123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti historiansa ensimmäisen Veikkausliigavoiton, ensimmäisessä kotipelissään yli 1700 katsojan edessä. Ottelun sankarina oli espanjalaisvahvistus Carlos Lpez, joka iski molemmat isäntien maalit.
Jouppilanvuoren tekonurmella pelatussa ottelussa, SJK oli koko pelin ajan kuskin paikalla, eikä vieraiden urakkaa helpottanut keskikenttäpelaaja Ebrima Sohnan toisella keltaisella saama ulosajo ensimmäisen puoliajan lopussa.

SJK – KuPS 2-0 (2-0)
1-0 19 min Carlos Lpez rp.
2-0 33 min Carlos Lpez

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevia eikä kumpikaan joukkue saanut luotua maalipaikkoja. SJK otti pelin hiljalleen kuitenkin täysin hallintaansa. Johannes Laaksonen kokeili kaukaa, mutta laukaus meni selvästi ohi. SJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun ottelun 18. minuutilla. Timo Tahvanainen antoi vaparin maalille ja Tuomas Rannankari joutui rikkomaan Akseli Pelvasta pilkun ja keltaisen kortin arvoisesti. Carlos Lpez avasi maalitilinsä Veikkausliigassa laukomalla rankkarin maaliin ohi Tomi Maanojan.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Justin Moose syötti Carlos Lpezin läpiajoon. Lpez tsippasi pallon Maanojan yli ja teki toisen liigamaalinsa. Mooselle maalisyöttö oli liigakauden toinen. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Justin Moose oli lähdössä vastahyökkäykseen, mutta Ebrima Sohna kaatoi hänet. Sohnalla oli jo kortti alla ja sai tilanteesta ansaitusti myös toisen ja joutui jättämään kentän. Näin SJK:n voitto näytti selvältä jo ensimmäisen puoliajan jälkeen. KuPS ei päässyt minkäänlaisiin maalipaikkoihin ensimmäisellä puoliajalla eikä yhden miehen vajaus ainakaan auttanut asiaa.

, sanoi KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla SJK ei lähtenyt hakemaan murskavoittoa, vaan tyytyi pitämään palloa. SJK loi maalipaikkojakin alun pallottelun jälkeen. Felipe Aspegren keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui kuitenkin vähän ohi maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen KuPS oli lähellä kavennusmaalia, mutta Mihkel Aksalu nollasi Tuomas Rannankarin yrityksen.

Pelvaksella oli neljä maalipaikkaa lyhyen ajan sisään, mutta tänään ei uponnut. Tomi Maanoja piti lukemat KuPSin kannalta siedettävinä. Ensin Pelvas niputti KuPSin pelaajia oikein urakalla, mutta laukaus jäi heppoiseksi. Sitten KuPSin puolustus siivosi pallon maaliviivalta ja viimeisen yrityksen Maanoja torjui kulmaksi.

Ottelun 68. minuutilla kentälle vaihdettiin Toni Lehtinen. Lehtisellä on nyt tilillään jo 167 Veikkausliigaottelua, mutta tämäniltainen ottelu oli erityinen. Paluu Veikkausliigaan tapahtui oman kaupungin seuran väreissä.

– sanoi Lehtinen ottelun jälkeen.

SJK loi toisella puoliajalla enemmän paikkoja kuin ensimmäisellä, mutta aikamoista pelailua toinen puoliaika kuitenkin oli. Tosin ei SJK:lla ollut mitään tarvettakaan hyökätä. Pallon pitäminen oli hyvä ja tappava ase alivoimaista KuPSia vastaan. KuPSin ainoat mahdollisuudet olisivatkin varmaan olleet vastahyökkäyksissä. Lopussa KuPS sai pallon hetkeksi SJK:n puolustuspäähän, mutta maalipaikat uupuivat. SJK:lle siis ansaittu voitto.

, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

.

SJK:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Joupiskalla kello 18. Tuolloin vastassa on FC Lahti ja panoksena Suomen Cupin välieräpaikka. Veikkausliiga jatkuu ensi viikon sunnuntaina ja silloinkin pelataan Lahtea vastaan, tosin silloin vuorossa on vierasottelu.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Felipe Aspegren, Zeljko Savic, Matti Lähitie, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Justin Moose, Juho Lähde (83› Teemu Penninkangas) ja Carlos Lpez (68› Toni Lehtinen)

Ottelun videokooste:


Ottelun lehdistötilaisuus: