123 456 7890

Atomu Tanakan komea kaukolaukaus auttoi HJK:n voittoon SJK:sta OmaSp Stadionilla. Kotijoukkue nousi vielä tauolle tasatilanteessen, ja painosti toisen puoliajan alun, kunnes HJK pääsi kulmatilanteen jälkitilanteesta johtoon ja piti voiton itsellään loppuun saakka. SJK:n tasoitusmaalin teki juuri Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittu Emmanuel Ledesma. SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi sunnuntaina, kun se matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Seuraava kotipeli ja samalla viimeinen kotiottelu runkosarjassa, pelataan ensi viikon torstaina 22.10. klo 18:30, kun Ilves saapuu OmaSp Stadionille. Liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK – HJK 1-2 (1-1)
0-1 18 min Roope Riski
1-1 32 min Emmanuel Ledesma
1-2 70 min Atomu Tanaka

SJK aloitti ottelun heikosti ja HJK dominoi ensimmäisen vartin, pyörittäen peliä SJK:n päädyssä, rangaistusalueen rajoilla.

Ottelun ensimmäinen maali meni sisään SJK:n omasta pelaajasta, kun Roope Riski pääsi vetämään ja Mehmet Hetemaj koitti blokata vetoa. Harmillisesti pallo nousi ilmaan ikävästi Hetemaj´n blokista ja muutti suuntaa pompaten vastakkaiseen kulmaan. Jesse Öst oli pompun tullessa voimaton maalissaan. Riski ei maalia myöskään isommin tuuletellut.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden SJK pääsi peliin mukaan alkoi puolestaan saamaan painetta vierailjan päätyyn. Emmanuel Ledesma tasoitti ottelun reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun SJK sai vastahyökkäyksen HJK:n kulmatilanteesta. Joonas Lepistö ja Ledesma pääsi kahdestaan karkumatkalle ja lopulta Ledesma sai pallon pilkun kohdilla itselleen ja sijoitti sen ohi vastaan tulleen HJK-vahti Antonio Regueron.

Toisen puoliajan alun aloitti hyvin puolestaan SJK. SJK:lla oli muutama hyvä maalintekopaikka ja niistä kenties paras tuli Jake Jervisille takatolpalle, mutta keskitys tuli hieman liikaa eteen ja Jervis ei aivan yltänyt liukumaan palloa sisään.

HJK teki vaihtoja ja alkoi niiden jälkeen saamaan jälleen painetta sekä erikoistilanteita. Lopulta yhden kulman jälkitilanteesta Atomu Tanaka sai pallon boksin rajalla vasemmalla laidalla ja veti todella komean laukauksen maalin takayläkulmaan. HJK oli vielä lisätä johtoaan myöhemmin, kun HJK-hyökkääjä kaatui boksissa ja erotuomari Kalle Mäkinen levitteli kuitenkin käsiään.

Aivan ottelun viimeiset minuutit SJK löi kaikki miehet HJK:n maalille ja erikoistilanteisiin nousi mukaan myös Jesse Öst maalilltaan. HJK kuitenkin kesti SJK:n loppurynnistuksen ja vei pisteet mukanaan 1-2 tuloksella.

Meillä oli huono alku, siten tehtiin muutoksia systeemiin ja saatiin pelistä taas kiinni. Toisen jakson alku oli meiltä tosi hyvä, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

HJK alkoi saamaan paljon erikoistilanteita ja erikoistilanteiden kautta painetta. Maalikin tuli sitten kulman jälkitilanteesta. Vähän tuntui, että kadotettiin siinä rytmi ja oltiin aika pitkiä aikoja huonosti organisoituna. HJK teki toki muutaman vaihdonkin, mutta eivät varsinaisesti muuttaneet mitään. Kenties vaihdot toi heille kuitenkin vakautta, Honkavaara arveli.

Se olisi pitänyt lukea vaan, sillä oltiin sitä ennen tosi hyviä. Ja kun mekin tehtiin vaihdot, oltiin ihan taas ihan pelin päällä ja saatiin loppuun painetta. Vähän harmittaa. Ei sitä niiden voittomaalia olisi tarvinnut kyllä tulla. Me puolustettiin siinä vähän huonosti kulman jälkitilanne, päätti Honkavaara.

Meillä oli siinä toisen puoliajan alussa hyvä jakso, mutta kun ei tehty maalia, niin se menee yleensä silleen, että sitten vastustaja tekee. Ja aika hemmetin hyvä viimeistely sitten Atomilta. Muutenkin Klubi sai sinä sitten vähän painetta, sanoi SJK:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky pelin jälkeen.

Me vaihdettiin vähän asioita siinä ensimmäisen puoliajan aikana, kun HJK sai hyvän alun. Puolustettiin hieman tiiviimmin ja peli sitten tasoittui, kun he eivät saaneet niin helposti sitä keskustaa auki, Hradecky arvioi.

Huomenna palautellaan, sitten valmistava treeni ja sunnuntaina uusi matsi taas Maariahaminassa, sanoi Hradecky vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Mehmet Hetemaj (78’ Jude Arthur), Matej Hradecky, Niko Markkula (78’ Serge Atakayi), Murilo (90’ Denys Oliinyk), Emmanuel Ledesma, Joonas Lepistö (46’ Jake Jervis) ja Ariel Tuco Ngueukam (78’ Keaton Isaksson).