123 456 7890

SJK kärsi tappion HJK:lle Espanjassa pelatussa harjoitusottelussa. Kovatasoisen ja hyvätempoisen ottelun ratkaisu oli Taye Taiwon komea vapaapotkumaali ensimmäisellä puoliajalla. HJK aloitti ottelun muutenkin hyvin, mutta SJK pääsi mukaan alkurynnistyksen jälkeen. Toista puoliaikaa hallitsi SJK hienokseltaan, mutta HJK:n onnistui iskeä vielä lisäosuma ja sinetöidä voitto. Paikanpäälle peliin oli saapunut suuri joukko alueella asuvia suomalaisia ottelua katsomaan ja päätykatsomo oli täynnä hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. SJK jatkaa leiriään Espanjassa vielä ensi viikon torstaihin asti ja kohtaa toisessa harjoitusottelussa keskiviikkona RB Linensen. Alunperin SJK:n piti kohdata Marbella FC, mutta vastustaja vaihtui. Espanjan Segunda Division B:ssä pelaava RB Linense kohdattiin myös viime talvena ja silloin SJK oli parempi lukemin 1-0.

SJK – HJK 0-2 (0-1)
0-1 31 min Taye Taiwo
0-2 71 min Atomu Tanaka

HJK aloitti ottelun vahvasti ja painosti koko ensimmäisen vartin. Sen jälkeen ottelu tasoittui ja SJK sai paremmin juonesta kiinni. Taklaukset iskettiin molemmin puolin heti alusta alkaen kovaa ja pelistä näki että ihan normaalista harjoitusottelusta ei ollut kyse.

HJK meni ottelussa johtoon, kun Nikolai Alho kaatui teatraalisesti noin 25 metrin etäisyydellä maalista ja Taye Taiwo iski komean vapaapotkumaalin suoraan maalin etukulmaan.

SJK pääsi peliin paremmin mukaan toisella jaksolla, mutta HJK pääsi koittamaan lisäosuman tekoa rangaistuspotkulta, kun kolumbialaiskärki Alfredo Morelos kaatui alueella. Mies itse asettui pallon taakse, mutta tällä kertaa SJK:n maalissa Mihkel Aksalu oli parempi ja nappasi pallon alakulmasta.

Pienen SJK:n painostusjakson jälkeen HJK onnistui kuitenkin maalinteossa vielä kertaalleen, kun Lum Rexhepin lähettämän pitkän avauksen jälkeen Medo vapautti Atomu Tanakan linjan taakse ja Tanaka viimeisteli loppunumerot.

Tähän vaiheeseen pitkästä aikaa vähän epätasapainoinen peli. Pelissä oli erittäin hyviä asioita, mutta sitten vastapainoksi taas muutamia ei niin hyviä asioita. Mikä kenties kertoo siitä raskaasta harjoittelujaksostakin mitä olemme nyt tehneet. Mutta semmoinen tiukka ottelu HJK:ta vastaan ja HJK käytti omat paikkansa paremmin hyödyksi. HJK siten ansaitsi voittonsa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Hyvä peli, kovaa joukkuetta vastaan. Varmasti palveli molempia joukkueita hyvin tähän hetkeen, juuri ennen Veikkausliigan alkua ja hyvissä olosuhteissa. Tämä oli meille varmaankin ensimmäinen kerta kun meillä oli niin sanotusti ykkösmiehistö kentällä. Hyvä peli meiltä. Puolustuksessa kenties vähän vielä parannettavaa, mutta hyökkäyssuuntaan olimme tänään hyviä. Näistä ei kuitenkaan pisteitä jaeta, joten ei kannata alkaa liikaa näitä tuloksia tuijotella. Tämän kauden matka on kuitenkin vasta alkamassa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelun jälkeen.

SJK:n leiri jatkuu vielä pitkälle ensi viikkoon ja se kohtaa keskiviikkona 16.3. klo 18.00 Suomen aikaa pelattavassa harjoitusottelussa Espanjan Segunda division B:ssä pelaavan Real Balomp�dica Linensen.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (82› Jesse Sarajärvi), Ariel Tuco Ngueukam, Tarmo Kink, Jarkko Hurme, Roope Riski, Aria Hasegawa (66› Youness Rahimi), Abdoulaye Meite, Alexei Eremenko ja Elhadji Kane.