123 456 7890

SJK:n Suomen Cupin karsintojen ensimmäinen kotiottelu päättyi pettymykseen, kun vierasjoukkue Haka otti 3-1 voiton mukaansa. Veikkausliigaan noussut Haka pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Se oli myös parempi viimeistelyssä ja käytti paikkansa tehokkaasti. Muuten ottelu oli melko tasainen ja molemmat joukkueet hallitsivat palloa omat hetkensä ottelusta. Wallsport Areenalla peliä seurasi loppuunmyyty halli. Haka oli pelissä valmiimpi ja SJK keskellä joukkueen muutosprosessia. Kuten päävalmentaja Jani Honkavaarakin muistutti pelin jälkeen, SJK tulee vielä. Seuraava Suomen Cupin karsintojen kotiottelu on jo ensi lauantaina, kun SJK kohtaa FC Lahden Wallsport Areenalla klo 14:00. Liput otteluun ovelta ja kauden 2020 kausikortit käyvät otteluun. Kausikortit Lippu.fi-kanavista sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopista.

SJK – FC Haka 1-3 (1-2)
0-1 20 min Henri Malundama
1-1 26 min Niko Markkula
1-2 44 min Samuel Chidi
1-3 63 min Seth Saarinen

Ottelun avausmaali syntyi 20 min pelin jälkeen, kun Haka pääsi nopealla seinäsyötöllä hyökkäykseen ja pallo pelattiin laitaan Saibaa Keitalle. Tämän keskitys oli erinomainen ja tuli takatolpalle, missä Henri Malundama pääsi koittamaan läheltä. Jesse Öst torjui ensimmäisen vedon, mutta Malundama ehti tuikkamaan paluupallon sisään.

SJK tuli peliin vielä takaisin, kun Daniel Håkans leikkasi laidasta keskelle ja jakoi pallon laitaan Serge Atakayille. Atakayin matala keskitys tuli hyvin pilkun kohdalle ja siitä pääsi ensin Jeremiah Streng kokeilemaan, mutta Hakan puolustus ehti eteen. Hakan pelaaja kuitekin purki pallon suoraan rangaistusalueen kulmalle nousseelle Niko Markkulalle ja tämä ampui pallon tarkasti ruuhkan lävitse ja takatolpan juureen.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK:n laitapuolustaja Dárvin Chávez loukkaantui ja hänet jouduttiin vaihtamaan. Samalla SJK joutui vaihtamaan parinkin pelaajan paikkaa ja peli tuntui menevän sekaisin. Haka käytti tilanteen hyväkseen ja kun pallo pelattiin kaukaa SJK:n boksiin, oli itselleen oudommalla laidalla pelaavan Markkulan päällä annettu palautus liian lyhyt ja se ei mennyt Östille asti. Väliin ehti Samuel Chidi, joka tsippasi yhdellä kosketuksella pallon yli Östin. Tauollle mentiin Hakan 2-1 johdossa.

Toisella puoliskolla SJK sai pitää palloa selvästi enemmän ja Haka vetäytyi enemmän puolustamaan johtoaan. SJK:n hakiessa tasoitusosumaa, tuli paha pallonmenetys keskialueella ja Haka pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Vasemmalta laidalta lähtenyt ensimmäinen veto pomppi parinkin SJK-puolustajan kautta takatolpalle ja siellä vapaana olleelle Seth Saariselle, joka tälläsi pallon voimalla verkkoon. Nämä luvut jäivät myös ottelun loppunumeroiksi.

Tulos harmittaa. Päästettiin turhan helppoja maaleja. Välillä peli on hyvin kontrollissa, mutta se katoaa vielä liian helposti. Kaikesta näkee, että olemme vielä vaiheessa tässä prosessissa ja sanotaanko näin, että me tullaan täältä vielä, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen. Lisää Honkavaaran kommentteja alla olevast videohaastattelusta.

SJK: Jesse Öst MV, Samba Benga, Tero Mäntylä, Jude Arthur, Aatu Kujanpää, Niko Markkula, Dárvin Chávez (32’ Ville Tikkanen), Serge Atakayi, Daniel Håkans (74’ Denys Oliinyk), Jeremiah Streng (68’ Joonas Lepistö) ja Mehmet Hetemaj

Maalit videona: