123 456 7890

SJK jäi jälleen ilman pisteitä Helsingin reissulta, kun kotijoukkue HIFK otti ansaitusti voiton. SJK ei saanut missään vaiheessa peliään käyntiin ja HIFK käytti paikat ensimmäisellä puoliajalla tehokkaasti hyödyksi. Toisella puoliskolla HIFK sai keskittyä puolustamiseen 2-0 johtotilanteessa ja SJK:lta ei varsinaista loppukiriä nähty. Tulos on kova pettymys, mutta pelit jatkuvat ensi viikolla. Silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Pohjanmaan derbyyn KPV. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla perjantaina 27.9. klo 18:30. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista.

HIFK – SJK 2-0 (2-0)
1-0 16 min Luis Henrique
2-0 29 min Luis Henrique

Pelin ensimmäiset 20 minuuttia oli todella fyysistä kamppailua ja sitä hallitsi kotijoukkue. HIFK prässäsi kovaa, liikkui hyvin ja pelasi tilanteet loppuun saakka. SJK puolestaan tuntui jämähtävän paikoilleen, vaikka saikin pallohallinnan itselleen, mitä pidemmälle puoliaikaa edettiin. Ennen sitä isännät olivat kuitenkin jo 1-0 johdossa.

Avausmaali lähti keskialueen harhasyötöstä, johon ehti ensimmäisenä Erikson Carlos. Hänen syöttö löysi keskeltä Luis Henriquen ja ensimmäisen vetonsa Mihkel Aksalu vielä torjui, mutta torjunnasta tulleen irtopallon hän nosti yli Aksalun.

Sama brassikaksikko oli asialla myös HIFK:n toisessa maalissa, jossa pikakiituri Erikson Carlos karkasi ensin laidasta läpi ja syötti taka-alaviistoon rangaistusalueen keskellä odottaneelle Luis Henriquelle. Täysin vapaana ollut brassi laittoi pallon varmasti ohi Aksalun.

SJK:lla oli omiakin maalitilanteita, joista parhaat osui Denys Oliinykille. Aina kuitenkin HIFK-maalissa Daniel Kollar ehti pallon tielle. Puolen tunnin pelin jälkeen SJK joutui tekemään vaihdon, kun Trevor Elhi sai ottelun alkupuolella taklauksen osakseen ja tilalle vaihdettin Dani Hatakka. Tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Myös toisen jakson alkupuolella nähtiin vaihtoon johtanut taklaus, kun Dion Acoff sai iskun jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Tilalle juoksutettiin Jesse Sarajärvi. HIFK:lle johtoasema riitti ja joukkue ei enää prässännyt niin kovalla sykkeellä ylhäältä, vaan se muodosti tiiviin puolustuslinjan oman kuudentoista alueen rajalle. Hyökkäyksiinkään se ei enää lähtenyt yhtä vauhdilla.

SJK ei päässyt minkäänlaiseen hyökkäyspeliin, ennen ottelun loppuhetkiä, jolloin nähtiin pariin kertaan ensimmäistä kertaa maltilla rakennettuja tilanteita. Niistä paras paikka osui Jeremiah Strengille, jonka Veikkausliigan debyyttimaali jäi kuitenkin syntymättä. Lopulta erotuomarin päätösvihellys oli kuin pelastava gongi nyrkkeilykehässä. Ansaittu voitto kotijoukkueelle.

– Tämä oli jälleen kova isku meille. Me loimme otteluun pelisuunnitelman, mikä oli lähellä toimia, sillä meillä oli siinä alussa heti paikka. Tiesimme, että he ovat todella vaarallisia vastaiskuissa ja puhuimme siitä, että meillä pitää olla kenttäbalanssi kunnossa, mutta ikävä kyllä näin ei ollut ja he tekivät kaksi hienoa vastaiskumaalia. Me saimme pelin vielä hallintaamme, mutta emme vain saaneet maaleja. Jos et saa maalia, niin et saa pelistä mitään. Se on vain kylmä totuus. Toisella puoliajalla me todella yritimme tulla peliin mukaan, mutta meidän piti samalla olla varuillaan heidän vastaiskujen kanssa. Mielestän olimme todella epäonnekkaita, kun emme saaneet maaleja, sanoi pettynyt päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

– Mutta meidän on vain pakko uskoa ja jatkaa omaa prosessiamme. Sanoinkin joukkueelle, että jos nyt lyömme hanskat tiskiin, voimme lopettaa samantien iäksi. Minä en taatusi ole valmis luovuttamaan. Meillä on vielä kolme peliä jäljellä ja meillä on niistä yhdeksän pistettä saatavana. Teemme kaikkemme sen eteen, että saamme ne. Meidän täytyy valita joukkue siten, että jokainen kentälle menevä on valmis tekemään kaikkensa tämän joukkueen eteen, jatkoi Page.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Boris Kadio, Trevor Elhi (33’ Dani Hatakka), Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj, Obed Malolo, Denys Oliinyk, Dion Acoff (56’ Jesse Sarajärvi), Jyri Kiuru (75’ Maximo Tolonen) ja Jeremiah Streng.

Seuraava ottelu on ensi perjantaina 27.9. klo 18:30 pelattava Pohjanmaan derby, SJK vs. KPV OmaSp Stadionilla. Ottelun liput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Paikalle tuleville KPV-kannattajille on varattu oma katsomon osa ja sinne omat palvelut anniskeluineen. Sinne on oma sisäänkäynti ja ennakkoliput myynnissä ainoastaan tästä linkistä. Seinäjoen Ammattikorkeakoulun opiskelijoille on otteluun tarjolla ilmaiset otteluliput koulunsa kautta. Pelin yhteydessä on Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys ja keräyslippaat löytyy sisäänkäynnin läheisyydestä.