123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti historiansa suurimman voiton Veikkausliigassa, kun tähän asti hurjassa kiidossa ollut KuPS kaatui peräti 5-0 luvuin. SJK on pelannut koko kevään tuloksellisesti erinomaisesti, mutta nyt aukesi myös maalihanat todenteolla. Ja kuvaavaa onkin, että kaikista SJK:n kymmenestä tehdystä maalista, peräti yhdeksän on mennyt eri miehelle. Myös Simo Valakari otti valmentajana tässä ison sulan hattuunsa, sillä jälleen hänen vaihtonsa toimivat täydellisesti, kun vaihtomiehet olivat onnistujina. Näin oli myös edellisessä Keskuskentällä pelatussa pelissä. Voittoa voidaan juhlia kuitenkin vain hetken, sillä jo huomenna alkaa valmistautuminen torstaina pelattavaan Pohjanmaan derbyyn, jossa Keskuskentälle vieraaksi tulee naapuriseura VPS. Mutta tänään juhlitaan.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – KuPS 5-0 (1-0)
1-0 20 min Wayne Brown
2-0 60 min Richie Dorman
3-0 75 min Johannes Laaksonen
4-0 83 min Ariel Tuco Ngueukam
5-0 90 min Juho Lähde

Lahti-tappiosta sisuuntunut SJK hallitsi ottelua alkuhetkistä lähtien. SJK tarjosi 90 minuutin mittaisen show›n, jollaista ei Keskuskentällä ole hetkeen nähty. SJK oli lähellä avausmaalia jo kolmannella minuutilla. Richard Dorman laukoi keskiympyrästä käsittämättömän laukauksen, joka kolahti maalin ylärimaan. KuPSin toppari Stephen McCarthy oli läpi ottelun suurissa ongelmissa SJK:n prässissä. 20 minuutin pelin jälkeen se kostautui. Toni Lehtinen riisti alimpana olleelta McCarthylta pallon ja Jussi Vasara pääsi yrittämään Tomi Maanojan ohittamista. Maanoja torjui, mutta reboundiin pääsi ensimmäisenä Richard Dorman, jonka zippi osui ensin ylärimaan ja sitten tolppaan. Tällä kertaa paluupalloon ehti ensimmäisenä Toni Lehtinen, joka käänsi maalin eteen Richard Dormanille. Dorman oli selin maalin päin ja jätti pallon vitosen viivalle Wayne Brownille, joka tälläsi ensimmäisen liigamaalinsa SJK-paidassa.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Jussi Vasara laukoi hyvän matalan vedon kahdestakymmenestä metristä, mutta Tomi Maanoja onnistui torjumaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Richard Dormanin pitkä avaus tavoitti Jussi Vasaran, jonka KuPS-vahti Maanoja joutui kaatamaan rankkarialueella. Kotiyleisön vaatimuksista huolimatta tilanteesta ei tullut rangaistuspotkua.

50. minuutilla Richard Dorman suorastaan ryösti pallon Tuomas Rannankarilta oikeassa laidassa ja keskitti maalille Toni Lehtiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. KuPSin ainoa maalipaikka tuli viitisen minuuttia tämän jälkeen. Tuomas Rannankari keskitti vasemmasta laidasta ja Irakli Sirbiladze puski pallon tolpan kautta maalipotkuksi.

Tunnin pelin jälkeen SJK meni 2-0-johtoon. Richard Dorman sai pallon keskiympyrässä ja harhautti ensin Ebrima Sohnan ja sitten McCarthyn. Tämän ansiosta SJK pääsi lähes käsittämättömästi hyökkäämään viidellä pelaajalla topparia ja maalivahtia vastaan. Dorman eteni boksin sisään ja laukoi pallon maaliin. Tällaisia maaleja ei ihan joka päivä näe.

Johannes Laaksonen tuli Dormanin tilalle kentälle, kun ottelua oli pelattu 73:35. Ajassa 73:51 Laaksonen koski palloon ensimmäisen kerran ja purki KuPSin hyökkäyksen. Ajassa 74:10 “Johnny” koski palloon toisen kerran ja laukoi sen Jussi Vasaran syötöstä maaliin. Tällaisia sisääntuloja ei kovin usein näe.

84. minuutilla Timo Tahvanainen syötti vasempaan laitaan Akseli Pelvakselle. Pelvas keskitti maalille Tucolle, joka ohjasi pallon maaliin KuPS-puolustajien välistä. Tuco oli tullut kentälle 20 minuuttia ennen maalia.

Lisäajalla nähtiin ottelun viides maali. Tuco syötti Juho Lähteen läpiajoon ja Lähde zippasi pallon hallitusti Maanojan yli. Lähde ehti olla kentällä reilun vartin ennen maalia. SJK on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa 10 maalia ja niissä on ollut yhdeksän eri maalintekijää. Joku voisi puhua materiaalin leveydestä.

KuPSin kapteeni Miikka Ilo ruoski itseään ottelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli henkilökohtaisesti yksi huonoimmista 45-minuuttisista. Se hävettää helvetisti. Harmittaa joukkuekavereidenkin puolesta. Nauha kädessä noin huonoja esityksiä ei pitäisi tulla. Se on futista ja joskus niitä tulee. Vastustaja oli parempi. Olivat valmiimpia ja meitä edellä kaikessa. Välillä lahjoitettiin maaleja ja välillä he tekivät itse, sanoi Ilo.

Vaihdosta sisään tullut Juho Lähde avasi lisäajalla tämän kauden maalitilinsä.

KuPS joutui ottamaan riskejä, kun teimme maalin alussa. Tilaa syntyi linjan taakse ja vähän joka puolelle. Todella kontrolloitu esitys meiltä. Nautitaan tästä hetki, torstai tulee nopeasti ja meidän pitää jo valmistautua VPS-otteluun. Se on tosi iso peli meille, siitä tulee hieno peli, sanoi Lähde.

KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki kiisti, että joukkueella olisi ollut liiallinen hyvänolontunne HJK-voiton jälkeen.

SJK oli selkeästi sisuuntunut Lahti-tappiosta. SJK oli tehnyt muutaman vaihdon avauskokoonpanoon. Heillä oli selkeästi tuoreemmat jalat kuin meillä, vaikka edellisestä pelistä oli yhtä pitkä palautumisaika. SJK oli monessa asiassa selkeästi meitä edellä. Käydään pelaajien kanssa läpi, mikä meni pieleen ja suunnataan katseet torstain RoPS-otteluun. Olemme pelanneet käytännössä koko ajan tekonurmella, joten tämä luonnonnurmi tuntui meille vähän tahmealta, vaikka kenttä oli hyvä, sanoi Rajamäki.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli luonnollisestikin tyytyväinen.

Lahti-pelin jälkeen kopissa oli pettyneitä kavereita. Tiedettiin, ettei se ollut meidän tapa pelata. Tänään se näkyi alusta alkaen. Jokainen jätkä pelasi tänään täydellä sydämellä. Pelejä on paljon, olemme hyvässä kunnossa ja meillä on laaja ja tasokas rinki. Päivän ja kunto ja peli vaikuttavat siihen, ketkä ovat avauskokoonpanossa. Hieno suoritus alkukauden parasta joukkuetta vastaan. Nyt pitää jo keskittyä torstain peliin, siitä tulee tiukka vääntö, sanoi Valakari.

200 Veikkausliigaottelua täyteen HIFK -ottelussa saanut Toni Lehtinen palkittiin ottelun alussa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj, Jussi Vasara (77› Juho Lähde) Wayne Brown, Richie Dorman (74› Johannes Laaksonen), Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (64› Ariel Tuco Ngueukam).

SJK isännöi Helatorstaina 14.5. klo 14.00 pelattavaa Pohjanmaan derbyä. Seinäjoelle tulee silloin kylään naapuriseura VPS. Portit ja palvelut aukeavat klo 12.30 ja ennakkoliput ovat jo myynnissä. Tätä peliä ei kannata missata!