123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon historian ensimmäinen Veikkausliigaottelu päättyi Rovaniemellä 1-1 tasapeliin ja näin pistetili aukesi heti ensimmäisessä ottelussa.
SJK:lla oli mahdollisuudet myös voittoonkin, mutta tasapeli lienee ottelutapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos. RoPS johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta SJK nousi tasoihin kapteeni Pavle Milosavljevicin ensimmäisellä SJK maalillla.

RoPS – SJK 1-1 (1-0)
1-0 36 min Aleksandr Kokko
1-1 65 min Pavle Milosavljevic

Ottelu alkoi RoPSin selvässä hallinnassa, eikä SJK päässyt millään kunnollisiin hyökkäyksiin. Ensimmäisen vartin vaarallisimmat tekopaikat syntyivät ja Mika Mäkitalolle ja Aleksandr Kokolle. Mäkitalo laukoi pallon hiukan Mihkel Aksalun vartioiman maalin yli ja Kokolle pelattiin maalipaikka takatolpalle. Muutaman vuoden takainen Veikkausliigan maalikuningas ei kuitenkaan saanut kunnollista kosketusta aikaiseksi vaikeasta asennosta ja pallo meni päätyrajasta yli.

Vartin pelin jälkeen hallinta siirtyi SJK:lle ja paikkojakin syntyi.Timo Tahvanainen teki hyvän nousun pakin tontilta ja pääsi maalipaikkaan. Tahvanainen syötti vielä Johannes Laaksoselle, joka oli kuitenkin jo ehtinyt paitsioon. Tosin Laaksosen laukauskin meni selvästi yli.Tahvanainen jatkoi hyviä nousujaan, mutta maalia ei syntynyt. Hän tarjoili yhden paikan Justin Mooselle ja laukoi itsekin, mutta Saku-Pekka Sahlgren hoiti tilanteet RoPSin maalilla helposti.

Carlos Lopez oli lähellä viedä SJK 0-1 johtoon, pallon mentyä vain hiukan ohi takatolpasta. Tämän jälkeen peli tasoittui.

RoPS siirtyi 1-0 johtoon oudon tapahtumaketjun päätteeksi. Mika Mäkitalo antoi kulmapotkun, joka kuitenkin epäonnistui pahasti ja Justin Moose pääsi palloon. Moose kuitenkin liukastui ja RoPS pääsi jatkamaan hyökkäystä. Pallo pomppi maalin eteen Aleksandr Kokolle, joka pääsi iskemään joukkueensa johtoon. Katsomoon tilanne näytti paitsiolta, mutta tuomaristo koki toisin. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Aleksandr Kokko pääsi tekopaikkaan toisen puoliajan alussa, mutta Kerhon onneksi hän ei tällä kertaa onnistunut. Reilun tunnin kohdalla SJK sai kolme kulmapotkua peräkkäin, jotka lopulta johtivat tasoitukseen. Kulma pelattiin lyhyenä Justin Mooselle, jonka keskitys päätyi jatkon kautta SJK:n kapteenille Pavle Milosavljevicille. Paki pääsi iskemään takatolpalta SJK:n ensimmäisen Veikkausliigamaalin. Maali oli samalla hänen ensimmäinen SJK-paidassa.

Kumpikaan joukkue ei halunnut tyytyä tasapeliin, vaan molemmat hakivat voittomaalia.Viimeisen parinkymmenen minuutin aikana nähtiin useita erikoistilanteita, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään voittomaalia. Kenties lähempänä oli viearsjoukkue SJK. Marco Matrone pääsi jatkamaan Josun antaman kulmapotkun hyvin, mutta Sahlgren onnistui torjumaan. Myös Justin Moose pääsi hyvään maalintekopaikkaan, mutta haltuunotto oli louhikkoinen ja pallo kimposi suoraan Sahlgrenille. Enempää maaleja ei siis enää nähty, joten ottelu päättyi 1-1 -lukemiin.

Yksi SJK:n Veikkausliigadebytanteista oli Johannes Laaksonen, joka esitti hyviä otteita Kerhon keskikentällä.

Ihan hyvät fiilikset Liigadebyytistä, nyt on yksi virstanpylväs omalla uralla otettu. Täysin

tyytyväinen ei voi olla, parannettavaa jäi. Ihan tyytyväinen olen, kertoi ottelun kakkostähdeksi valittu Johannes Laaksonen.

Johdettiin, mutta ei onnistuttu voittamaan, jäi huono maku. Oma maalitili ja joukkueen pistetili kuitenkin aukesi. Alussa dominoitiin, mutta ei kuitenkaan saatu mitään aikaiseksi. Sitten SJK pääsi peliin mukaan ja hallitsi hetken. Tämä oli tasainen ottelu. Tasapeliin ei voi kotiottelun jälkeen olla tyytyväinen vastustajasta riippumatta. Saimme kuitenkin sen, minkä ansaitsimme, kertoi RoPSin maalin tehnyt Aleksandr Kokko.

Ei oikein tiennyt, mitä odottaa. Onneksi ensimmäinen peli on nyt saatu pois alta, se oli ihan hieno kokemus. Tiedettiin, että RoPS tulee kovaa. Selvittiin RoPSin alun hallinnasta hyvin. Sitten päästiin peliin mukaan ja maalipaikkoihin. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet halusivat voittaa. Vähän oltiin naiiveja ja turhan innokkaita toisella jaksolla. Olisimme voineet pitää palloa vähän enemmän. RoPS on hyvä ja rutinoitunut joukkue ja se näkyi. Olen ylpeä siitä, että noustiin tappiolta täällä, ensimmäisessä ottelussa. Kertoo tämän joukkueen vahvuudesta. Koko joukkueen pelaaminen oli tänään hyvällä tasolla, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Aloitettiin tänään paremmin kuin VPS:ää vastaan. Varmasti johtui siitä, että ensimmäisen pelin jännitys oli poissa. Molemmat joukkueet halusivat voittaa. Kolme vaihdosta puolustuslinjaan ja silti hyvää peliä. Sahlgren pelasi hyvin eikä voinut maalille mitään. SJK:lla oli kolme melko puolustavaa keskikenttäpelaajaa, toisin kuin yleensä. Se oli ehkä käänteentekevä asia, kertoi RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ottelun jälkeen.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa Turun FC Interin vieraskentällä ensi lauantaina 19.4. Mutta sitä ennen pelataan vielä Suomen Cupin 6.kierroksen ottelu HIFK – SJK Helsingin Sonerastadionilla tiistaina 15.4.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Felipe Aspegren (59′ Gert Kams), Johannes Laaksonen (82′ Josu) Marco Matrone, Juho Lähde (59′ Akseli Pelvas), Justin Moose, Carlos Lpez ja Richie Dorman.