123 456 7890

U19 SM-sarjan hallitseva mestari Jyväskylän Jalkapalloklubi osoittautui liian vahvaksi kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkueelle.
Ensimmäinen puoliaika oli vielä täysin tasainen, SJK meni toisen puoliajan alussa johtoonkin, mutta JJK sai maalihanat auki. Pelillisesti ottelu oli tasainen loppuun asti. Maalipaikoissa paremmin viimeisteli JJK.

JJK U19 – SJK U19 3-1 (0-0)
0-1 49 min Elias Ahde
1-1 54 min Adrian Kovaqi
2-1 68 min Tommi Huvila
3-1 83 min Janne Kuhmonen

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen, peli aaltoili päästä päähän ja puolittaisia paikkoja oli molemmilla. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ja viihdyttävää peliä. JJK on pelaava joukkue, kuten SJK:kin, joten pelin taso oli sen mukainen.

Mutta kumpikaan joukue ei maaliin asti palloa kuitenkaan saanut ja näin ensimmäinen puoliaika oli maaliton.

Toiseen puoliaikaan SJK tuli todella hyvällä otteella ja jo muutaman minuutin päästä ottelun kuparinenkin saatiin rikottua.

Aleksi Ahde onnistui pelaamaan hyvällä pystysyötöllä topparien välistä ja velipoika Elias Ahde pääsi karkuun vasemmalta laidalta puolustuksen taakse. Hyvä sijoitus oikeaan taka-alanurkkaan ohi vastaan tulleen maalivahdin ja SJK johtoon kun peliä oli kulunut 49 minuuttia.

SJK jatkaa vahvaa otettaan myös maalin jälkeen ja jopa haliitsee peliä. JJK kuitenkin saa vapaapotkun hyvästä paikasta ja iskee vaparista myös tasoituksen. SJK häviää maalinedustalla pääpallotilanteen ja Adrian Kovaqi puskee pallon vastustamattomasti maaliin.

JJK saa tasoituksesta valtavasti uutta puhtia, mutta SJK onnistuu kuitenkin pitämään pelin tasaisena ja jopa hakemaan maalia.

Kunnes 68 minuutilla JJK onnistuu vastaiskusta iskemään 2-1 johtomaalin ja SJK joutuu hakemaan maalia entistä kovempaa.

Kerho pääseekin pelissä vielä niskan päälle, ja vaihtaa mukana olleet ainoat kaksi vaihtomiestään kentälle. Maalipaikkojakin vielä on, mutta niistä ei palloa saada sisään. Ja kesken SJK:n hyvän painostuksen, JJK sitten onnistui vielä kaunistelemaan luvut 3-1:een, vain 7 minuuttia ennen loppua. Väsyneellä joukkueella ei enää voimat riitä kavennukseen.

– JJK sai hyvällä prosentilla paikoistaan maalit, mutta muuten mielestäni peli oli varsin tasainen. Loppuun asti pojat yritti parhaansa ja paikkojakin oli, kolmas maali sitten lopetti ottelun, kommentoi ottelua vastuuvalmentaja Jorma Tuohisaari.

– Olen tyytyväinen poikien esitykseen kun ottaa huomioon lyhyen, kahden päivän valmistautumisajan ja kovan vastustajan. Pelillisesti emme olleet yhtään jäljessä mielestäni. Nyt on onneksi viikko aikaa valmistautua seuraavaan peliin, kun OLS tulee tänne ensi tiistaina. Siitä lähdemme hakemaan voittoa, päättää Tuohisaari.

SJK:n hurja ottelutahti siis hellittää nyt hieman, kun ennen tätä pelatttiin kahdessa viikossa jopa neljä ottelua ja näistä kolme vieraissa. Ensi viikolla Seinäjoella vierailee OLS, joka onkin jo tuttu joukkue, kun pelasi samassa SM-karsintalohkossakin jo talvella. Tuo ottelu pelataan Prunttimäessä tiistaina 4.6. klo 18.30.

SJK U19: Paavo Valakari, Antti Viita, Roope Takala, Aleksi Leppänen, Tuomas Rintamäki, Aleksi Ahde, Tuomas Lähdesmäki, Jesse Sarajärvi, Janne Tuohisaari (62′ Tuukka Hiltunen), Niko Laaksonen (69′ Jaakko Vihanta) ja Elias Ahde