123 456 7890

SJK otti tärkeän voiton Veikkausliigassa ja nousi pisteen päähän Helsingin IFK:sta sekä kuuden parhaan joukosta. OmaSp Stadion sai nähdä huikean ottelun, jossa tapahtumia riitti. Paljon maaleja, kovaa kamppailua, upea vaparimaali ja kotijoukkueen voittomaali, jonka teki oma kasvatti Joonas Lepistö. Molemmissa päissä kannattajaryhmät pistivät parastaan ja iltavalaistus toi tunnelmaa. Yleisöäkin oli paikalla lähes 2300. Seuraava ottelu on jo tulevana perjantaina, kun SJK matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Sen jälkeen jäädään pienelle maajoukkuetauolle ja Veikkausliiga jatkuu torstaina 15.10. klo 18:30, kun SJK saa OmaSp Stadionille vieraaksi HJK:n. Liput otteluun myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK – HIFK 3-2 (2-0)
1-0 26 min Ariel Tuco Ngueukam rp.
2-0 27 min Jake Jervis
2-1 53 min Sakari Mattila
3-1 79 min Joonas Lepistö
3-2 90+3 min Vitinho

Noin seitsemän minuutin pelin jälkeen, SJK sai ottelussa ensimmäisen paikkansa ja se tuli Matej Hradeckylle. Hradecky itse aloitti tilanteen keskialueelta, hyvällä ristipallolla kulmalipulle Niko Markkulalle. Markkulalta tuli niin ikään hyvä keskitys takatolpalle, minne Hradecky oli jo ehtinyt ja hän veti suoraan ilmasta kohti etukulmaa, mutta veto meni etupuolelta ohi. Pari minuuttia tuosta, HIFK sai tilanteen, missä ensin Sakari Mattila veti keskeltä kovaa ja Jesse Öst torjui maata pitkin tuleen vedon eteensä. Paikalla oli Sakari Tukiainen, mutta Tukiainen oli ehtinyt paitsioon. Hradecky pääsi vielä uudelleen tilanteeseen, ennenkuin vartti tuli pelissä täyteen, ja tällä kertaa veto kilpistyi puolustaja Hannu Patroseen maalin edustalla. SJK hallitsi pelin ensimmäisiä hetkiä selvästi.

25. peliminuutin kohdalla Jake Jervis oli päästä karkuun ja murtautui boksiin pallon kanssa. HIFK:ssa nykyään pelaava, entinen SJK-puolustaja Joel Mero, repi hänet paidasta maahan ja tuloksena oli rangaistuspotku SJK:lle. Hetken SJK:n pelaajat Tuco ja Emmanuel Ledesma riitelivät keskenään siitä, kumpi pääsee palloa pilkulta antamaan. Molemmat ovat niitä jo tällä kaudella sisään saaanut. Ledesma kuitenkin antoi Tucon vetää. Lähes koko syyskuun sivussa ollut Tuco laittoi pallon vuoren varmasti maaliin. Ensimmäisenä miehen syliin säntäsi juuri Ledesma. Tärkeä maali Tucolle.

Vain minuutti ehti kulua, kun SJK teki jo 2-0. Murilo nousi laitaa kulmalipulle ja antoi kovan, matalan keskityksen maalin eteen, missä Jake Jervis pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa. Harmillisesti Jervis kuitenkin joutui tulemaan vaihtoon vielä ennen puoliajan loppua.

Vielä ensimmäisen puoliajan loppuun, SJK loi useamman maalipaikan. Hradecky veti kertaalleen kaukaa ja HIFK-maalivahti Arnold Origi torjui alakulmasta. Tuco pääsi paikkaan Murilon syötöstä ja jälleen Origi torjui. Murilo haki hyvällä keskityksellä myös Ledesmaa takatolpalta, mutta pallo meni hieman hänen ylitseen.

Komein tilanne tuli kulmapotkusta, kun alueen ulkopuolella irtopalloa odottanut Markkula otti ensin haltuun ja veti sitten kovaa kohti takakulmaa. Pallo kuitenkin vain pomppasi takaisin yläputkesta. Tauolle mentiin SJK:n 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli selvästi kovempaa ja kovalla taisteluhalulla. Silti SJK sai ensimmäisen paikan, kun Joonas Lepistö oli ehtiä yksin nokikkain Origin kanssa. Origi kuitenkin tuli hyvin vastaan ja siivosi pallon keskialueelle.

51. minuutilla Nikko Boxall joutui rikkomaan noin 20 metristä ja HIFK sai vapaapotkun. Pallon taakse meni Sakari Mattila, joka ampui kenties yhden kauden komeimmista maaleista. Vapaapotku kiersi kovaa aivan SJK-maalin takayläkulmaan, eikä Jesse Öst voinut maalissaan sille mitään. HIFK sai maalista virtaa ja 67. peliminuutilla he saivat jälleen vapaapotkun. Nyt vasemmalta laidalta boksin ulkopuolelta. Jälleen pallon taakse meni Mattila, joka veti nytkin hirmuisen pommin kohti etuyläkulmaa. Jesse Öst oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui vedon kulmaksi.

Mitä pidemmälle puoliaika kuitenkin eteni, pääsi SJK jälleen peliin hyvin mukaan. Lisämaali oli todella lähellä 75. minuutin kohdilla, kun Murilo toi pallon boksiin ja hänen vetonsa blokattiin. Jatkotilanteesta Keaton Isaksson antoi keskelle ja alas Jude Arthurille, jonka veto torjuttiin. Pallo jäi edelleen elämään. Tuco veti vitosen viivalta sen ylärimaan ja paluupallosta pääsi koittamaan Joonas Lepistö, mutta Origi ehti torjumaan ja tilanne kuivui kasaan.

79. peliminuutilla SJK onnistui. Keaton Isaksson käynnisti tilanteen pystysyötöllä oikeaan laitaan. Niko Markkula antoi sieltä hyvän keskityksen aivan maalin eteen ja sinne ehti Joonas Lepistö ja puski läheltä pallon maaliin. Kauden neljäs osuma Lepistölle ja samalla uran neljäs Veikkausliigaosuma.

HIFK kuitenkin tuli vielä maalinpäähän ottelun lisäajalla. Mattila pisti pallon keskialueelta oikeaan laitaan ja sieltä Joel Mattsson keskitti sen matalana pilkun kohdille. Vitinho ehti palloon ensimmäisenä ja laittoi sen kovaa taka-alakulmaan.

Peli ei kuitenkaan ollut ohi. SJK sai hyvän hyökkäyksen ja Tuco pallotteli boksin sekä päätyviivan tuntumassa, parinkin HIFK-pelaajan estellessä. Tuco antoi pallon alaspäin Isakssonille, joka haki heti maalin edestä keskityksellä Lepistöä. HIFK-puolustaja ehti puskemaan väliin ja HIFK-sai vastahyökkäyksen. Sakari Mattila lähti nousemaan, mutta Murilo ehti keskialueella häneen kiinni. Mattila tarrasi ensin Muriloa kaulasta kiinni, ja kun kaksikko kaatui maahan yhdessä, Mattila ensin potkaisi Murilon pois päältään ja tuuppasi perään kaksin käsin kaulan ja kasvon seutuville. Kentällä alkoi melkoin torikokous ja erotuomari Petri Viljanen nosti välittömästi Mattilalle suoran punaisen. Lisäaikaa annettiin lopulta useita minuutteja ja kentällä kuumeni lopussa useampikin pelaaja. Ottelu kuitenkin päättyi ja lisäkorteilta säästyttiin.

– Tuntui, että pääsin ihan hyvin peliin mukaan. Ekan jakson lopussakin oli pari kertaa tilanne, missä sain hyvin palloa jalkaan. Sitä kautta pääsin peliin hyvin sisään. Toisella jaksolla sitten parannettiin peliä siten, että päästiin hyvin maalipaikoille. Oltaisiin voitu enemmänkin tehdä, mutta hyvä kuitenkin, kun kolme maalia tehtiin. Iso voitto, sanoi SJK:n voittomaalin tehnyt Joonas Lepistö ottelun jälkeen.

Vaihdot onnistui meiltä hyvin ja ne toi lisää energiaa. Siinä ennen maalia oli tilanne, missä Tuco veti ylärimaan, Isaksson pääsi vetämään ja mullekin tuli hyvä tontti siinä, mutta painoin suoraan veskaa päin. Onneksi onnistui sitten hetkeä myöhemmin, Lepistö jatkoi.

Maali oli Lepistölle kauden neljäs ja kaikki maalit ovat tuleet juuri kotikentällä OmaSp Stadionilla.

Hyvältä tuntuu tehdä maali. Ilmeisesti mä teen vaan täällä kotona maaleja. Mutta ei kai siinä mitään. Hyvältä nää tuntuu. On mahtava pelata, kun katsomosta tulee näin mahtava kannustus. Toivottavasti kuitenkin seuraava maali tulisi vieraissa Tepsiä vastaaan, nauroi Lepistö lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Murilo, Niko Markkula, Mehmet Hetemaj (68’ Jude Arthur), Matej Hradecky, Emmanuel Ledesma (68’ Keaton Isaksson), Jake Jervis (41’ Joonas Lepistö) ja Ariel Tuco Ngueukam.