123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kohtaa pienen kesätauon jälkeen ikäluokan hallitsevan Suomen Mestarin, Jyväskylän Jalkapalloklubin, U19 SM-sarjassa lauantaina 27.7. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä klo 15.00 alkaen.

SJK pitää tällä hetkellä 8 joukkueen SM-sarjassa sijaa viisi ja JJK on kolmantena.

SM-sarja oli tauolla kolmisen viikkoa ja SJK:n edellinen ottelu pelattiin heinäkuun alussa Vantaalla, missä SJK voitti komeasti isäntäjoukkue PK-35 Vantaan 6-1 luvuin.

Tuolloin maaleista vastasi B-junnuikäinen Antti Palomäki kahdesti, niin ikään b-junnu Tuomas Lähdesmäki kertaalleen, sekä Jesse Sarajärvi ja Janne Tuohisaari. Yksi osuma meni kotijoukkueen puolustajan lapikkaasta.

U19 joukkueeseen kuuluva Veli-Pekka Pajula on pelannut tällä kaudella jo 11:sta Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa

JJK U19 tavoittelee taas mestaruutta

Jyväskylän Jalkapalloklubin U19 joukkue on sarjan hallitseva mestari viime vuodelta. Jyväskylässä on muutenkin tehty kovaa juniorityötä viime vuosina ja sieltä on noussut mukaan Veikkausliigajoukkueeseen kovia lupauksia, kuten Benno Hanslian sekä Eero Markkanen.

Tällä hetkellä JJK U19 on sarjassa kolmantena, mutta vain pisteen päässä sarjaa tasapistein johtavien FC Kaarinan ja TPS:n takana.

Joukkueen Janne Kuhmonen ja Topi Järvinen ovat vakionaamoja Suomen U19 maajoukkueessa. Näistä Janne Kuhmonen on joukkueensa paras maalintekijäkin tällä hetkellä ja hän on iskenut jo kuusi maalia. Maalin enemmän kuin SJK:n Elias Ahde.

Myös maalivahti Ville Viljala ja keskikenttäpelaaja Eero Tamminen omaa maajoukkue-edustuksia vuotta nuorempien, eli U18 joukkueen mukana.

SJK:n ja JJK:n aiempi kohtaaminen SM-sarjassa päättyi kotijoukkue JJK:n voittoon 3-1 luvuin. Tuolloin ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä täysin tasainen, ja SJK meni toisen puoliajan alussa johtoonkin Elias Ahteen maalilla, mutta JJK sai maalihanat auki toisella puoliajalla. Pelillisesti ottelu oli tasainen loppuun asti. Maalipaikoissa paremmin viimeisteli JJK.

Joukkueet kohtasivat toisensa myös talvella harjoitusottelussa ja tuolloinkin JJK oli maalin parempi. Kenttätapahtumia silloin kuitenkin hallitsi SJK ja pallo saatiin pariinkin kertaan vastustajan maalipuihin, mutta ei verkkoon asti.

Kova, mutta todennäköisesti tasainen peli on luvassa siten myös lauantaina Keskuskentällä ja varmasti kentällä nähdään useita tulevaisuuden tähtiä, molemmissa joukkueissa.

SJK tarjoaa mahdollisuuksia

Seinäjoen Jalkapallokerhon joukkueet pelaavat tulevana viikonloppuna tärkeitä pelejä. Edustusjoukkue pelaa Valkeakoskella lauantaina Ykkösen kärkikamppailussa FC Hakaa vastaan, Kerho 07 pelaa Kakkosen pohjoislohkossa sunnuntaina ottelun TP-47:n vieraana Torniossa ja C-juniorit ovat Kai Pahlman lopputurnauksessa Oulussa.

Nämä kaikki tietenkin vaikuttavat myös SJK U19 joukkueen kokoonpanoon ja kun viisikko Aleksi Ahde, Roope Takala, Antti Viita, Veli-Pekka Pajula ja Tuukka Hiltunen ovat kaikki astuneet kesätauon aikana armeijan harmaisiin, on lauantaina näyttöpaikkoja tarjolla nuoremmille, B-junnuikäisille ja vähemmälle peliajalle jääneille pelimiehille.

Näinhän tämän systeemin pitääkin toimia. Tarjoamme loistavia mahdollisuuksia nuoremmille kavereille ja arvokasta kokemusta SM-sarjassa sekä Kerho 07:n paidassa Kakkosessa. Paras mahdollinen ryhmä saadaan lauantaina jalkeille ja voi olla että osa armeijan aloittaneistakin pääsee vielä mukaan, kertoo valmentaja Jorma Tuohisaari.

Myös pitkään loukkaantuneena ollut puolustaja Joona Ala-Hukkala on taas täydessä pelikunnossa ja mukana lauantaina.

Tervetuloa kannustamaan SJK:n nuoret miehet voittoon lauantaina hallitsevasta mestarista. Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 15.00.