123 456 7890

SJK kohtaa perjantaina harjoitusottelussa Keith Armstrongin valmentaman Ykkösessä pelaavan FC Hakan. Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 15.00.

Kotijoukkue on valmistautunut otteluun täysin uudessa komennossa, kun maanantaina SJK:n uutena päävalmentajana aloitti Sixten Boström. Uusi päävalmentaja pääsee siten ensimmäistä kertaa tositoimiin

Näen tämän hyvänä asiana. Tähän tulee heti peli ja harjoitusottelu ennen ensi viikon Cupin peliä. Nyt näen meidän olemassa olevat pelaajat pelissä. Se antaa taas lisää vastauksia siihen, että millaisia pelaajia tarvitsemme, kun vahvistuksia tulee, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Pelillisesti olemme määrättyjä asioita päässeet käymään läpi tällä viikolla ja niitä lähdetään hakemaan perjantain pelissä. Aikaahan tässä ei vielä paljoa ole ollut, kun pallotreenejä on ollut vasta kolmet ja neljännet on huomenna, jatkaa Boström.

Kovin suuria muutoksia SJK:n pelitapaan ei lyhyestä ajasta johtuen ole varmastikaan vielä luvassa, mutta jotain uutta perjantaina todennäköisesti jo nähdään.

Hyökkäyspelin suhteen meillä on varmasti joitain hieman erilaisia asioita, joissa pyrimme ratkaisemaan asioita eri tavalla, kertoo Boström.

Tämä on hyvä peli siinäkin suhteessa. Näkee mahdollisesti myös sen, että ketkä pelaajista ovat sisäistäneet tällä viikolla läpikäytyjä asioita, Boström sanoo lopuksi.

Harjoituspeli SJK – FC Haka, perjantaina 24.2. klo 15.00 Wallsport Areenalla.

Otteluun on vapaa pääsy. Alakerran kahvio palvelee normaalisti ja OmaSp Stadionin pihaa voi tarvittaessa käyttää lisäparkkipaikkana. SJK:n Twitter-tili seuraa ottelun tapahtumia tuttuun tapaan. Tervetuloa seuraamaan SJK:ta uudessa komennossa.

Keith Armstrong teki paluun Hakaan

Vuosituhannen vaihteessa FC Hakan Suomen mestariksi kolmasti putkeen valmentanut Keith Armstrong, nähdään tulevana kesänä jälleen Hakan päävalmentajana. Seinäjoella mies on niin ikään hyvin tunnettu, sillä Armstrong on toiminut SJK:n urheilutoimenjohtajana ja valmentanut SJK:n edeltäjä TP-Seinäjoen edustusjoukkuetta.

Kekelle paluu Valkeakoskelle on mieluisa ja mies puhkuu intoa nostaa Hakaa takaisin kohti entistä loistoaan.

Tunnen tämän seuran ja tunnen kaikki ihmiset täällä. He ovat rehellisiä minulle ja me teemme asioita yhdessä. Seuralla on pitkät perinteet ja se näkyy pienissä asioissa. Meillä on hyvä stadion ja seuran toimisto sijaitsee siellä, joten kaikki asiat on helposti hoidettavissa. Tämä tuntuu oikealta perheeltä, kuvailee Armstrong Hakaa, jossa vietti ensimmäisellä kerralla viisi vuotta vuosina 1997-2001.

Tilanne on kuitenkin tällä kertaa hyvin erilainen kuin viimeksi täällä ollessani, jolloin Haka oli jo valmiiksi huippuseura, täynnä kokeneita pelaajia. Nyt meillä on todella nuori ryhmä ja esimerkiksi meidän puolustuslinjan pelaajat, maalivahti mukaan luettuna, ovat kaikki parikymppisiä. Meillä on myös samat haasteet, mitä minulla oli aiemmassa seurassanikin, eli joudumme sovittamaan koulut ja työt pelaajien harjoitteluun. Mutta meidän nuori joukkue on ollut harjoituksissa erinomainen ja kompromisseilla olemme saaneet kaiken sovitettua mainiosti. Tässä ryhmässä on paljon potentiaalia, kertoo Armstrong.

Hakan joukkueessa pelaa SJK:lle myös tuttuja pelaajia, sillä seuraa junioreina edustaneet maalivahti Tuomas Karjanlahti ja keskikenttäpelaaja Tuomas Lähdemäki jatkavat edelleen Hakan paidassa. Viime kaudella Hakaa edusti myös lainasopimuksilla SJK:n Jesse Sarajärvi ja Elias Ahde.

SJK on kova joukkue ja kova haaste meille. Me pelasimme kuitenkin Suomen Cupissa jo FC Lahtea, Ilvestä ja JJK:ta vastaan, joten odotamme innolla pääsevämme mittaamaan osaamistamme myös SJK:ta vastaan, sanoo Armstrong lopuksi.

Oriol Mohedano ei jatka SJK:ssa

Valmentaja Oriol Mohedano ei jatka SJK:ssa. Valmentajanvaihdoksen yhteydessä SJK antoi vanhalle valmennusryhmälle mahdollisuuden päättää jatkostaan ja Mohedano haluaa jatkaa uraansa ulkomailla. Oriol Mohedano liittyi SJK:n valmennustiimiin kesken viime kauden. SJK kiittää häntä kuluneesta yhteisestä ajasta ja toivottaa lämpimästi onnea tuleviin haasteisiin.

Pelaajista SJK:lta on poissa perjantain ottelusta varmuudella vielä toipumassa oleva Jarkko Hurme, sekä koko kaudeksi loukkaantunut Matej Hradecky. Mehmet Hetemaj missasi edellisen Suomen Cupin ottelun oltuaan flunssassa, mutta miehen pelikunto perjantaiksi ratkeaa tarkemmin lähempänä ottelua.

SJK:n puolustaja Marc Vales on parhaillaan edustamassa maajoukkuettaan Andorraa, joka kohtaa keskiviikkoiltana San Marinon ystävyysottelussa San Marinon Stadio Olimpicolla. Maajoukkuetehtävissä ovat myös nuoret Aatu Kujanpää ja Ville Tikkanen, jotka ovat Suomen U19-maajoukkueen leirillä Eerikkilässä. Kaikki kolme palaavat Seinäjoelle torstai-iltana, mutta vielä ei ole tiedossa ovatko he käytettävissä perjantain ottelussa.

SJK:lla on mukana ottelussa myös testimiehiä. Kroatialainen keskuspuolustaja Ivan Fuštar, slovenialainen keskuspuolustaja Denis Kramar ja espanjalais-australialainen maalivahti Sergio Serret. Serret on ollut SJK:n ja SJK Akatemian harjoitusringissä jo jonkin aikaa, mutta nyt miestä on tarvittaessa mahdollista testata ottelussa ensimmäistä kertaa. 27-vuotias Fuštar on pelannut Kroatian pääsarjaa parissakin eri joukkueessa. 25-vuotias Kramar on pelannut muun muassa Espanjan Getafessa sekä Australian ja Slovenian pääsarjoissa.