123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kaatoi SM-karsinnan alkulohkon viimeisessä ottelussa kotikentällään TP-47:n ja nousi näin lohkon toiseksi.
Tämä tietää myös sitä, että jatkokarsinnoissa vastustaja tulee muiden lohkojen kolmanneksi päätyneistä ja karsinnat aloitetaan vieraskentällä.

SJK U19 – TP-47 U19 3-1 (2-1)
1-0 7 min Jaakko Vihanta
2-0 18 min Veli-Pekka Pajula
2-1 44 min TP-47
3-1 90 min Elias Ahde

– Pirun hyvä voitto! Vaikka pelillisesti toki pystytään vielä kyllä paljon parempaankin, kommentoi SJK U19 päävalmentaja Max Peltonen tuoreeltaan peliä päätösvihellyksen jälkeen.

– Meillä on nyt pari viikkoa aikaa parantaa vielä peliä ennen jatkokarsintoja. Tulos oli tosiaan ok, jätkät antoi kaikkensa kentällä ja hyvä että saadaan ratkaista peli kotikentällä, jatkaa Peltonen.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla SJK:n peli oli hyvää, pallo kiersi mieheltä miehelle ja paikkoja luotiin kaiken aikaa.

Ensimmäinen maali nähtiin jo 5 minuutin pelin jälkeen, mutta siinä avustavan lippu kuitenkin oli noussut paitsion merkiksi. Avausmaali nähtiin pari minuuttia tästä, kun Roope Takalan loistava pystysyöttö vapauttaa Elias Ahteen oikealta läpi. Ahde näkee maalin eteen nousseen Jaakko Vihannnan. Syöttö hänelle ja Vihanta kiertää komeasti vastaan tulleen torniolaismaalivahdin, eikä erehdy.

Ottelun toinen maali olikin päivän komein, kun 18 minuutin kohdalla Veli-Pekka Pajula itse voittaa kaksintaistelun keskikentän omalla puoliskolla, ottaa pallon ja etenee harhautellen kaksi tai kolme TP-47 pelaajaa kohti rangaistusaluetta. Alueen viivalta kova laukaus jolle maalivahti ei voi mitään ja pallo uppoaa vastustamattomasti verkkoon. Taululle 2-0 lukemat.

Ensimmäisen puoliajan lopulla TP-47 saa otetta pelistä ja luo painetta SJK päätyyn. Puolustus ja maalivahti Paavo Valakari kuitenkin hoitaa hommansa mallikkaasti aina puoliajan viime minuuteille asti. Kuitenkin vähän ennen puoliajan päätösvihellystä ote hiukan herpaantuu ja puolustus sekoilee omalla rangaistusalueella. Pallo pomppii suoraan vastustajan jalkaan ja tämä täräyttää kavennusosuman tyhjään maaliin. Puoliajalle mentiin 2-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla peli muuttui enemmän taisteluksi ja tilanteita tuli vuorotellen molemmille. SJK kuitenkin kesti TP-47:n painostuksen ja löi välillä painetta myös toiseen päähän. Ottelun viime hetket jännitettiin että pystytäänkö lukemat pitämään, mutta kun kello näytti jo hyvän aikaa 90:ntä minuuttia, pääsi Elias Ahde livahtamaan karkumatkalle torniolaisten puolustuksen selän taakse ja sijoitti varmasti pallon maaliin. 3-1 maali aloittikin melkoiset voitontanssit SJK leirissä kulmalipulla ja heti kun pallo saatiin takaisin keskialueelle ja peli käyntiin, vihelsi erotuomari Olli-Jussi Sariola pelin päättyneeksi.

Jatkokarsinnoissa vastaan joku lohkokolmosista

Voitto tietää SJK:lle sitä, että alkulohkossa noustiin juuri TP-47 ohi toiseksi ja SM-jatkokarsintaottelut aloitetaan vieraskentällä 6.4. Jatkokarsinnan toinen osaottelu pelataan Seinäjoella 13.4. ja silloin tarvitaan koko kaupunki mukaan kannustamaan SJK U19 voittoon ja SM-sarjaan.

Vastustaja jatkokarsintoihin selviää Palloliiton arvonnassa ensi viikon alussa, mutta nyt on jo selvää että se on joku muiden lohkojen kolmanneksi sijoittuvista.
Itälohkon kolmas on FC Lahti, länsilohkossa se on FC Kaarina ja etelälohkossa FC Honka. Eli vastustaja kaksiosaisessa ja eurocup säännöin pelattavassa karsintaottelussa on joku noista kolmesta.

Jatkokarsintaotteluiden häviäjät pelaavat kesällä Ykkösdivisioonassa ja voittajat SM-sarjassa.

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki (43′ Panu Leppä), Jaakko Vihanta (75′ Matti Rajala), Joona Lautamaja, Roope Takala, Aleksi Leppänen, Veli-Pekka Pajula, Antti Viita (82′ Tuukka Hiltunen), Elias Ahde, Antti Palomäki (86′ Arttu Aromaa) ja Joona Ala-Hukkala.