123 456 7890

SJK ja VPS kohtaavat perjantaina Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa. Voittaja etenee puolivälieriin ja häviäjä joutuu jännittämään viikon päästä 9.3. pelattavan KPV – Jaro -ottelun tulosta. Jos Jaro voittaa KPV:n suurinumeroisesti, tipahtaa SJK – VPS -ottelun häviäjä lohkossa kolmanneksi, jolloin joutuisi vielä jännittämään muidenkin lohkojen tuloksia ja pahimmassa tapauksessa joukkue tippuisi Suomen Cupista. Tilanne on kutkuttava ja luo lisää jännitettä ennestään kuumaan Pohjanmaan derbyyn.

SJK ja VPS ovat toisilleen tutut kiistakumppanit ja kumpikaan ei missään tapauksessa halua hävitä näitä kohtaamisia. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa ja kahdesti SJK oli parempi. VPS kuitenkin voitti SJK:n talvella pelatussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, joten puntit on siinä mielessä tasan.

Päävalmentaja Tommi Kautonen tuntee Pohjanmaan derbyn ja vastustaja VPS:n, sillä peliurallaan hän edusti vaasalaisia yli sadan ottelun verran.

Etukäteen ajatellen meillä on loistava tapahtuma tulossa. Kiihkeää paikallisderbyä odotan ennakkoon. Ja tottakai nämä Suomen Cupin lohkotilanteet tuo oman lisäpanoksensa muutenkin. Ilman muuta jännittävä ja kihelmöivä perjantai-ilta on tulossa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

SJK pelasi viime viikonlopuna Jaron kanssa vieraissa tasapelin. Ja tuo jätti parantamisen varaa tulevaan otteluun

Pelillisesti meillä on parannettavaa. Erityisesti pelin avaamisessa. Jaro oli hyvä ja haastoi meidät hyvin, mutta kyllä meidän oma tekeminen pitää olla paremmalla tasolla. Pallollinen tekeminen, pallolliset valinnat, niiden pitää olla parempia. Kaikkiaan meidän pallollinen laatu pitää olla siis parempaa, mitä se oli Jaro-matsissa. Jaro teki toki omalla tekemisellään sen meille vaikeaksi, mutta kyllä me itse itsellemme aiheutettiin niitä vaikeuksia ihan liikaa, arvioi Kautonen.

Tässä on pelaajien kanssa käyty sitä läpi, analysoitu omaa tekemistä ja omia valintoja pelin avaamisvaiheessa sekä pelin rakentamis- ja murtautumisvaiheessa. Katsottu pieniä yksityiskohtia ja tottakai myös isompaa kuvaa, mutta erityisesti niitä pieniä yksityiskohtia, mitkä meidän vain pitää pystyä tekemään paremmin mitä teimme Jaroa vastaan. Pelaajilla kyllä taitoa ja osaamista on, mutta meidän pitää olla keskittyneempiä ja huolellisempia niissä pienissä yksityiskohdissa pelin eri vaiheissa, toteaa Kautonen lopuksi.

Perjantaina ensimmäisen Pohjanmaan derbynsä pelaa SJK:n keskikenttäpelaaja Emile Paul Tendeng, joka on onnistunut myös maalinteossa tämän talven Suomen Cupissa.

Minulle ei ole muiden pelaajien tarvinnut kertoa, mitä tämä derby merkitsee, sillä tiedän kyllä että derbyt on aina tärkeitä kaikkialla maailmassa. Tiedän siis millainen ottelu on tulossa ja mitä kannattajat meiltä odottaa. On aina mukava pelata derby-ottelussa, sillä niissä koko yleisö on enemmän mukana ja uskon, että niissä saamme vielä entistäkin enemmän tukea kannattajilta. Tämä on vielä meidän kotipeli, joten meidän pitää tehdä kaikkemme sen eteen, että voitamme sen, sanoo SJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Emile Paul Tendeng.

Yritämme muutenkin aina tehdä parhaamme. Olen uusi pelaaja joukkueessa ja meillä on muitakin uusia pelaajia. Joten koitamme vielä opetella tuntemaan toisemme kentällä ja sen ulkopuolella, jotta pystymme pelaamaan entistä paremmin. Mielestäni viime peliä lukuunottamatta, olemme olleet parempia joka pelissä. Viimeisin vieraspeli ei ollut meiltä hyvä ottelu, mutta me aiomme parantaa siitä ja tehdä parhaamme perjantain ottelussa VPS:aa vastaan, päättää Tendeng.

Perjantaina 2.3. klo 19:00 Wallsport Areenalla, Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelu: SJK vs. VPS. Ovet ja palvelut aukeavat klo 18:00. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa OmaSp Stadionilla. Lisätietoa ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Ottelu näkyy suorana maksullisista Ruutu+:n ja ISTV:n palveluista sekä ilmaiseksi Veikkaus TV:stä.

Vaasan Palloseura jatkaa pelitavan kehittämistä

Viime kaudella VPS tuli tunnetuksi erittäin selkeästä pelitavasta, joka perustui pallonhallintaan ja lyhyisiin syöttöihin. Välillä peli oli kaunista katseltavaa, mutta puuduttavan tehotonta ja VPS-kannattajat vaativat moneen kertaan lisää tehokkuutta. VPS oli odotuksiin nähden heikko ja sijoittui sarjassa vasta kahdeksanneksi, vaikka oli kesällä vielä kiinni mitalisijassa.

Vaasassa kuitenkin päävalmentaja Petri Vuoriseen ja hänen prosessiinsa pelitavan kehittäjänä luotetaan ja mies jatkaa peräsimessä edelleen. Sen sijaan hänen kakkosvalmentajanaan ollut Jani Sarajärvi lähti opiskelemaan ulkomaille ja hänen tilalleen VPS palkkasi portugalilaisen Ricardo Duarten, joka on aiemmin toiminut Lissabonin yliopistossa jalkapallovalmentajien kouluttajana. Jani Sarajärvi on käynyt hänen koulutuksensa läpi ja Duarte on sopiva jatkaja Sarajärven paikalle.

Duarten myötä mukaan on liittynyt portugalilainen fysiikkavalmentaja Carlos Fradao. SJK:ssakin keskikentällä pelannut ja SJK-junioreiden talenttivalmentajana toiminut Christian Sund liittyi niin ikään mukaan Vuorisen valmennusryhmään, tehtävänään VPS:n reservijoukkueen päävalmentajan tehtävät.

Pelaajapuolella merkittävimmät lähtijät olivat kapteenistoon kuuluneet Veli Lampi ja Ville Koskimaa sekä keskuspuolustaja Mikko Viitikko. Keskikentältä lähti Ebrima Sohna ja hyökkäyksestä kovaa pelannut André Clennon. Heidän lisäkseen lähti viisi muuta pelaajaa. Erityisesti puolustus meni VPS:lla koko lailla uusiksi.

Uusina pelaajina VPS on kiinnittänyt brasilialaisen hyökkääjän, Douglas Caé:n joka johtaa parhaillaan Suomen Cupin maalipörssiä seitsemällä maalillaan. PS Kemistä Vaasaan siirtyi kaksikko Omar Jama ja Aubrey David. JJK:sta tuli virolainen Hindrek Ojamaa ja Saksasta Berkant Güner. VPS nappasi myös AC Oulusta kaksi pelaajaa, kun Akseli Kalermo ja Eero-Matti Auvinen liittyivät mukaan.

Suomen Cupissa VPS on pelannut neljä ottelua ja kaatanut niissä kotonaan Jaron 2-0 ja TPV:n 6-0. VPS voittiPKKU:n vieraissa 5-0, ja pelasi lisäksi kotonaan tasan KPV:n kanssa 3-3-luvuin. SJK ja VPS on lohkossa tasapisteissä kärjessä, mutta VPS:llä on parempi maalisuhde, joten tasapelin sattuessa, voittaa VPS lohkon paremmalla maalierolla.

VPS palaa Suomen Cupin pariin viikon lomalta, jonka joukkue on pitänyt edellisen TPV-ottelun voiton jälkeen.

Vahid Hambo tervehtynyt pelikuntoon

Viime ottelusta Jaroa vastaan flunssan vuoksi sivussa ollut Vahid Hambo on jälleen pelikunnossa ja käytettävissä. Nuori puolustaja Ville Tikkanen on parhaillaan Suomen U19-maajoukkueen mukana Makedoniassa, ja hän palaa takaisin vasta viikonloppuna. Tikkasta ja pitkäaikaisloukkaantuneita lukuunottamatta SJK:lla on käytössä koko ryhmä kokoonpanoa valittaessa. Jordan Mustoen ja Kyle Konwean kohdalla päätös pelaamisesta tehdään vielä lähempänä ottelua.

Mukana saatetaan nähdä myös SJK:n akatemian pelaajia. Viimeksi Jaroa vastaan mukana oli 21-vuotias englantilainen Danny O’Brien, mutta häntä ei nähty vielä kentällä. O’Brien liittyi SJK Akatemian Kakkosessa pelaavaan SJK U23-joukkueeseen tänä talvena Närpiön Kraftista.

SJK matkustaa perjantain ottelun jälkeen harjoitusleirille Espanjaan, ja pelaa siellä viikon aikana kaksi harjoitusottelua. Mukaan lähtee kaikki terveenä olevat pelaajat ja koko valmennusjohto.

Pitkäaikaisloukkaantuneet Obed Malolo ja Billy Ions eivät matkusta Espanjaan, sillä he jatkavat kuntoutustaan DBC-klinikalla SJK:n fysioterapeutti Tiitus Lehtisen päivittäisessä valvonnassa. Ions kävi pari viikkoa sitten pienessä operaatiossa ja hän on pelikunnossa huhtikuussa. Kuntoutuksen mennessä suunnitelmien mukaan, toipuu myös Malolo alkavan kauden aikana pelikuntoon.

Perjantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Otteluun odotetaan täyttä tupaa ja derby-asetelma tuo myös vieraskannattajat paikalle. Siksi hallissa on tehty muutamia erityisjärjestelyitä. Paikalle tulevat VPS-kannattajat sijoittuvat Wallsport Areenan kuntosalin puoleiseen kulmaan, minne heille on varattu omaa tilaa. Tuo löytyy sisäänkäynnistä katsoen, kentän oikealta laidalta. VPS-kannattajille on myös omat palvelut. SJK:n kannattajaryhmä Klopit on vastakkaisessa kulmassa ja toisessa päässä hallia.

Lehdistölle varataan tilaa akkreditointien mukaan yläparvelta. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole ottelun jälkeen, mutta toimittajat voivat tehdä haastatteluja kenttäalueella ottelun päätyttyä. Yläparvelta löytyy myös anniskelualue.

Wallsport Areenan kahvio palvelee asiakkaita normaalisti kenttätasolla, sisäänkäynnin kanssa samassa päädyssä WC:t löytyvät Wallsport Areenan eteisestä. Sisäänkäynti sinne on yläparven alla olevasta pyöröovesta. Pääsisäänkäynti halliin on Wallsportin päädyssä olevista pyöröovista. Sieltä löytyy myös tupakointipaikka.

Parkkitilaa on alueella rajallisesti, joten parkkialueen lisäksi voi käyttää OmaSp Stadionin parkki- ja piha-alueita.

Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 OmaSp Stadionin SJK Shopista. SJK:n kausi- ja seurakortit käyvät otteluun normaalisti.

Ovet ja palvelut aukeavat klo 18:00. SJK – VPS potkaistaan käyntiin klo 19:00.
Ottelu näkyy suorana Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista sekä Veikkaus TV:stä.