa elokuun puolivälissä. Prosa oli ennestään Suomessa tuttu pelaaja, pelattuaan RoPS:ssa kaudella 2016. Hän on myös edustanut Viroa maajoukkueessa seitsemän kertaa. Laitapelaamiseen saatiin vahvistusta Suomeen palanneen Tomi Saarelman myötä, joka on viime vuosina pelannut Irlannin divarissa ja Sveitsin nelostasolla. 29-vuotias Saarelma on aikoinaan ollut Englannin Chelsean akatemiapelaaja sekä pelannut nuorten maajoukkueissa.

Prosan tapaan, myös Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin olevalla Yatekella on RoPS-taustaa, sillä hän oli parin kuukauden ajan ensin RoPS:n testissä, mutta koska miehen ammattilaispelaajan statusta ei pystytty vahvistamaan, ei RoPS uskaltanut ottaa riskiä ja tehdä sopimusta hänen kanssaan. Ilman tuota vahvistusta pelaajasta saattaa myöhemmin tulla kovat kasvattajarahavaatimukset.

Päävalmentaja Mika Laurikainen kommentoi vielä kesäkuussa Seinäjoella 4-0-tappioon päättyneen ottelun jälkeen, että seuralla ei ole varaa vahvistaa joukkuetta elokuun siirtoikkunassa. Sen jälkeen TPS kuitenkin myi keskikenttäpelaaja Onni Valakarin pienellä summalla Norjaan ja vapautti muutaman muun pelaajan sopimuksistaan, ja varoja uusien palkkaamiseen löytyi.

Joukkueen tehokkain maalintekijä on tällä kaudella ollut kokenut Mika Ääritalo, jolla on kasassa viisi maalia. Yateke nousi neljällä maalillaan yhdessä pelissä saman tien joukkueen toiseksi tehokkaimmaksi. SJK:sta lainasopimuksella koko kauden TPS:aa edustava Elias Ahde, on osunut kaikissa kilpailuissa yhteensä kolme kertaa. Tässä ottelussa Ahde ei saa kuitenkaan sääntöjen mukaan pelata omaa seuraansa vastaan. Yateken ja Prosan tulon myötä Ahteen peliminuutit ovat muutenkin jääneet vähäisiksi TPS:n viime peleissä.

Vaikka TPS kaatoikin elokuussa suurinumeroisesti VPS:n ja PS Kemin kotonaan, oli elokuu ja sitä edeltänyt heinäkuu joukkueelle raskas. Kymmenestä pelistä tuli yhteensä 7 tappiota ja jotkut vaativat jo Laurikaisen erottamista. Nyt kahden voiton myötä on säilymishaaveet kuitenkin uudelleen heränneet ja syyskuussa on suuria pelejä pelattavana. Tämän SJK-ottelun jälkeen on vuorossa jo ensi maanantaina Turun derby Interiä vastaan.

TPS pääsee tiettävästi täysin terveellä ryhmällä ja ilman pelikieltoja SJK:ta vastaan. Ainoa varma poissaolija on siis SJK:sta lainalla oleva Ahde.

SJK saa takaisin miehiä sairastuvalta ja maajoukkueista

Mehmet Hetemaj ja Jesse Sarajärvi ovat taas pelikunnossa. Myös Billy Ions ja Obed Malolo on nähty mukana harjoituksissa. Ions ei ole vielä kuitenkaan mukana torstain ottelussa. Malololla menee pidemmän aikaa päästä täyteen kuntoon ja paluu hoidetaan rauhallisesti. Hän saa toistaiseksi osallistua joukkueen harjoituksiin pari kertaa viikossa. Malolo loukkaantui vakavasti talvella ja on missannut koko kauden. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Maajoukkuetauon aikana SJK:sta lähti edustamaan maataan kapteeni Mihkel Aksalu, hyökkääjä Shahdon Winchester ja nuori Maximo Tolonen. Lisäksi akatemiaa edustava Robbie Malolo, Obedin pikkuveli, lähtee vielä ensi viikonloppuna Suomen U18-maajoukkueen mukaan.

Aksalu pelasi Viron maalilla Kreikkaa vastaan Viron UEFA Nations Leaguen avausottelussa ja loisti maalilla komeilla torjunnoilla. Kreikka onnistui kuitenkin kertaalleen ohittamaan Aksalun ja voitti ottelun 1-0. Tiistai-iltana Viro kohtasi Suomen UEFA Nations Leaguen ottelussa Turussa ja Aksalu pelasi jälleen Viron maalilla. Suomen Teemu Pukki onnistui nostamaan pallon ensimmäisellä puoliajalla etuyläkulmaan ohi Aksalun ja Suomi nappasi voiton 1-0 tuloksella. Aksalu on SJK:n mukana taas keskiviikosta alkaen.

Shahdon Winchester oli Trinidad ja Tobagon mukana Espanjassa harjoitusleirillä, jossa se voitti harjoitusottelussa Yhdistyneiden Arabiemiraattien maajoukkueen 2-0. Winchester oli ottelussa avauksessa ja pelasi 70 minuuttia. Hän oli mukana vaikuttamassa ottelun avausmaaliin, päästämällä pallon ovelasti jalkojensa välistä takana tulleelle toiselle hyökkääjälle. Tämä sai viimeistellä maalin tyhjään verkkoon. Winchester on jo palannut leiriltä viime viikonloppuna takaisin Seinäjoelle ja on ollut mukana viikonlopun harjoituksissa normaalisti.

Maximo Tolonen oli Suomen U19-maajoukkueen mukana harjoitusleirillä ja kohtasi kahdesti Kreikan harjoitusotteluissa. Suomi piti molemmissa otteluissa Kreikan nollilla ja kahden ottelun ainoasta Suomen maalista vastasi Tolonen. Tolosen maali syntyi Kreikan verkkoon ensimmäisessä ottelussa, jossa hän pelasi myös avauksessa, tullen vaihtoon reilun tunnin pelin jälkeen. Jälkimmäisessä ottelussa Tolonen tuli sisään vaihdosta toisella puoliajalla. Hämeenlinnassa ja Eerikkilässä pidetty leiri on päättynyt jo viikonloppuna ja Tolonen on palannut mukaan harjoitusvahvuuteen.

Heti maajoukkuetauon aluksi SJK otti muutaman päivän tauon harjoitteluun ja joukkue pääsi hetkeksi tyhjäämään ajatuksia jalkapallosta. Sen jälkeen palattiin harjoituksiin uudella innolla. SJK vietti viikonlopuna myös aikaa yhdessä harjoituskenttien ulkopuolella. Joukkue otti yhteen paintballin merkeissä Ilmajoen paintballradalla.

Torstain ottelu on Respect-ottelu ja SeAMK:n Haalarimatsi

Torstaina portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 16:30 ja SJK – TPS puhalletaan käyntiin klo 18:30. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Tähän otteluun kaikki ennakkoliput, mihin katsomoon tahansa, maksavat vain 10 euroa. Tarjous ei koske VIP-lippuja. Porttimyynti aukeaa klo 17:00 ja sieltä ostetut liput ovat normaalihintaisia. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua. Porttilipuilla ei saa myöskään omaa istumapaikkaa, vaan istua voi vapaana oleville paikoille. Viime ottelussa SJK aloitti myös nimipäivälippu-kampanjan, jossa jokaiseen SJK:n kotiotteluun saa ilmaislipun sinä päivänä nimipäiväänsä viettävä. Lippu lunastetaan henkilötodistusta vastaan. Torstaina 13.9. nimipäiväänsä viettää Orvo.

Ennen ottelun alkua SJK luovuttaa tämän vuoden Respect-palkinnon valitsemalleen henkilölle, kohteelle tai yhteisölle. Aiemmin Veikkauksen lahjoittaman 500 euron rahapalkinnon on saanut muun muassa SJK:n Kökkäfaarit, Hyväntekeväisyysjoukkue Apollo, seura-aktiivi Hannu Latva-Mäenpää ja kannattajaryhmä Klopit. Yleensä palkinto lahjoitetaan saajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen tai heidän omaan toimintaansa. Lahjoituskohteita on ollut muun muassa SJK-junioreiden vähävaraisten perheiden auttamiseen perustettu rahasto, ala-asteille ja päiväkoteihin lahjoitetut jalkapallot sekä Sylva ry, joka tekee työtä syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä vuoksi. Tämän vuoden kohde selviää pelipäivänä.

Respect-otteluissa on Veikkausliigan Respect-teema läsnä monin tavoin ja pelin alussa molemmat joukkuet nostavat myös yhdessä symbolisesti Punaisen Kortin Rasismille. Respect-palkinnon lahjoittaja Veikkaus Oy on mukana pelitapahtumassa myös vahvasti ja Respect otteluun saa 100 ensimmäistä Veikkauskortin omistajaa kaksi lippua yhden hinnalla. 2 in 1 tarjous on voimassa ainoastaan Veikkauksen verkkosivujen kautta, tästä linkistä.

SJK tekee myös vuosittain yhteistyötä Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa ja tämä ottelu on myös heidän Haalarimatsi. Kaikki SeAMK:n opiskelijat ovat kutsuttuina otteluun ilmaiseksi ja SJK:ta kannattavat voivat sijoittua SJK:n kannattajapäätyyn ja TPS:aa kannattavat heidän kannattajiensa mukaan Itäpäädyn vierakannattajapaikoille. Opiskelijat lunastavat ilmaislippunsa näyttämällä lippuluukulla opiskelijakorttia tai väliaikaista ruokailukorttia. 80 Ensimmäistä lipun noutanutta saa itselleen myös SJK-haalarimerkin.

Peliin paikalle tulevat TPS-kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn vieraskannattajakatsomoon, lohkoon 114. Heille on siellä kaikki omat palvelunsa anniskeluineen sekä oma sisäänkäyntinsä. Bussi ajetaan suoraan katsomolohkon taakse.

Tästä ottelusta alkaen happy hour hintoja noudatetaan kaikissa anniskelupisteissä OmaSp Stadionilla ja happy hour alkaa tuntia ennen avauspotkua ja toistamiseen on voimassa tunnin ottelun päätyttyä. Carlsberg Sports Bar aukeaa heti porttien avauduttua klo 16:30 ja siellä on myös SJK eSportsin järjestämänä Konsolifutishaaste, jossa on SJK-tuotepalkintoja. DJ Josio nostaa siellä tunnelmaa ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Bar palvelee myös pitkään ottelun jälkeen.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki on auki klo 17:30 alkaen pääkatsomon alla. Sieltä löytyy paljon mukavaa tekemistä perheen pienimmille, pomppulinnoista lähtien.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Polkupyörillä tulevat voivat jättää pyöränsä Wallsport Areenan ja OmaSp Stadionin välissä olevaan polkupyöräparkkiin. Alue on merkitty opastein ja aidoin.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Vieraskannattajien osiossa on myös katsomoanniskelualue. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, mutta parkkitilaa löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!