123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK jäi kotikentällä pisteittä HJK:a vastaan 0-1 tuloksella. HJK onnistui rikkomaan kuparisen 83.minuutilla hieman onnekkaankin pompun jälkeen. SJK:lla oli ainakin pari erinomaista paikkaa mennä ensin johtoon ottelussa, sekä vielä tasoittaa aivan ottelun loppuhetkillä, mutta tällä kertaa ei palloa maaliin saatu, ja HJK vie täyden pistepotin. SJK:n seuraava kotiottelu on vasta 7.5. koska OmaSp Stadionin kentän pinta uusitaan. Seuraava ottelu on Kuopiossa ensi viikolla pelattava KuPS – SJK. Peliin lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset, ja niihin voi ilmoittautua SJK Storessa.

SJK – HJK 0-1 (0-0)
0-1 83 min Anthony Olusanya

HJK sai ottelun ensimmäisen paikan kulmatilanteesta, mutta SJK siivosi tilanteen varmasti. Toisessa päässä SJK sai vapaapotkun 25 metristä, mutta siitä Cristhian Valencia pisti pallon päädystä yli.

Ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli SJK:lle, kun Daniel Håkans toi palloa hyvin vasemmalta laidalta aina boksiin saakka, ja syötti sen takaviistoon keskellä olleelle Rafal Wolsztynskille. Wolsztynski ei saanut kunnon osumaa palloon, veto meni harmillisesti yli viidestä metristä. Siitä olisi maali pitänyt syntyä.

Molemmilla oli puolittaisia tilanteita, ja pelissä oli hyvin vauhtia. SJK ehkä hiukan enemmän piti palloa ensimmäisellä puoliskolla nelivitosta, ja sitten taas HJK jälkimmäisellä. Vaarallisemmat tilanteet olivat kuitenkin SJK:lla. Puoliajan lopulla HJK:n Santeri Väänänen loukkaantui pallontavoittelutilanteessa Tuomas Kaukuan kanssa. Molemmat pitelivät jalkojaan hetken, mutta Väänäsen peli loppui siihen.

Toiselle jaksolle HJK tuli hieman vahvempana, ja pakotti SJK:n puolustuskannalle. Silti peli oli SJK:lla kontrollissa ja se sai tilanteenvaihdoista paikkoja. Paras tilanne tuli vaihdosta sisään tulleelle Josepablo Monrealille, joka tuli hyvin puolustajien takaa Ville Tikkasen keskitykseen, ja puski kohti takayläkulmaa. Pallo meni hieman yli.

83. minuutilla HJK:n nuori debytantti Johannes Yli-Kokko leikkasi oikealta kohti kuudentoista kaarta, ja pääsi vetämään. Pallo muutti suuntaa Anthony Olusanyan jalasta, ja pomppi siitä SJK:n maaliin, eikä toiseen suuntaan menossa ollut Jesse Öst voinut mitään.

SJK aloitti hurjan loppukirin, ja loi useampia tilanteita. Niistä saatiin kulmatilanteita, ja näihin nousi mukaan myös maalivahti Öst. HJK kuitenkin kesti. Aivan ottelun viimeisillä hetkillä Diego Rojas voitti pallon hyökkäyskolmanneksella, ja pelasi sen boksiin. Pallo tuli debyyttiään pelanneelle Kingsley Oforille, jonka veto meni ohi takakulman ja peli päättyi vähän tuon jälkeen.

Tosi pettynyt tulokseen. Pettymys hävitä ottelu boksin ulkoa lähtevällä vedolla, joka otti sitten kimmokkeen ja meni maaliin. Mielestäni meillä oli selvät mahdollisuudet tässä ottelussa. Toki olisimme halunneet dominoida ottelua hieman enemmän, ja tehdä siten ottelu meille helpommaksi. Pystyimme luomaan paikkoja juuri ennen heidän maaliaan, ja varsinkin pelin lopussa, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Olisimme voineet pitää palloa pidempiä jaksoja, ja ottaa peli siten haltuumme. Siten olisimme voineet luoda enemmän tilanteita. Mielestäni puolustimme hyvin, ja laitoimme heille painetta ylhäällä. Kenties sen maalin lisäksi heillä oli vain yksi paikka, mistä he olisivat voineet tehdä. Tästä pelistä voimme oppia seuraavaa ottelua varten sen, että haluamme kontrolloida peliä hieman enemmän.

Kun pelaamme joukkueita vastaan, kuten HJK tai KuPS, he ovat paljon pidemmällä omassa projektissaan. Mutta me haluamme haastaa ja kilpailla juuri heidän kanssaan. Kuten tänään näytimme, me voimme voittaa kenet vaan. Mutta sitä varten, meidän pitää pystyä kontrolloimaan peliä hieman enemmän kuin tänään, päätti Gómez.

SJK: Jesse Öst MV, Matej Hradecky, Cristhian Valencia, Ville Tikkanen, Martti Haukioja (85’ Kingsley Ofori), Serge Atakayi, Jake Dunwoody, Alfie Bates (60’ Vertti Hänninen), Daniel Håkans, Tuomas Kaukua (60’ Diego Rojas) ja Rafal Wolsztynski (55’ Josepablo Monreal)