123 456 7890

Honka ASM:n vieraaksi

Seinäjoen Jalkapallokerhon SM-karsintasarjassa pelaava A-junnujoukkue saa lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmelle vieraakseen espoolaisen FC Hongan, joka on todellakin ihan kaikkea muuta kuin tyypillinen sarjanousija.

FC Honka on maamme rajojen sisäpuolella yksi suurimmista junioriseuroista ja voisikin sanoa, että on ollut lähinnä kummastuttavaa, ettei seura ole satsannut A-junnuhin aiemmin niin paljon, että nämä olisivat pelanneet SM-sarjassa.

Toisaalta on huomioitava myös se, että Veikkausliigassa pelaavan seuran jälkikasvun parhaimmisto on viime kaudet edustanut persoonallisesti nimettyä reservijoukkuetta Kakkosessa, eli Pallohonkaa.

Tämän kauden lauantaina vieraaksi saapuva espoolaisyhdistelmä on aloittanut saamalla yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion tililleen kolmessa ensimmäisessä pelissä. Taulukossa joukkue väijyy heti Kerhon takana kahden pisteen päässä kuudennella sijalla.

Viime sunnuntaina Oulussa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvalle OLS:lle 3-0 hävinnyt Kerho puolestaan on viidentenä kuudella pinnallaan, jotka joukkue nappasi lähes varmoiksi putoajiksi tuomituilta Hakalta ja FC Jazzilta.

FC Hongan ainoa voitto irtosi heikosti aloittaneesta HJK:sta kotikentällä lukemin 2-1. Myös FC Honka hävisi OLS:lle vieraissa, mutta vain 2-1. Tasapelinsä joukkue pelasi edellisessä ottelussaan TPS:aa vastaan numeroin 1-1.

Kotijoukkueen valmentajille, Max Peltoselle ja Jorma Tuohisaarelle, aiheuttaa päänvaivaa se, että keskikentän sydämestä ovat sivussa pelikiellossa oleva Alekksi Ahde ja koko kauden polveaan paranteleva Jesse Jääskeläinen. Onkin mielenkiintoista nähdä, kenet kaksikko istuttaa Miika Korpelan rinnalle.

Hyviä uutisia on kuitenkin tullut siinä mielessä, että koko alkukauden sivussa ollut toppari Kalle Taimi on jo kyennyt treenaamaan edustuksen mukana menneellä viikolla.

Ottelu alkaa Joupiskalla klo 13.00