123 456 7890

SJK hallitsi peliä jälleen lähes täysin ja sai ensimmäisellä puoliajalla jopa rangaistuspotkun, josta maali olisi pitänyt tehdä, mutta jäi ilman maaleja. Ja kun maaleja ei itse tehdä, tekee vastustaja, tai oikeastaan maalin teki SJK, sillä maali merkittiin lopulta SJK:n omaksi maaliksi. Pelillisesti SJK vei ottelua miten tahtoi, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Siten Jaro vei pisteet Pohjanmaan derbyssä. Sarjataulukkoon tulos ei vaikuttanut, sillä myös takana tulevat ja edellä oleva RoPS hävisivät omat ottelunsa.

FF Jaro – SJK 1-0 (0-0)

1-0 88 min oma maali

Jaro loi maalipaikan heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Denis syötti takatolpalle Jani Virtaselle, jonka vedon Timo Tahvanainen ehti blokkaamaan komeasti. Kuudennella minuutilla Denis pääsi laukomaan boksissa, mutta Mihkel Aksalu venyi pallon tielle. Ottelu jatkui vauhdikkaana. Yhdeksännellä minuutilla Akseli Pelvas keskitti oikealta laidalta etutolpalle Roope Riskille, jonka jatko heilutti vain sivuverkkoa. 11. minuutilla Richard Dorman keskitti oikealta laidalta boksiin kohti Tucoa. Jari Sara repi Tucon nurin ja seurauksena oli rangaistuspotku. Tuco asettui itse laukomaan pilkkua, mutta ei onnistunut ohittamaan Jesse Östiä.

20. minuutilla Timo Tahvanainen pääsi Alexei Eremenkon vapaapotkun väliin. Tahvanainen pelasi seinän Tucon kanssa ja nousi hyvin vasemmalta laidalta ja syötti keskelle Akseli Pelvakselle. Pelvas pääsi laukomaan, mutta Jesse Öst torjui. 43. minuutilla SJK:n johtomaali oli lähellä. Tuco syötti boksissa Wayne Brownille, joka pääsi laukomaan pilkun tuntumasta. Jaron Walter Moore kuitenkin blokkasi vedon, rebound tuli Roope Riskille, mutta Jesse Öst peitti hänen laukauksensa.

Toisella puoliajalla maalipaikkoja ei syntynyt ensimmäisen puoliajan tahtiin. 59. minuutilla Wayne Brown antoi kulmapotkun boksin rajalle, josta Jussi Vasara laukoi. Jesse Öst selvitti tilanteen kuitenkin helposti. 73. minuutilla Akseli Pelvas laukoi boksin rajalta kovan kudin, jonka Öst torjui kulmapotkuksi.

87. minuutilla Cedric Gogoua rikkoi Joona Veteliä puolessa kentässä vapaapotkun arvoisesti. Walter Moore keskitti maalille ja pallo kimposi SJK:n puolustajasta epäonnisesti maaliin. Jaro sai varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla rangaistuspotkun, kun Peter Opiyo hyppäsi Zeljko Savicin vierestä nurmen pintaan. Alexei Eremenko asettui pallon taakse, mutta hänen laukauksensa näytti lähinnä syötöltä Aksalulle ja tilanne pysyi 1-0:ssa. Lisäajalla Joona Veteli pääsi läpiajoon, mutta Aksalun loistava vastaantulo esti debyyttikauttaan pelaavan Vetelin ensimmäisen liigamaalin synnyn.

Vauhdikas peli. Tilanteita tuli varsinkin ekalla puoliajalla, toisella vähemmän. Molemmilla oli ensimmäisellä puoliajalla paikkoja. Onnistuttiin hyvin siinä, mitä ajateltiin, mutta viimeistely ei onnistunut. Täällä on äänekäs yleisö, mukava oli tulla takaisin. Harmittava tulos totta kai, sanoi Timo Tahvanainen.

Rankkarini oli huono. Viimeisestä pelistäni oli kulunut kolme kuukautta. Voi harjoitella kuinka paljon tahansa, mutta pelituntuma tulee vain pelaamalla. Olisimme voineet johtaa jo 15 sekunnin pelin jälkeen. SJK:lla oli myös paikkoja. Vaikea peli ja vastassa oli hyvä joukkue, sanoi Alexei Eremenko junior.

Meillä on ollut viime aikoina tapana tehdä vastustajan maalivahdista ottelun paras peleeja ja niin tehtiin tekemään. Kun ei käytä omia paikkojaan, vastustaja tekee. Saat, mitä ansaitset. Tänään ei onnistuttu maalinteossa eikä ansaittu voittoa. Lähdettiin hakemaan kolmea pistettä, se on sitten sama tuleeko yksi vai nolla pistettä. Maalinteko on ollut takkuista, vaikka ollaan tehty paljon maaleja, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Oli varmasti hauska peli katsojille, mutta ei valmentajille. Tänään molemmat maalivahdit torjuivat pilkun ja lopussa peli ratkesi tuurimaaliin, mutta jalkapallo on sellaista. Emme vielä tiedä pelaako Losha seuraavassa ottelussa, sanoi Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ottelun parhaana palkittiin paluun kotiin tehnyt Alexei Eremenko jr. Kaksi tähteä meni Jaron maalivahti Jesse Östille, joka torjui Tucon ensimmäisen puoliajan rangaistuspotkun ja yksi tähti Jaron puolustaja Didier Boris Kadiolle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara (67′ Bahrudin Atajic), Wayne Brown, Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Roope Riski, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj (88′ Toni Lehtinen).

SJK:n seuraava ottelu on niin ikään vieramatsi, sillä SJK matkustaa jo ensi keskiviikoksi Rovaniemelle kärkiotteluun RoPS:a vastaan. RoPS – SJK pelataan keskiviikkona 12.8. klo 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu näkyy suorana ISTV:ltä ja Seinäjoella Carlsberg Sports Barissa.