123 456 7890

SJK otti historiansa toisen tasapelipisteen Helsingistä HJK:lta 2-2- tuloksella. Piste ei kuitenkaan hirveästi lämmitä, sillä kolme oli tarjolla vielä 90 minuutin täyttyessä. HJK onnistui tasoittamaan ottelun, kun pelattiin erotuomarin antamaa toista lisäminuuttia. SJK kuitenkin nousi ensin ottelussa tappioasemasta johtoon, joten ainakin siinä mielessä tulos on hyvä. HJK oli mennyt johtoon ensimmäisellä puoliajalla, kun pallo pomppasi SJK:n omasta puolustajasta sistään kulmatilanteessa. Mehmet Hetemaj teki kauden ensimmäisensä tasoitusmaalissa ja Serge Atakayi ensimmäisensä SJK-paidassa. SJK myös nousi pisteen myötä yksin Veikkausliigan kärkeen. Seuraava ottelu on OmaSp Stadionilla ensi lauantaina 18.5. klo 16:00 pelattava SJK – FC Honka. Jälleen kärkipeli ja koko toukokuun ainoa kotipeli. Ei todellakaan kannata missata! Liput SJK:n verkkokaupasta.

HJK – SJK 2-2 (1-0)
1-0 44 min oma maali
1-1 60 min Mehmet Hetemaj
1-2 82 min Serge Atakayi
2-2 90+2 Lassi Lappalainen

HJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa selvästi. SJK sai ensimmäisellä minuutilla kulmapotkun, mutta sen jälkeen hyökkäykset olivat vähissä. HJK vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia ja sai kasapäin kulmapotkuja. Etenkin Lassi Lappalainen tuntui olevan täysin pitelemätön laidallaan.

HJK sai vapaapotkun 22. minuutilla. HJK:n parhaimmistoon alkukaudesta kuulunut Nikolai Alho laukoi hyvän vaparin, mutta Jesse Öst teki hienon torjunnan. SJK oli päästä erinomaiseen vastahyökkäykseen yhdestä HJK:n kulmapotkusta, kun Denys Oliinyk haastoi kulmapotkukuvion hyvin. Rafinha pääsi kuitenkin Oliinykin pystysyöttöön ennen Moshtagh Yaghoubia, ja tilanne kuivui kasaan. Denys Oliinykilla oli SJK:n ainut edes puolittainen paikka ensimmäisellä jaksolla. Oliinyk sai Hurmeelta keskityksen takatolpalle, mutta kuti meni selvästi yli maalin.

Ensimmäisen puoliajan ainoa maalia syntyi HJK:n yhdeksännestä kulmapotkusta, kun Marco Bueno pääsi puskemaan keskityksestä, ja José Nadson ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Toiselle puoliajalla kentällä nähtiin täysin erilainen SJK. Ensimmäisellä puoliajalla vetäytynyt SJK prässäsi hurjasti toisella puoliajalla ja tuotti jatkuvasti ongelmia HJK:lle pelin avaamisessa ja rakentelussa.

SJK:n toisen puoliajan ensimmäinen vetopaikka tuli 49. minuutilla. SJK purki ensin puolustusalueella HJK:n prässin hyvin ja sen jälkeen Sergei Eremenko antoi syötön linjan taakse Batistalle. Batista tiputti vielä Denys Oliinykille, jonka laukauksen Maksim Rudakov kuitenkin torjui.

Jarkko Hurme joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 53. minuutilla. Hänen tilalleen tuli Joona Lautamaja.

Lassi Lappalainen syötti erinomaisen maalipaikan Eetu Vertaiselle 57. minuutilla. Vertaisen laukaus epäonnistui ja pallo meni selvästi ohi maalin.

SJK tasoitti ottelun tunnin pelin kohdalla. Denys Oliinyk ja Moshtagh Yaghoubi syöttelivät vasemmassa laidassa Nikolai Alhon ja Lassi Lappalaisen katsellessa samalla, kun muut pelaajat olivat ryhmittäytyneet odottamaan keskitystä. Mehmet Hetemaj teki pystyjuoksun boksiin, sai pallon Yaghoubilta, ja jätti Harmeet Singhin ihmettelemään. Tässä vaiheessa muut odottelivat Maksim Rudakovia myöden edelleen keskitystä, joten Mehu pisti pallon kliinisesti etukulmasta sisään. Kaiken kruunasi halaus äidin kanssa maalin jälkeen.

Muutama minuutti myöhemmin Batista pelasi hyvin keskialueella ja syötti Mehmet Hetemaj’lle. Hetemaj jatkoi laitaan Serge Atakayille, joka eteni boksiin asti ja laukoi, mutta veto viuhui yli maalin.

SJK meni ottelussa johtoon 82. minuutilla. HJK-puolustaja Rafinha nousi pallon kanssa ja joutui laittamaan hätäisen syötön SJK:n prässin takia. Syöttö tuli suoraan Serge Atakayille, joka nousi jälleen boksiin asti ja laukoi tarkan kudin taka-alakulmaan. Maali oli Atakayille ensimmäinen SJK-paidassa.

SJK:n päivä ei kuitenkaan ollut täydellinen, vaan lähes toisinto viime viikon Lahti-ottelusta. Tälläkin kerralla SJK oli heikko ensimmäisellä puoliajalla, mutta meni johtoon toisella puoliajalla. Ja taas vastustaja tuli tasoihin lisäajalla. HJK:n hyökkäys katkesi, kun Roni Peiponen kompuroi pallon kanssa vasemmassa laidassa. SJK:n puolustus pääsi väliin, mutta sitten tuli heikko syöttö ja HJK pääsi uudelleen palloon. Harmeet Singh syötti pallon boksiin Ivan Tarasoville, joka keskitti täysin vapaaseen paikkaan Lassi Lappalaiselle, joka jatkoi pallon rinnallaan maaliin.

Tasapeli HJK:ta vastaan Helsingistä on todella hyvä tulos, etenkin, kun muistetaan millaisia kärsimysnäytelmiä SJK:n pelit HJK:ta vastaan ovat viime vuosina olleet. Tasapeli on hyvä tulos myös, kun huomioidaan, millaisessa sillassa SJK ensimmäisen puoliajan aikana oli. Siitä huolimatta voiton vaihtuminen lisäajalla tasapeliksi kahdessa perättäisessä ottelussa kirvelee sekä joukkuetta että kannattajia. Katseet on kuitenkin jälleen käännettävä seuraavaan peliin. Ensi viikon lauantaina on pitkästä aikaa kotipeli ja se on myös ainoa kotipeli pitkään aikaan. Nähdään siellä ja kaadetaan Honka!

– Tapa jolla tämä piste tuli, on pettymys. Meillä on pettynyt joukkue pukukopissa. Toinen vieraspeli putkeen, missä joudumme yliajalla nöyrtymään tasapeliin. Joten en missään tapauksessa ole tyytyväinen siihen miten tämä tulos tuli, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Ja jos katson peliä kokonaisuutena, niin en ole tyytyväinen myöskään ensimmäiseen puoliaikaan, jossa HJK prässäsi ylhäältä ja tuli kovaa päälle, emmekä me saaneet aikaan mitään. Hävisimme aivan liian helposti palloja omassa päässä ja kun saimme lupaavan vastahyökkäyksen, menetimme jälleen aivan liian helposti pallon. Eli en ole joukkueen esitykseen tyytyväinen. HJK ei kenties luonut montaakaan paikkaa siitä huolimatta. He saivat paljon erikoistilanteita. Vapaapotkuja ja kulmapotkuja. Ja kun he saavat noin kymmenen kulmaa, meni lopulta yksi pallo harmillisesti Jose Nadsonin jalasta sisään, Eremenko jatkoi.

– Toiseen jaksoon olen taas oikein tyytyväinen. Me näytimme mitä me osaamme tehdä ja se alkoi näyttää siltä miltä sen pitikin. Me teimme kaksi kaunista maalia. Ja saimme muutaman muunkin tilanteen. Tietenkin olen pettynyt, että johdimme 1-2 ja sitten päästimme vielä maalin yliajalla. Mutta jos katsoo koko peliä, niin kenties tasapeli on ihan oikeutettu tulos, päätti Eremenko.

– Jos Jere sanoi, että heillä oli tyytymättömiä pelaajia pukukopissa pelin jälkeen, niin sama juttu meillä. Kyllähän se voitto pitäisi meidän saada tässä tottakai aikaiseksi. Aika monta näitä tasureita, ja alkaa olemaan kohta varmaan joku Veikkausliigan tasuriennätys, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pelin jälkeen.

– Tosi pettynyt on, ettei voittoa saatu. Ensimmäinen puoliaika todella hyvä meiltä. Pääsimme monta kertaa boksiin syöttämään, mutta SJK sitten peitti tosi hyvin sen ihan boksin edustan ja blokkasivat joitain laukauksia. Erikoistilanteita tuli paljon, muutaman kerran olimme niistä lähellä ja sitten niistä tuli se maalikin. Oli vähintäänkin ansaittu 1-0 johto, olisi pitänyt johtaa kenties enemmänkin, jatkoi Lehkosuo.

– Toisella puoliajalla jäimme jonkin verran vastustajan prässin alle. Vähän sama tapahtui kuin aiemmin Seinäjoella. He tekivät pari komeaa maalia ja me ei oikein onnistuttu siinä meidän tekemisessä. Emme pystyneet jatkamaan sitä meidän hyvää pelikontrollia pallon kanssa. Ja siinä meillä on kyllä kehityksen kohde seuraaviin peleihin, päätti Lehkosuo.

SJK: Jesse Öst MV, José Nadson, Boris Kadio, Jarkko Hurme (53´ Joona Lautamaja), Trevor Elhi, Moshtagh Yaghoubi, Mehmet Hetemaj, Sergei Eremenko (76’ Jude Arthur), Serge Atakayi, Denys Oliinyk ja Matheus Batista (64’ Dion Acoff).

SJK pelaa koko toukokuussa vain yhden kotiottelun ja se on samalla SJK:n seuraava ottelu Veikkausliigassa. SJK – FC Honka pelataan lauantaina 18.5. klo 16:00 OmaSp Stadionilla ja ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin SJK Shopissa klo 9-16.