123 456 7890

SJK U19 koki harmittavan, viimeisen minuutin omalla maalilla tulleen tappion keskiviikkoiltana Keskuskentällä.
Näin pisteet matkasi Poriin FC Jazzin mukana.

SJK U19 – FC Jazz U19 1-2 (0-1)
0-1 24 min Niko Järvenpää
1-1 66 min Roope Takala
1-2 90+3 min oma maali

Keskuskentän hyväkuntoisella nurmella nähtiin viihdyttävä kamppailu, kun varsinkin toisella puoliajalla tilanteita nähtiin molemmissa päissä tukuttain.

SJK joutui lähtemään otteluun pienellä kokoonpanolla, sillä poissa oli ainakin SJK U19 joukkueen maalitykki Elias Ahde, Joona Lautamaja, Veli-Pekka Pajula, Jesse Sarajärvi ja Antti Palomäki. Vaihtopenkillekin riitti vain kolme pelaajaa.
Tämä kuitenkin avasi paikkoja kokoonpanoon hieman vähemmälle peliajalle jääneille.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli varsin tasaista vääntöä. FC Jazz on isokokoinen ja fyysinen joukkue, mutta SJK pystyi vastaamaan haasteeseen hyvin.

Ensimmäisen vartin jälkeen painopiste siirtyy kuitenkin kohti SJK maalia ja Jazz saa parikin tilannetta, joista ei kuitenkaan kulmapotkua kummempaa saada aikaan. Kunnes kulman jälkitilanteessa 24. minuutilla, Jazz keskittää vasemmalta laidalta, eikä SJK puolustaja osu palloon. Pallo tippuu takana odottavalle punanutulle, joka iskee suoraan sisään ja vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Tauolle lähdettiin noissa lukemissa.

Toiselle puoliajalle SJK tulee kovalla asenteella ja saa heti alussa hyvän paikan, kun Tuukka Hiltunen tykittää kovaa ja Jazz maalivahti torjuu. Kerho saa kulman ja kulman jälkitilanteessa erinomaisen ottelun pelannut Tuomas Lähdesmäki saa pallon jälleen Hiltuselle, mutta tällä kertaa veto menee päädystä yli.

SJK vyöryttää hyökkäyksiä koko ensimmäisen puolituntisen toisella puoliajalla, mutta aina joko maalivahti tai Jazz puolustus hoitaa tilanteet. Samalla Jazz saa hyviä vastaiskuja ja kertaalleen mies pääsee yksin vaarallisesti läpi. Paavo Valakari tulee kuitenkin vastaan erinomaisesti ja torjuu jaloillaan alueen ulkopuolella. Jazzin vaihtopenkki vaatii rangaistuspotkua, mutta turhaan, sillä erotuomari Juuso Saarela näkee tilanteen hyvin.

Viimein reilun tunnin pelin jälkeen SJK onnistuu viimein rikkomaan kuparisen. Aleksi Ahde antaa vaparista keskityksen aivan maalin eteen, missä useammallakin pelaajalla on mahdollisuus ohjata pallo sisään ja lopulta pallo uppoaa maaliin kovan ruuhkan keskeltä. Maalintekijäksi merkitään lopulta Roope Takala.

FC Jazz piristyy maalista ja vastaavasti taas SJK alkaa väsyä. Lisää ongelmia tulee, kun puolustuksessa pääpallot voittanut Joona Ala-Hukkala jää kulmatilanteen jälkeen makaamaan vastustajan rangaistusalueen rajalle. Hänen polvensa vääntyi ikävän näköisesti, kun hän koitti päästä ampumaan irtopalloa kuudentoista rajalta. Vastustaja heittäytyy eteen uhrautuvasti ja Joonan jalka jää ikävästi alle.
Peli on hetken pysähdyksissä ja SJK joutuu suorittamaan viimeisen vaihdon jo noin vartti ennen ottelun loppua. Joona joudutaan kantamaan kentältä rajojen ulkopuolelle.

Peli aaltoilee päästä päähän ja samalla SJK näyttää väsyvän entistä enemmän. Molemmat joukkueet saa tilanteita, mutta alkaa jo näyttää että maaleja ei ottelussa enää nähdä ja päädytään pistejakoon. Jazz vaihtopenkki vaatii vielä toistamiseen rangaistuspotkua, kun Jazz hyökkääjä ampuu SJK puolustajaa pallolla suoraan käteen. Käsi on kuitenkin alhaalla ja kiinni vartalossa, eikä pilkulle ole tälläkään kertaa mitään perusteita.

SJK:n harmiksi maali kuitenkin vielä nähdään ja se syntyy jo erotuomarin antamalla lisäajalla. FC Jazz pelaaja saa pallon sivurajaheitosta ja hän lähtee kuljettamaan pitkin rangaistusalueen rajaa. Kova veto keskeltä lähteekin kohti maalia ja Paavo Valakari on vedossa hyvin mukana. Pallo kuitenkin osuu SJK puolustaja Takalaa selkään ja muuttaa siitä suuntaa noin parilla metrillä ja veto uppoaa ikävästi verkkoon.

Pallo saadaan vielä keskelle ja peli käyntiin, mutta samalla tuomari viheltää ottelun päättyneeksi ja voittajana selviytyy FC Jazz.

Seuraava ottelu U19 SM-sarjassa on vasta ensi viikon lauantaina 6.7. klo 15.00, kun SJK matkaa viimeisenä majailevan PK-35 Vantaan vieraaksi.

SJK U19: Paavo Valakari, Roope Takala, Joona Ala-Hukkala (84′ Arttu Aromaa), Antti Viita, Aleksi Leppänen (68′ Matti Rajala), Aleksi Ahde, Tuomas Lähdesmäki, Janne Tuohisaari, Tuukka Hiltunen (52′ Panu Leppä), Tuomas Rintamäki ja Jaakko Vihanta.