123 456 7890

Helppo voitto Mustasaaressa
FC Kiisto – SJK 0-2 (0-2)
07 min 0-1 Miika Asunmaa
44 min 0-2 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerho otti helpon rutiinivoiton Mustasaaren Botniahallissa kaadettuaan aiempina kausina varsin vaikeaksi vastustajksi todetun FC Kiiston toistamiseen tällä treenikaudella. Tietenkin on pidettävä mielessä, että pisteitä ei ole jaettu ainuttakaan, mutta silti toinen voitto yleensä todella hankalana tunnetusta FC Kiistosta kertoo jo jotakin. Etenkin kun se tuli varsin rutiininomaisen suorituksen jälkiseurauksena.

Perin kapealla ryhmällä edelleen matkassa ollut Kerho dominoi selkeästi ensimmäistä puoliaikaa. Botniahallin sisätiloihin siirretyssä ottelussa FC Kiisto ei ensimmäisellä puoliajalla saanut ainuttakaan laukausta kohti Luis Fernandon vartioimaa maalia ja ainoa edes puolittain maalipaikkaa muistuttanut tilanne tuli varsin lämpinä läpi ottelun käyneen Juho Järvisen vapaapotkusta, joka kiersi kyllä kohti maalia, mutta päätyi suoraan “Luffen” syliin ilman ohjuria.

Jo pelin toisella minuutilla erinomaisesti ottelun näpeissään pitänyt Suad Lulic joutui nostamaan varoituksen FC Kiiston oikealla laidalla pelanneelle Petri Heiskarille, joka lanasi Timo Rauhalan varsin rumasti. Ehkä siinä nähtiin, mitä tuleman pitää siinä mielessä, että Heiskari ei oikein tahtonut pysyä Rauhalan ja Aki Sipilän kyydissä koko pelissä ja vauhdin puutetta korvattiin muilla keinoin. Onneksi tilanteessa ei kuitenkaan käynyt sen pahemmin.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon kerrassaan mainion sommitelman päätteeksi Chris Cleaverin haettua ristipallolla Aki Sipilän, joka puolestaan pääsi juuri tuolta Heiskarin laidasta purjehtimaan vapaasti keskityspaikkaan tarjoillen hienon pallon Miika Asunmaalle. Asunmaa tykitti sydämensä kyllyydestä verkot venytykseen vieden vieraat johtoon jo pelin seitsemännellä minuutilla. Maali oli “Millille” talvikauden viides osuma.

FC Kiisto oli selkeästi tiivistänyt pelaamistaan Seinäjoen vierailun jälkeen ja puolustikin varsin ansiokkaasti läpi ottelun. Sen sijaan pelinrakenttelua ei järin suuressa määrin nähty. Yhtä kaikki, paremmin vaasalaiset nyt pelasivat kuin Seinäjoella.

Vaikka keltanuttuisten puolustaminen olikin ansiokasta, silti vieraille avautui muutama ruhtinaallinen tilaisuus lisätä johtoaan. Ensin toppari Matti Lähitie katkaisi syötön ja nousi itse pelaten Petter Meyerin läpiajoon, jonka viime kaudella Kerhon A-junnuissa SM-sarjaa lainamiehenä torjunut Juuso Kevari selvitti upealla vastaantulollaan ja viisi minuuttia myöhemmin Meyer oli uudelleen samoissa puuhissa Kevarin vedettyä tälläkin kertaa pidemmän korren.

Kolmatta kertaa nuori veskari ei sentään Meyeriä pysäyttänyt, vaan Aki Sipilän syötönkatkon jälkeen läpiajoon päässyt Meyer onnistui vihdoin viimeistelyssään minuutti ennen puolaikaa iskien kauden viidennnen maalinsa.

Tauon jälkeen FC Kiisto lisäsi höyryä, fyysisyyttä ja nosti karvaustaan aiheuttaen Kerhon pelinrakentelulle päänvaivaa. Toisaalta, isätnien valmentajalla, Esa Hanpäällä, oli tällä kertaa käytössään laajempi materiaali, eli myös tuoreita jalkoja tuli kotijoukkueelta kehiin selvästi Kerhoa enemmän ja tämä oli varmasti yksi syy siihen, että vierasjoukkueen peli hieman takkusi.

Vaikka FC Kiisto saikin rikottua Kerhon peliä toisella jaksolla, rajoittuivat sen hajanaiset maalintekoyritykset kaukolaukauksiin, joista ei paljonkaan päänvaivaa ollut. Todellisia maalipaikkoja ei vaasalaisjoukkueella nyt ollut.

Sen sijaan Aki Sipilällä oli parikin mainiota paikkaa noin 50 minuutin pelin jälkeen iskeä lisämaalit, mutta nyt ei kohdistus ollut paikoillaan. Myös Juuso Kevarin kanssa nokikkain päässeellä Arttu Seppälällä oli erinomainen tilaisuus kasvattaa johtoa ja kilauttipa Petter Meyer vielä ottelun viimeisellä minuutilla pallon Kevarin näppien kautta pystypuuhun.

Kokonaisuutena Kerhon ensimmäinen puoliaika oli varsin kelvollista peliä toisen jakson jäätyä hieman varjoisammaksi. Silti missään vaiheessa ei ollut minkäänasteista pelillistä hätää FC Kiistoa vastaan.

Joukkue oli edelleen matkassa kapealla ryhmällä. Sivussa olivat syistä tai useammasta Mikko Ylihärsilä, Mikael Muurimäki, Mikko Väänänen, Lee Brennan, Christian Sund, Teemu Penninkangas, Kalle Taimi, Toni Kujala, Jaakko Lampi ja Saku Koskinen. Kyllä tuostakin ryhmästä ihan puolikelvollisen Kakkosen joukkueen rungon saisi, joten siinä mielessä tilanne on ihan OK. Herroista ainakin Sund, Taimi ja Penninkangas lienevät jo alkavalla viikolla käytössä. Epäilemättä myös FC Kiistolta oli miehiä kolhujen vuoksi sivussa, joten siinä mielessä puntit olivat varmaankin ihan tasan.

Ottelu oli Kerholle talvikauden kymmenes koitos. Saldona on seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Kerho on kaatanut kaikki oman sarjatason tai alempana pelaavat vastustajansa maalierolla 23-3. Tappiot on kirjattu ylemmän paria pykälää ylempänä pelaaville joukkueille. FC Kiistolle ottelu oli talvikauden viides. Joukkue on pelannut kaikki ottelunsa Kakkosen ryhmiä vastaan voittaen näisät peleistään Kraftin. Tappiot on kirjattu JBK:lle, GBK:lle ja kahdesti Kerholle.

Kerhon seuraavana haasteena on yrittää hakea jatkopaikkaa Suomen Cupin 5. kierroksella kotihallissa porilaista FC Jazzia vastaan.

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala, Matti Lähitie, Tiitus Lehtinen (70. Jaakko Vähäpesola), Ville Ylinen (78. Petri Huttu), Aki Sipilä, Jesse Jääskeläinen, Chris Cleaver, Arttu Seppälä, Petter Meyer, Miika Asunmaa (57. Petri Niemi).