123 456 7890

SJK nappasi tärkeän voiton Rovaniemeltä ja piti kakkospaikan ennen kauden päättävää ensi lauantain ottelua. FC Lahti voitti samaan aikaan oman ottelunsa, joten piste-ero pysyi samana. Päivän sankari oli Akseli Pelvas joka iski kahdesti, kasvattaen samalla kauden maalisaldonsa yhteentoista. Oma juniori Jesse Sarajärvi teki ensiesiintymisensä avauskokoonpanossa ja nuori mies hommasi ottelun voitto-osumaksi syntyneen rangaistuspotkun.

RoPS – SJK 1-2 (1-2)
0-1 28 min Akseli Pelvas

0-2 42 min Akseli Pelvas rp.

1-2 45+2 Simo Roiha

Ottelun 16. minuutilla Sainey Nyassi keskitti loistavasti Simo Roihalle, jonka pusku hyvästä paikasta meni kuitenkin hiukan ohi. SJK siirtyi johtoon 28. minuutilla. Cedric Gogoua avasi pitkällä pallolla ensimmäistä kertaa laitapuolustajana SJK:ssa pelanneelle Pavle Milosavljevicille. Milosavljevic syötti Juho Lähteelle boksiin. Lähde malttoi hienosti harhauttaa puolustajat ja laukoi hyvin, mutta RoPSin Patric Bantamoi onnistui torjumaan. Bantamoi torjui kuitenkin eteensä ja Akseli Pelvas iski reboundin tylysti verkkoon ja kasvatti kauden maalimääränsä kymmeneen.

Maalista alkoi SJK:n erittäin hyvä jakso. Cedric Gogoua avasi Juho Lähteelle oikeaan laitaan. Lähde antoi erinomaisen matalan keskityksen Akseli Pelvakselle, joka ei kuitenkaan onnistunut lisäämään johtoa. Minuuttia myöhemmin Juho Lähde syötti Toni Lehtisen läpiajoon, mutta Lehtisen laukaus meni oikealta ohi.

Viisi minuuttia tämän jälkeen SJK:n hyökkäys osoitti jälleen vaarallisuutensa. Akseli Pelvas keskitti vasemmalta ja Jesse Sarajärvi ehti palloon niukasti ennen RoPSin Bantamoita. Bantamoi kaatoi Sarajärven ja pallo vietiin pilkulle. Akseli Pelvas laukoi pallon varmasti maaliin.

Ensimmäinen puoliaika sai kuitenkin heikon lopun, kun RoPSin Simo Roiha onnistui kaventamaan 1-2:een. Niki Otaru keskitti boksiin ja Mika Mäkitalo ohjasi pallon tyylikkäästi Roihalle, joka ohitti Mihkel Aksalun ja teki kauden viidennen maalinsa.

Patric Bantamoi loukkaantui rankkariin johtaneessa tilanteessa ja RoPS vaihtoi Saku-Pekka Sahlgrenin maaliin. Toisen puoliajan alussa Janne Saksela laukoi hyvän kaukovedon, mutta se tuli hiukan liian keskelle ja Mihkel Aksalu torjui.Saksela laukoi myöhemmin toisenkin hyvän kaukovedon. Sen Aksalu torjui eteensä ja Milosavljevic hoiti paluupallon pois.

Vartti ennen pelin loppua Justin Moose syötti oikeaan laitaan Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi keskitti hyvin Juho Lähteelle, jonka laukauksen RoPS-puolustus kuitenkin blokkasi. Hetkeä myöhemmin Timo Tahvanaiselle pelattiin hyvä maalintekopaikka, mutta Tahviksen laukaus meni Sahlgrenin syliin.Lopussa RoPSin tasoitus oli erittäin lähellä. Antti Okkosen kulmapotku kimpoili lopulta Otarulle, joka pääsi puskemaan metristä, mutta Aksalu nappasi pallon käsiinsä.

Pitää olla tyytyväinen maaleihin, mutta missään nimessä tämä ei ollut ihan unelmapeli toisen puoliajan osalta. Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin hyvin ja tehtiin tarvittavat maalit. Toisella puoliajalla puolusttiin hyvin ja pidettiin oma maali puhtaana ja se riitti tänään. Alku oli meiltä vähän varovainen, mutta sitten päästiin hyvin peliin mukaan. Oltais voitu tehdä useampikin maali, mutta hyvä että tehtiin ne kaksi. Maalikuninkuus ei ole itseisarvo, mutta on se yhä mahdollinen, pohti Akseli Pelvas ottelun jälkeen.

Aloitettiin hyvin, kuten yleensäkin. Sitten tuli takaisku, se on ollut tuttua viime peleissä. Tuli toinen musta hetki ja SJK teki pilkulta. Menetettiin vähän otetta ja SJK sai tilanteita. Toka puoliaika oli ihan hyvä. Oli saumat tasapeliin. Viimeiset syötöt ja ratkaisut jäivät tänään vähän heikoiksi. Saatiin hyviä hyökkäyksiä. Tänään oltaisiin voitu laukoa enemmän. SJK:n hyökkäys oli vaarallinen, eikä ole ihme, että he ovat hopeassa kiinni, sanoi Janne Saksela.

Hieno voitto vaikeuksien kautta. Tiedettiin, että RoPS on aktiivinen joukkue, joka haluaa hyökätä varsinkin kotikentällään. Lähdettiin vastahyökkäystaktiikalla, joka toimikin ensimmäisellä puoliajalla loistavasti. Saatiin paljon hyviä tilanteenvaihtoja ja päästiin selustaan ja 2-0-tilanteeseen. Toinen jakso oli jätkiltä uskomaton puolustuspelaaminen. Olisi pitänyt pystyä pitämään enemmän palloa ja tekemään parempia ratkaisuja. Ei ole helppoa ottaa kolmea pistettä täältä. Viimeinen peli kotikentällä meidän upeiden fanien edessä. Hopea on omissa käsissä, siitä tulee hieno tapahtuma. Lähdemme siihenkin peliin, kuten kaikkiin muihinkin. Emme muuta mitään viimeiseen peliin. Tulosta en voi kontrolloida, mutta voin kontrolloida sen, mitä me teemme ensi viikon, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

– Meillä oli halua voittoon ja se näkyi. Keskikentällä ollaan jonkun verran parempia, mutta SJK:lla on enemmän kovuutta. Laitapakit pelasivat erittäin hyvin tänään. Topparit ja maalivahti eivät ole samalla tasolla SJK:n kanssa. Tehdään seuraavat puoli vuotta kovasti töitä, että päästäisiin samalle tasolle. Tiedettiin jo kauteen lähdettäessä, että emme ole hyökkäyspäässä riittävän vaarallisia. Sitä pyritään parantamaan ensi kaudelle. RoPS voi taistella ensi kaudella mitalista, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

Pelvas palkittiin ottelun parhaana pelaajana kolmella IL-leijonalla, RoPS:n Simo Roiha kahdella ja SJK:n Cedric Gogoua nappasi yhden leijonan.

SJK päättää kautensa ensi lauantaina, kun se isännöi MyPaa kotiottelussa Seinäjoen Keskuskentällä. Jos SJK saa tuossa ottelussa enemmän tai yhtä monta pistettä kuin FC Lahti omassa ottelussaan, nappaa SJK kaudesta hopeamitalit. SJK – MYPA la 25.10. klo 14.00 Keskuskentällä. Tervetuloa!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Timo Tahvanainen, Pavle Milosavljevic, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Akseli Pelvas, Jesse Sarajärvi (75′ Gert Kams), Juho Lähde ja Toni Lehtinen (59′ Justin Moose).