123 456 7890

Huikea tasoero
FCV – SJK 0-5 (0-2)
33 min 0-1 Petter Meyer
45 min 0-2 Petter Meyer
58 min 0-3 Teemu Penninkangas
83 min 0-4 Aki Sipilä
92 min 0-5 Arttu Seppälä

Seinäjoen Jalkapallokerho kävi hakemassa Vaajakoskelta kauden helpoimmat pisteet. Isäntäjoukkue FC Vaajakoski oli täysin vastaanottavana osapuolena yksipuolisessa Kakkosen Lohko C:n kamppailussa.

Kerho järjestikin Vaajakosken liikuntapuistossa sellaisen ilotulituksen ja räjähdekeskityksen, että vaikutti kuin kotijoukkue olisi kahlannut nilkkojaan myöten hylsyissä ja kranaatinsokissa. Liike oli nimittäin heidän osaltaan sen verran verkkaista ja vastaavasti vieraat tulittivat koko ajan tosissaan.

Ei olisi uskonut, että ennen kauden alkua FCV laskettiin, ainakin Keski-Suomessa, potentiaaliseksi nousijaksi. Nyt joukkueen putoaminen Kolmoseen on vain sinettiä vaille valmis uutisoitavaksi, ellei FCV saa kovin nopeasti jostain todella huikeaa itseluottamusruisketta ja pysty nykimään voittoja putkessa.

Kerhon kohdalla peli oli tänään varsin komeaa katseltavaa. Isännillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta, niin vakuuttavasti vierasjoukkue peliään pyöritti.

Vaikka ottelussa edettiinkin maalittomasti yli 30 minuuttia, ei sitä silti tasaiseksi voinut kutsua. Ensimkmäisellä puoliajalla vieraat kehittelivät peräti 12 kulmuria ja tukun komeita paikkoja.

Ensimmäisen kerran pallo saatiin sääntöjen puitteissa isäntien parhaan pelaajan, Sami Myllymäen, taakse 33 minuutilla Petter Meyerin puskettua kauden 12. maalinsa. Sama herrasmies oli asialla uudelleen ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Teemu Penninkankaan keskitettyä maalille, missä Matti Lähitie puski ja “Petsku” sipaisi pallon verkkoon.

Toisella puoliajalla tahti säilyi samanlaisena. Paikkoja oli useammallakin mustanutulla, mutta toisen jakson ensimmäinen maali nähtiin “vasta” 12. minuutilla, jolloin kerrassaan loistavan ottelun pelannut Teemu Penninkangas nappasi irtopallon haltuunsa tulittaen sen voimalla verkkoon. Maali oli “Pennin” kauden ensimmäinen osuma edustuksessa.

Viimeisen kympin aikana vieraat nöyryyttivät isäntiä vielä lisää. Ensin Aki Sipilä taisteli tilanteen loppuun saakka saaden siinä säpinässä pallon kasvoihinsakin. Lopulta niin maalivahti kuin pakkikin makasivat yhdessä kasassa ja “Silppuri” käveli pallon tyhjiin. Näin “Silppuri” viimeisteli toisessa peräkkäisessä ottelussa lisäten saldonsa neljään maaliin.

Aivan ottelun viime sekunneilla Arttu Seppälä ajeli hienosti alueelle ja tulitti pallon takakulmaan. Kaikesta päätellen selästä lähti koko joukko sumuisten vuorten gorilloita, ei ainoastaan yksi apina.

Läpi ottelun vierasjoukkue dominoi peliä. Tällä kertaa Kerho ei prässännytkään aivan ylhäältä, vaan antoi isäntien näennäisesti rakentaa hiukan peliä. Tosin ei ole varmaa, toimiko uusi systeemi millään tavalla, koska isännät eivät saaneet rakennettua peliä oikeastaan lainkaan.

Voitto maistui kyllä, sillä viime kaudella samalla kentällä kotijoukkue pääsi tuulettamaan voittoa ja nöyryyttämään Kerhoa. Nyt revanssi kuitattiin syyskierroksen avausottelussa tyrmäysnumeroin. Tällä kaudella Kerho kaatoi FC Vaajakosken kahdesti päästämättä maaliakaan omiin.

Vieraiden maalivahdilla, Luis Fernandolla, ei ottelussa ollut ainuttakaan todellista torjuntaa. Yhdestä sivuvaparista Jasin Abahassine sai kurotettua sen verran, että pallo suuntautui kyllä kohti Kerhon maalia, mutta sekin tuli suoraan “Luffen” syliin.

Peli oli niin selvää kauraa, että kapteeni Chris Cleaverillekin voitiin antaa huiliaikaa korvaamalla hänet hyvissä ajoin Ville Ylisellä, joka pelasikin nyt keskikentällä pirteästi.

Kentän kuningas oli kuitenkin loistavan kamppailun pelannut Teemu Penninkangas, jonka asiansa osaava raati palkitsikin kolmella sakaraisella. Kaksi tähteä pokkasi taas erinomaisesti alakertaa johtanut Matti Lähitie ja yhden vei nimiinsä pirteästi laidallaan pelannut Aki Sipilä. Yhtä hyvin tähtiä olisi voinut jakaa pikkuisen jokaiselle Kerhon pelaajalle, niin vakuuttava esitys oli tällä kertaa.

Isäntien ainoa omalla tasollaan pelannut pelaaja oli maalivahti Sami Myllymäki, jonka torjuntoja ilman Kerho olisi latonut kaksinumeroiset lukemat taululle.

Voitollaan Kerho venytti kaulan Kakkosen Lohko C:n keulilla 13 pisteeseen. Toki sarjan kärkipäässä pelaavat TP-47, FC Kiisto ja PK-37 ovat tulessa vasta huomenna.

Päivä oli Kerholle jokseenkin täydellinen. Varsinkin kun Kloppien kesäretki osui samalle päivälle ja bussilastillinen äänekkäitä kannattajia sai nauttia FC Vaajakosken totaalisesta tyrmäyksestä.

Siistissä pelissä erotuomari Jouni Aapajärvellä ei ollut mitään vaikeuksia pitää matsia hallussaan. Christian Sundin ottama keltainen kortti tietää keskikentän dominaattorille pelikieltoa otteluun Haukiputaan Palloa vastaan.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Timo Rauhala, Aki Sipilä, Christian Sund, Chris Cleaver (63. Ville Ylinen), Teemu Penninkangas, Petter Meyer (79. Miika Korpela), Mikko Ylihärsilä (56. Arttu Seppälä)