123 456 7890

SJK nukkui pelin alussa ja HIFK pääsi iskemään 1-0 osuman. Maali jäi myös pelin ainoaksi. Alussa tullut maali antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden keskittyä prässäämään SJK:n peliä ja iskemään vastahyökkäyksillä. Siinä HIFK näyttikin olevansa erinomainen ja SJK ei saanyt kunnon tilanteita HIFK:n maalille. Lopulta SJK sai pilkun 70 minuutin kohdilla, kun Dion Acoff kaadettiin. Boris Kadio meni antamaan ja HIFK-maalivahti torjui vedon. HIFK kesti hyvin myös lopun painostuksen. Joukkue jää nyt Juhannuksen viettoon, mutta palaa harjoituksiin ensi viikon alusta. Seuraava ottelu on maanantaina 1.7. pelattava SJK – FC Inter OmaSp Stadionilla.

HIFK – SJK 1-0 (1-0)
1-0 7 min Jakob Dunsby

SJK aloitti ottelun heikosti ja HIFK sai parikin paikkaa mennä johtoon ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Yhdestä näistä tilanteista tuli kotijoukkueelle kulmapotku, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin nyrkkeili pois maalilta. Palloon ehti HIFK:n nuori norjalaispelaaja Jakob Dunsby, joka ampui heti boksin rajalta ja pallo meni sisään parinkin SJK-pelaajan kautta.

Maalin jälkeen HIFK sai ottaa hieman happea ja he antoivat pallohallinnan SJK:lle suosiolla. Samalla he kuitenkin prässäsivät kovaa ja sai näin muutamia paikkoja vastaiskuihin.

Vaikka SJK:lla olikin hieman vaikeuksia päästä HIFK:n kovan prässin ohi, siirtyi pelin painopiste pelin edetessä kohti HIFK:n maalia. Paras tilanne tuli kun Denys Oliinyk kaadettiin kuudentoista kaaren edessä ja SJK sai tilanteesta vapaapotkun. Moshtagh Yaghoubin vapaapotku jäi kuitenkin muuriin. Vielä puoliajan lopussa, Sergei Eremenko oli laittaa pallon maaliin etutolpalta, mutta pallo lipui maalipuiden väärältä puolen ohi.

Toiselle jaksolle SJK tuli selvästi vahvemmin kuin ensimmäiselle. SJK oli myös lähellä tasoittaa ottelun pariinkin otteseen, kun ensin Dion Acoff kiirehti nappaamaan pallon ennen vastaantullutta HIFK-maalivahti Arnold Origia, mutta ei aivan ehtinyt saamaan jalkaansa väliin. Sitten Oliinyk löysi ylösnousseen Joonas Sundmanin boksin rajalta hienosti, mutta Sundmanin viimestely-yritys päätyi suoraan Origin syliin.

Lopulta SJK sai rangaistuspotkun painostusjakson päätteeksi, kun HIFK-puolustaja kaatoi Acoffin rangaistusalueen kulmalla. Pilkkua meni antamaan keskuspuolustaja Boris Kadio, jonka yritys oli kuitenkin melko heppoinen ja Origi torjui matalan ja viereensä tulleen vedon. Kadio oli kuitenkin kuitata tilanteensa hetkeä myöhemmin, kun hän nousi ylös ja koitti pelata pallon jalalla korkealta yli vastaantulleen Origin. Pallo kuitenkin pomppasi yli maalin.

SJK yritti lopussa useamman hyökkääjän voimin hakea tasoitusta ja boksiin nostettiin lähes kaikki miehet. HIFK:n puolustus ja maalivahti Arnold Origi kuitenkin kesti loppuun asti ja HIFK pääsi näin kuittamaan kauden alussa Seinäjoella kärsimänsä tappion.

Ottelu oli hyvin sellainen, kuin olimme odottaneetkin ja mihin olimme valmistautuneet. HIFK oli vaikea vastustaja ja tiesimme, että he ovat vahvoja erikoistilanteissa. Lopulta heidän maalinsa kuitenkin tuli kulmapotkun jälkitilanteessa, joten emme olleet ilmeisesti sittenkään valmistautuneet niin hyvin kuin meidän olisi pitänyt, harmitteli SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

Olen todella tyytyväinen voittoon ja tämä on nyt meille kuudes peli ilman tappiota. Tämä oli kova peli. Mielestäni SJK on yksi parhaita joukkueita tässä sarjassa. Silloin tarvitaan hieman onneakin, että heidät pystyy pitää nollilla. Origi torjui meille rangaistuspotkun ja siksi tuntuu, että meillä oli onnikin matkassa, sanoi HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen lehdistötilaisuudessa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Trevor Elhi (84’ Jesse Sarajärvi), Joonas Sundman, Boris Kadio, Jose Nadson, Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko (72’ Matheus Batista), Billy Ions, Dion Acoff (79’ Maximo Tolonen) ja Denys Oliinyk.

Veikkausliiga jää Juhannustauolle ja SJK palaa harjoituksiin taas ensi viikon alusta. Seuraava peli on kuitenkin vasta maanantaina 1.7. klo 18:30 pelattava SJK – FC Inter OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.