123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ylsi tavoitteisiinsa kaikilla saroilla, kun sen edustusjoukkue voitti 5.10. päättyneen Ykkösen ja nousi siten ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

Myös Kakkosen Pohjoislohkoon viime vuonna nousseen reservijoukkue Kerho 07:n tavoite täyttyi, kun pääosin nuorilla Seinäjoen kasvateilla koko kauden pelannut joukkue säilytti sarjapaikkansa myös ensi kaudelle.

Trion täydentää SJK U19 joukkue, joka asetti tavoitteeksi jo talven peleissä pelaamisen kesällä mukana SM-sarjassa ja tuo tavoite toteutui komeasti. SJK U19 myös varmisti mukaan pääsyllään suoraan paikan ensi talven SM-karsintalohkoihin, joten pääsy SM-sarjaan on hieman helpompi rasti tulevana talvena.

Nousujuhlat on jo juhlittu, mutta kauden virallinen pelikauden päätös- ja palkitsemistilaisuus pidetään Törnäväsalissa keskiviikkona 30.10. klo 18.00 – 20.00. Paikalla on tuolloin SnadiKerhosta SJK Junioreihin ja aina Veikkausliigaan nousseeseen edustusjoukkueeseen asti, koko Seinäjoen Jalkapallokerhon väki. Tervetuloa mukaan.


Kapteeni Chris Cleaverin tuuletus nousun varmistuttua Keskuskentällä.

SJK voitti kaikkien aikojen kovimman Ykkösen

SJK lähti kauteen tavoitteenaan sarjan voitto, mutta saman tavoitteen ilmoitti myös puolet sarjan muista joukkueista ja varustautuminenkin oli siten sen mukaista.
Ykkönen veti puoleensa todella kovia pelimiehiä ympäri Suomen ja samalla myös ulkomailta saatiin muutamia huippupelaajia mukaan.

Jo ennen kauden alkua voitiin julistaa kaikkien aikojen mielenkiintoisin ja kovatasoisin Ykkönen tulevaksi. Ja sitä se myös oli.

SJK aloitti kauden todella vakuuttavasti ja se voitti toukokuussa Oulussa tullutta 2-1 tappiota lukuun ottamatta kaikki toukokuussa pelaamansa ottelut.

Suurimpana tähtenä hääri tässä vaiheessa Viron Maajoukkueen laitapuolustaja Gert Kams, joka valittiinkin Pelaajayhdistyksen toimesta toukokuun kuukauden pelaajaksi koko Ykkösessä.

Gert Kams oli toukokuussa Veikkauksen Kuukauden Pelaaja.

SJK jatkoi vakuuttavasti myös läpi kesäkuun, jonka se selvitti täysin ilman tappioita ja kasvatti sarjajohtonsa FC Hakaan verrattuna jo 8 pisteeseen. Tässä vaiheessa moni alkoikin jo puhumaan että tätä tahtia jos mennään, ei SJK:lle löydy pysäyttäjää ja nousua juhlitaan jo heinäkuun lopulla.

Toisin kuitenkin kävi, sillä tuo kesäkuun lopussa pelattu AC Kajaani – SJK ottelu herätti hurjan keskustelun ja vaikka AC Kajaani hävisi ottelun kotikentällään 1-7 luvuin, tekivät he ottelusta protestin, jossa perusteluina todettiin SJK:n käyttäneen liian vähän niin sanottuja Suomessa kasvatettuja pelaajia. Tästä sitten väännettiin koko kesä, vaikka lopulta SJK saikin pitää pisteensä ja tuo vaikutti myös pelaajien esityksiin kentällä.

SJK ei voittanut ainoatakaan ottelua heinäkuussa ja menetti kärkipaikkansa Hakalle. Moni luuli SJK:n selkärangan jo katkenneen, mutta SJK aloittikin heinäkuun lopussa uuden tappiottomien otteluiden putken, joka ei nähnyt loppua enää edes kauden päättyessä. SJK voitti elokuussa kaikki ottelunsa ja nousi jälleen takaisin kärkipaikalle.

Elokuussa SJK:n tähdeksi nousi reservijoukkue Kerho 07:n kautta itseluottamuksensa takaisin voittanut Daniel Caumo, joka oli jo toinen tällä kaudella Kuukauden Pelaajana palkittu pelaaja SJK:sta.

Elokuun Kuukauden Pelaajana palkittu Daniel Caumo nimmarinpyytäjien piirittämänä.

SJK myös hankki HJK hyökkääjä Akseli Pelvaksen lainalle loppukaudeksi ja kun heinäkuusta oli toivuttu, löysi myös Pelvas maalivireen ja hänen johdollaan vastustajat kaatuivat sitten syyskuussa. Pelvas valittiin jo kolmantena SJK pelaajana syyskuun Kuukauden Pelaajaksi samaisen Pelaajayhdistyksen toimesta.

Syyskuussa SJK teki myös historiaa, sillä se rikkoi sarjavoiton varmistaneessa SJK – Haka ottelussa, kaikkien aikojen yleisöennätyksen Seinäjoella pelatussa jalkapallo-ottelussa ja tuo ennätys kirjataan nyt muotoon 4798 katsojaa. Se on samalla kaikkien aikojen kolmanneksi kovin yleisömäärä Ykkösessä ja tällä kaudella jopa liigajoukkueisiin verrattuna se on kauden viidenneksi suurin yleisömäärä jalkapallo-ottelussa.

HJK:sta lainalle tullut Akseli Pelvas voitti SJK:ssa Ykkösen Mestaruuden ja syyskuun Kuukauden Pelaajan tittelin. HJK:n kautta mies juhli myös Suomen Mestaruutta.

Nousujuhlat voitiin siis jo aloittaa ennen sarjanpäättymistä, mutta kausi jatkui vielä Joensuussa pelatussa viimeisessä ottelussa ja tuon ottelun jälkeen SJK sai myös voittopokaalin itsellleen nosteltavaksi.

SJK on siten Ykkösen Mestari 2013 ja pelaa kaudella 2014 Veikkausliigaa!

SJK seurajohto toitotti koko viime talven, että SJK tulee olemaan parhaimmillaan syksyllä ja siltä meno todellakin näytti, sillä kauden viimeisellä kolmanneksella SJK voitti kaikki muut vastustajat ja pelasi kahdesti tasapelin toiseksi tulleen Valkeakosken Hakan kanssa.

SJK maalivahti Mihkel Aksalu teki uuden nollapeliennätyksen tällä kaudella ja maalikuninkaana palkittiin Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen. Lehtinen osui yhteensä 10 kertaa.

SJK oli sarjan paras joukkue kaikilla mittareilla, sillä se voitti sarjan lopulta viiden pisteen erolla Hakaan ja jopa 14 pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen FC KooTeePeeseen. SJK teki kauden 27:ssä ottelussa 51 maalia, mikä on eniten kaikista joukkueista ja samalla päästi vähiten maaleja, kun SJK verkko helähti vain 17 kertaa koko kaudella.
SJK paransi myös yleisökeskiarvoaan koko kaudelta ja jalkapallo keräsi Seinäjoella keskimäärin noin 2000 ihmistä katsomoihin kauden jokaisessa ottelussa.

Nyt SJK siirtyy hyvin ansaitulle talvilomalle ja harjoitukset alkavat pyöriä täysillä taas joulukuussa.
Talvikaudesta on varmasti tulossa mielenkiintoinen, sillä nousu Veikkausliigaan lisää kiinnostusta Seinäjoen futikseen ja Liigacupin ottelutkin alkavat jo tammikuussa.

Ykkösen Mestarit 2013

Kerho 07 peluutti paljon nuoria

Kakkoseen viime kauden päätteeksi noussut Kerho 07 toimi mainiona ponnahduslautana monen nuoren pelaajan uralle.

Kaiken kaikkiaan 38:sta, kauden aikana Kakkosta Kerhon paidassa pelanneesta pelaajasta, vielä 14 oli A-junnuikäisiä, tai jopa nuorempia. Ja yhteensä 26 pelaajaa oli vielä alle 20 vuotiaita.

Lisäksi ainakin Teemu Penninkangas nousi huippuvireeseen, uudella oudolla pelipaikallaan laitapakkina, juuri Kerho 07:n kautta. Samoin SJK nousukiitoon elokuussa saanut Daniel Caumo sai arvokkaita onnistumisia juuri Kerho 07:n paidassa ja oli lopulta Muurimäen kanssa kovin maalitykki Kakkosessa.

Kerhon riveissä pelaajat pääsivät pelaamaan kovia miesten sarjapelejä, kun mukana vierellä on välillä täysiverisiä ammattilaisia, ilman suuria menestyspaineita, joita kerkeää sitten kokemaan edustusjoukkueen riveissä myöhemmin.

Joukkueen paras pelaaja läpi kauden oli Juuso Aalto, jolle voisi olla käyttöä tulevaisuudessa myös SJK paidassa. Tällä kaudella Juuso pelasi 24 Kakkosen ottelua ja yhdessä Ykkösen ottelussa. Maaleja tuli kolme, mutta maaliinjohtaneita syöttöjä peräti 7. Samalla myös Veikkausraati pisteitä tuli kerättyä eniten.

Juuso Aalto oli Kerho 07 parhaimmistoa kaudella 2013

Toinen kauden tehopelaajista oli Seinäjoen oma hyökkääjälegenda, Mikael Muurimäki, joka iski 7 maalia sekä kaksi syöttöä. Muurimäki toimi koko kauden yhdessä keskikenttäkonkari Ville Ylisen kanssa joukkueen kapteeneina ja esimerkkinä nuorille pelaajille.

Kerho 07 oli lopulta sarjassa seitsemäs, voittaen 10 ottelua, pelaten 6 tasan ja häviten 11. Maaleja se teki 40 ja päästi saman verran.

Ensi kaudella Kerho 07 saattaa pelata Pohjoislohkon sijasta Länsilohkossa, sillä Pohjoislohkoon on kovasti tunkua ja Seinäjoki olisi maantieteellisesti lähempänä monia Länsilohkon joukkueita. Tähän saadaan selvyys talven aikana ja varmaa on että Kerho 07 jatkaa samalla linjalla, nuorten kehittäjänä myös ensi kaudella.

Seuraikoni Mikael Muurimäki oli Kerho 07:n maalitykki. Mies on uhonnut lopettavansa tähän kauteen, mutta katsotaan miten käy kun kevät koittaa.

SJK U19 tavoitti SM-sarjan

SJK U19 joukkueelle asetettiin tälle kaudelle selkeä tavoite päästä SM-sarjaan kesäksi. Alun perin Ykkösen kautta SM-karsintasarjaan talveksi tiensä selvittänyt SJK pelasi ensin pohjoislohkossa ja onnistui pääsemään pudotuspeleihin.

Pudotuspeleissä vastaan tuli kivikova FC Lahti U19, jonka riveissä pelasi ikäluokan maajoukkuepelaajia ja olihan Lahti myös suurimpia ennakkosuosikkeja koko sarjan voittoon etukäteen ajatellen.

1.osaottelu vielä hävittiin Lahdessa 2-0 luvuin ja alkoi näyttää siltä että SJK saa tyytyä Ykkösen peleihin kesällä.

Joukkue ei kuitenkaan antanut periksi ja Wallsportissa nähtiinkin yksi huikeimmista otteluista tällä kaudella, kun lähes tunnin pelin jälkeen SJK onnistui murtamaan lahtelaisten kuparisen ja lopulta voittamaan ottelun 3-0 luvuin.

Kesällä ei kuitenkaan samaan malliin enää juhlittu, sillä useampi ikäluokan pelaajista lähti armeijan harmaisiin ja osa alkoi pelaamaan säännöllisesti Kerho 07:n paidassa Kakkosessa.

Toisaalta tämä tarjosi jälleen hienon mahdollisuuden näyttöpaikkoihin nuoremmille pelaajille ja SJK U19 joukkueen riveissä kävi kokemusta kartuttamassa parhaillaan jopa C-junnuikäisiä pelimiehiä.

SJK U19 joukkueen kautta Kerhon loppukauden maalitykiksi nousi vasta 16 vuotias Tuomas Lähdesmäki ja useampikin pelaaja näytti osaamistaan siihen malliin että Seinäjoella on tulevaisuudessa useampiakin liigatason pelaajia omasta takaa.

SJK U19 joukkue oli sarjassa lopulta kuudes, mutta tärkein saavutus oli yleensä päästä mukaan ja varmistaa samalla sarjapaikka tulevana talvena pelattavaan SM-Karsintasarjaan. Tuo alkaakin jo marraskuussa, joten kannattaa lähteä katsomaan Seinäjoen nuorten esityksiä.

SJK U19 joukkueen Tuomas Lähdesmäki ja Jesse Sarajärvi, nousivat luottopelaajaksi myös Kerho 07:n riveissä.