123 456 7890

SJK matkustaa Helsinkiin, missä se kohtaa perjantaina 20.10. klo 18:30 Helsingin IFK:n, Telia 5G Areenalla. Kun enää kaksi kierrosta on jäljellä, on ottelusta tulossa kiihkeä kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla on panosta. HIFK taistelee säilymisestä Veikkausliigassa ja SJK europelipaikasta kaudelle 2018.

SJK:n ero neljänteen sijaan ja sen myötä europaikkaan, on vain kolme pistettä ja pisteitä on kahdessa viimeisessä ottelussa jaossa kuusi. SJK:n edellä on FC Lahti ja IFK Mariehamn, joilla molemmilla on kolme pistettä enemmän kuin SJK:lla. Molemmilla on myös paljon parempi maaliero kuin SJK:lla, joten käytännössä ero heihin on neljä pistettä. Siten SJK:n pitää voittaa molemmat ottelunsa ja Lahti sekä Mariehamn ei saa ottaa korkeintaan kuin kaksi tasapeliä. Teoriassa on mahdollista saavuttaa heidät vaikka jompikumpi voittaisi toisen ottelun ja häviäisi toisen, mutta silloin pelataan maalieroilla, eikä ne ole SJK:n puolella tällä hetkellä.

Pelipaikan osalta Helsinki on loistava paikka vierailla. Siellä on hyvätasoinen ja iso kenttä, joka mahdollistaa sen pelityylin, mitä me haluamme pelata. Jos sitä vertaa vaikkapa Kemin, missä kenttä oli sellainen että se teki käytännössä mahdottomaksi pelata minkäänlaista pallonhallintajalkapalloa. Oikeastaan se ei mahdollistanut kummallekaan joukkueelle minkäänlaista todellista pelityyliä. Joten ainakin Helsingissä olosuhteet mahdollistaa paljon paremman ottelun, kommentoi SJK:n vastuuvalmentajana toimiva Brian Page.

Tiedän toki, että historiallisesti se on ollut SJK:lle vaikea paikka vierailla, mutta se taika on jo rikottu, sillä me voitimme siellä kesäkuussa, ja voimme toistaa sen jälleen. Molemmat joukkueet lähtee myös otteluun tekemään kaikkensa, sillä molemmat joukkueet todella tarvitsevat näitä pisteitä. On siis hienoa lähteä sinne pelaamaan hyvällä kentällä, kunnon stadionilla, merkitykselliseen otteluun. Uskon myös, että meidän on nyt mahdollista toteuttaa pelisuunnitelmaamme siten, että voitamme heidät, Page jatkaa.

Ottelu on HIFK:n viimeinen kotiottelu tällä kaudella, joten siihen odotetaan myös suurta yleisömäärää. Myös Seinäjoelta lähtee kannattajia ja siellä asuu paljon entisiä pohjalaisia, jotka ovat valmiita tukemaan omiaan ottelussa.

Meidän kannattajiemme lisäksi, tässä sarjassa myös HIFK:lla on todella mahtava tunnelma kotipeleissä. He ovat todella äänekkäitä ja se myös tekee vierailun sinne kiinnostavaksi. Mielestäni heillä on mahtavat kannattajat, hyvin samanlaiset kuin meidän. He ovat intohimoisia ja kovaäänisiä. Ja täällä Suomessa, missä kannatus ei monesti ole yhtä kovaa kuin omilla kotikulmillani Britanniassa, antaa HIFK-kannattajat ja meidän kannattajamme aina täyden tuen koko 90 minuuttia. Se nostaa entisestään pelin tasoa ja tunnelmaa. Meidän tehtävämme on kuitenkin koittaa pitää heidän kannattajansa mahdollisimman hiljaisina ja pitää huolta, että heillä ei ole pahemmin ilonaiheita. Tiedän, että siitä tulee hieno ottelu, päättää Page.

SJK:n edellinen ottelu Telia 5G Areenalla päättyi SJK:n voittoon HIFK:sta 2-0-luvuin. Molemmat maalit ottelussa teki Billy Ions. Ions myös tasoitti huhtikuussa Seinäjoella pelatun ottelun, kun pelattiin jo lisäaikaa. Ions oli sivussa kun SJK hävisi HJK:lle viime viikon torstaina, mutta taas mukana sunnuntaina pelatussa PS Kemi tasapelissä.

Kaikki varmasti ovat nähneet, että meillä on ollut hieman vaikeaa parissa viime ottelussa. Mutta me pysymme silti positiivisena ja uskomme, että saamme perjantaina tarvittavat kolme pistettä. Emme voi vaikuttaa muiden tekemisiin, mutta voimme itse tehdä kaikkemme, että pystymme pitämään haaveet europaikasta elossa. Voimme vain toivoa, että muut ottelut menisi meidän kannaltamme hyvin myös, sanoo SJK-hyökkääjä Billy Ions.

HIFK on sarjassa toiseksi viimeisenä, eli karsijan paikalla, mutta heillä on vielä kahdella voitolla, tai voitolla ja tasapelillä, mahdollisuus nousta ohi PS Kemin ja siten suoran säilyjän paikalle. Kahdella tappiolla HIFK puolestaan voisi vielä valahtaa viimeiseksi ja tippua sarjasta suoraan. Siten HIFK tulee taatusti otteluun kovalla taistelutahdolla.

Pelissä on kaksi joukkuetta, joilla molemmilla on pakkovoiton paikka. Paineet todennäköisesti on kuitenkin enemmän heidän puolellaan. Meidän täytyy pitää peli organisoituna ja käyttää paikat hyväksemme. Vain siten saamme sieltä voiton. Toivon myös, että siellä on meidän kannattajiamme paikalla, sillä sillä on suuri merkitys meille. Vaikka siellä olisi vain kymmenkunta meitä tukemassa, niin se auttaa ja sillä on oikeasti meille todella merkitystä, toivoo Ions lopuksi.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit järjestääkin peliin bussimatkan, josta voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kannattajat@sjk2007.fi tai heidän omista kanavistaan. SJK-kannattajat sijoittuvat Helsingin Telia 5G Areenalla Pääkatsomon lohkoon 101, minne on oma sisäänkäynti stadionin Eteläpäädyn kautta ja sinne on täysin oma ennakkolippulinkkinsä, joka löytyy tästä. Myös omilla kyydeillä paikalle tulevat ja Helsingissä asuvat SJK-kannattajat voivat ostaa liput tuosta linkistä ja tulla mukaan kannattamaan SJK:ta voittoon.

Seinäjoelle jäävät kannattajat kokoontuvat katsomaan ottelua yhdessä OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeaa klo 17:30. Sinne on myös vapaa pääsy. Peli näkyy lisäksi kotikoneilla Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista. HIFK – SJK potkaistaan käyntiin perjantaina 20.10. klo 18:30

Kauden päätösottelu, SJK – FC Inter, pelataan lauantaina 28.10. klo 14:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa ja kaikkina aikoina SJK:n verkkokaupassa. Kauden päätösjuhla vietetään samana iltana, OmaSp Stadionilla klo 19:00 alkaen. Tapahtumassa on esiintyjiä ja koko SJK:n seuraväki. Lue lisää päätösjuhlasta ja osta illalliskorttisi tapahtumaan tästä linkistä.

HIFK selkä seinää vasten

Antti Muurisen valmentama Helsingin IFK on selkä seinää vasten, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. Joukkue on toiseksi viimeisenä, mikä tarkoittaa joutumista liigakarsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvan joukkueen kanssa. Ykkösessä ratkaisu nähdään lauantaina, kun selviää kumpi kaksikosta TPS – FC Honka, nousee suoraan ja kumpi päätyy liigakarsintaan. Molemmat ovat kovia joukkueita ja siten karsintaan joutuessa HIFK:n pitäisi venyä parhaimpaan säilyäkseen.

HIFK:lla on kuitenkin mahdollisuus vielä nousta pois karsijan paikalta, voittamalla molemmat jäljellä olevat pelit. Myös tasapeli ja voitto auttaisi asiaa, sillä viimeisenä suoran säilyjän paikalla olevalla PS Kemillä on neljä pistettä enemmän tällä hetkellä, mutta maaliero enemmän pakkasella kuin IFK:llä. HIFK kohtaa viimeisellä kierroksella FC Lahden vierasottelussa. PS Kemi taas kohtaa mitalikamppailussa olevat Ilveksen ja KuPS:n.

Kahdella tappiolla HIFK puolestaan joutuisi vaaraan tippua suoraan, sillä viimeisenä olevalla JJK:lla on mahdollisuus nousta liigakarsijan paikalle heidän ohitseen voittamalla omat ottelunsa. JJK kohtaa omissa peleissään KuPS:n vieraissa ja kotona VPS:n.

HIFK:llä on kokenut joukkue ja kokenut valmentaja, jotka yleensä ovat vaarallisimmillaan juuri peleissä joilla on eniten panosta. Mutta riittääkö kokemus kamppailuissa joissa pelataan putoamisesta, varsinkin kun monella saattaa olla jo ajatukset uran päättymisessä tai mukavissa peleissä kaveriporukan kesken jossain alasarjoissa? HIFK:n edellinen liigaottelu päättyi maanantaina Interin vieraana 4-1-tappioon. Sitä ennen se oli pelannut erinomaisesti edelliset viisi ottelua, häviten ainoastaan HJK:lle ja KuPS:lle. Se kaatoi 4-0-murskavoitolla PS Kemin ja voitti vieraissa VPS:n. JJK:n kanssa se päätyi 1-1 tasapeliin.

SJK:lle Helsinki on ollut aina vaikea paikka vierailla, mutta se teki toisaalta juuri tämän vuoden kesäkuussa historiaa, voittamalla ensimmäisen kerran Telia 5G Areenalla. Vastassa oli perjantain tapaan HIFK, ja silloin SJK oli parempi 2-0-luvuin. SJK:n molemmat maalit teki Billy Ions. Huhtikuussa Seinäjoella SJK ja HIFK tasasivat pisteet 3-3 tuloksella. Silloin IFK johti vielä ottelun loppuhetkillä 3-1, mutta SJK nousi kuin nousikin tasapeliin kahdella viimehetken maalilla, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Viime kaudella HIFK onnistui voittamaan SJK:n elokuussa Helsingissä 3-1-numeroin. Helsingin toinen kohtaaminen päättyi silloin tasan ja Seinäjoella SJK oli vahvempi. Kaudella 2015 SJK voitti kahdesti ja HIFK kerran, silloinkin Helsingissä.

HIFK pääsee otteluun ilman pelikieltoja, mutta yhden kortin päässä on Nosh A Lody, Jani Bäckman, Aleksi Ristola ja Pekka Sihvola. Sihvola on myös joukkueen paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan. Aikoinaan SJK:ssakin pelannut Juho Mäkelä on tehnyt niitä seitsemän ja Mikael Forssell kuusi.

SJK on kärsinyt pelikieltonsa

Jarkko Hurme ja Matti Klinga kärsivät edellisessä PS Kemi -tasapelissä yhden ottelun pelikieltonsa ja molemmat ovat jälleen valmentajakaksikko Brian PageToni Lehtinen käytettävissä. Pelikieltoja ei ole ja loukkaantumistilanne ei ole muuttunut edellisestä ottelusta. Edellisestä pelistä sivussa ollut Obed Malolokin on toipunut täyteen pelikuntoon ja sivussa on ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet.

SJK matkustaa Helsinkiin jo torstaina ja valmistautuu siten huolella perjantain otteluun. SJK:lla on pienenä etuna isäntäjoukkueeseen verrattuna päivää pidempi toipumisaika viime ottelusta, kun SJK pelasi sunnuntaina ja HIFK vasta maanantaina.

Tilanne ennen kahta viimeistä ottelua on sarjassa sellainen, että HJK on jo varmistanut mestaruuden ja mitaleista kamppailee KuPS, Ilves, FC Lahti ja IFK Mariehamn. SJK on kuudentena, mutta SJK:n saumat mitaleille on jo mennyttä. Sen sijaan SJK kamppailee edelleen neljännestä sijasta FC Lahden ja IFK Mariehamnin kanssa. Jaossa on vielä kuusi pistettä ja SJK:n ero neljänteen sijaan on kolme pistettä. SJK:n maaliero on kuitenkin miinuksella sen verran pahasti, että käytännössä ero edellä oleviin on neljä pistettä. Teoriassa on toki mahdollista, että SJK voittaisi omat jäljellä olevat ottelunsa todellisin murskaluvuin ja samaan aikaan Lahti ja Mariehamn häviäisivät jomman kumman jäljellä olevan ottelunsa ennätyksellisin numeroin, ja voittaisivat toisen ottelun vain niukasti. Silloin SJK:lle riittäisi voitot molemmista otteluista ja tasapisteissä sijoitus ratkeaisi maalierovertailulla. Se ei kuitenkaan ole kovinkaan todennäköistä, joten realistisesti SJK:n ainoa sauma päästä neljänneksi, on voittaa molemmat ottelut ja edellä oleva kaksikko ottaisi korkeintaan tasapelit molemmista otteluistaan.

Neljäs sija sarjassa on tärkeä siksi, että se mahdollistaa europelit ensi kaudella. Se on ollut SJK:n tavoite tälle kaudelle ja jos sitä ei saavuteta, voi kautta pitää pettymyksenä. Tottakai kausi on ollut vaikea muutenkin, mutta SJK ei ole missään vaiheessa luovuttanut ja mahdollisuudet kauden pelastamiseen on edelleen.

Perjantain ottelu on kauden toiseksi viimeinen ja se on samalla viimeinen vierasottelu. Kausi päättyy lauantaina 28.10. kotiottelulla Seinäjoen OmaSp Stadionilla ja klo 14:00 alkavaan otteluun tulee vieraaksi FC Inter. Liput otteluun myydään arkisin SJK Shopista klo 9-16 ja kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupasta. Samana iltan juhlitaan myös kauden päätösjuhlaa ja illalliskortit tapahtumaan myynnissä SJK:n verkkokaupassa.