123 456 7890

Haastavin kaikista
Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantain vastustaja on se kaikista. Siis Kerholle. Reissu Ylivieskaan on ollut aina vaikea. Kolmen edellisen kauden aikana Kerho on nimittäin onnistunut raapimaan aiemmin Safarin Puistostadionin nimeä kantaneelta nykyiseltä PPO Areenalta vain yhden tasapelin, joka tuli viime vuonna.

Kahdesti Ylivieskasta on saatu mukaan vain pelikokemusta. Kaudella 2008 FC YPA voitti kamppailun 2-1 ja kaudella 2009 numerot olivat tylyt 3-0. Yhtään sen paremmin ei ole mennyt kotonakaan. Kaudella 2008 FC YPA voitti kauden avausottelun Joupiskalla 3-2 ja vuotta myöhemmin Keskuskentällä 3-0. Viime vuonna aikaan saatiin sentään 2-2 -tasapeli.

Kuten historia osoittaa, tässä valossa ottelu on taatusti se kaikista haastavin Kerholle Kakkosen Lohko C:ssä tällä kaudella. Tilastojen valossa kotijoukkue on Kerholle varsinainen painajainen.

Eikä suotta. Joukkuetta on rakennettu jo vuosien ajan tavoitteena nousu Ykköseen. Tällekin kaudelle FC YPA hankki riveihinsä kolme entistä liigatason jalkapalloilijaa RoPS:ssa, KuPS:ssa ja FC Hakassa pelanneen Janne Mahlakaarron, VPS:ssa, AC Allianssissa, TPS:ssa ja kahteen otteeseen FF Jarossa pelanneen Jani Sarajärven ja AC Oulussa, sekä FC Lahdessa pelanneen Antti Pehkosen muodossa.

Kun ottaa huomioon, että jo ennestään joukkueesta löytyy tälle tasolle vuodesta toiseen reilut 20 maalia iskevä Dragan Pejic ja pallojonglööri, Radik Akhmetkhanov, voisi kyllä väittää nipun olevan vähintään yhtä hyvä kuin viime kaudella, ellei jopa parempi. Keskikentällä nimittäin hääräävät myös sarjan parhaimmistoon kuuluvat Henri Heikkilä ja Joni Pakola.

Siitä huolimatta FC YPA aloitti kauden todella nihkeästi häviten kotikentällään ensin VIFK:lle 1-0 ja heti perään toisessa kotiottelussaan FC Santa Clausille peräti 3-0. Nopeasti saatiin kuitenkin todeta, että nuo kaksi kotitappiota olivatkin vain optista harhaa, sillä seuraavat kaksi vieraspeliään joukkue voitti.

Ensin kaatui puhtaalla pelillä ollut PK-37 2-1 ja heti perään erittäin hyvin kevään pelannut GBK Kirkonmäen kentällä 1-0 juuri Pejicin osumalla. Nyt tietenkin pohditaan, että mikä sananlasku tässä olisi se osuvampi. “Ei kahta ilman kolmatta” vai “Kerta se on ensimmäinenkin”.

Kerhon leirissä luonnollisesti toivotaan, että jälkimmäinen osuisi kohdilleen, eli Kerhon onnistuisi napata ensimmäinen voittonsa FC YPA:sta neljännellä kaudellaan Kakkosessa. Mitenkään helppo homma ei tule todellakaan olemaan, mutta eipähän yrittänyttä laiteta, vai kuinka se nyt meni.

Kerho on jo tällä kaudella ehtinyt rikkoa muutamia myyttejä lyhyen historiansa kulussa ja laittaa joitakin pienimuotoisia ennätyksiäänkin uusiksi.

Keskiviikon voitollisessa ottelussa JBK:ta Kerho otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Näinhän ei ollut tapahtunut koskaan aikaisemmin sen enempää heti kauden alusta kuin ylipäätään minkään kauden missään vaiheessa. Kolmella edellisellä kaudella Kerho oli kerännyt neljästä ensimmäisestä pelistään YHTEENSÄ 15 pistettä. Nyt pinnoja on kasassa jo 12.

Kaudella 2008 tuo 12. piste saavutettiin heti 13. heinäkuuta kun OLS kaatui Keskuskentällä 2-0. Kaudella 2009 homma alkoi mukavasti kolmella voitolla, mutta sitten tulikin jo pataan kotikentällä OPS-jp:ltä peräti 5-0. Tusinan pisteen raja taittui kuitenkin heti seuraavassa matsissa, eli 21.5. FC Santa Clausin vieraana 2-1 -voitolla. Viime kaudella päästiin samaan pistemäärään kesäkuun viimeisenä päivänä vierasvoitolla FC Korsholmia vastaan.

Ennen keskiviikkoa Kerho ei ollut vielä kertaakaan voittanut sarjapeliä Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Nyt voitti siis. Sama pätee FC YPA:aan, kuten jo aiemmin todettiin.

Lauantain otteluun Kerho joutuu mitä todennäköisimmin ilman kapteeniaan Chris Cleaveria, joka sai tällin polveensa Jeppiksessä. Myös samat vanhat kolhiintuneet ovat sivussa tästäkin pelistä, eli Matti Lähitie, Jesse Jääskeläinen, Miika Asunmaa, Toni Kujala ja Petri Niemi. Toisaalta Aki Sipilä on syntinsä sovittanut pelikieltonsa muodossa ja pääsee kehiin. Tältä pohjalta joukkue ei suuresti muutu lauantain ottelua ajatellen.

Mitä sitten lienee pelillisesti luvassa lauantaina? Tähän mennessä neljästä ottelusta kolmessa vastustaja on vetänyt miehistönsä viimeistä äijää myöten pallon alle puolustamaan maalinsa koskemattomuutta. Kukaan ei siinä ole vielä onnistunut. Piristävä poikkeus nähtiin Pietarsaaressa, missä nuoren valmentajan nuori joukkue tuli rohkeasti haastamaan Kerhon.

Lauantaina FC YPA epäilemättä nojaa omaan pelikirjaansa, jossa tärkeimmät hahmot ovat toppariparina pelanneet Antti Pehkonen-Jani Sarajärvi, keskikentällä akseli Joni Pakola-Henri Heikkilä-Janne Mahlakaarto ja kärjessä maalitykki Dragan Pejic. Voisi ainakin kuvitella, ettei moista kalustoa ole hankittu seuraan vain puolustamaan. Siinä valossa odotettavissa on todella mielenkiintoinen ja lähtökohdiltaan jännittävä kamppailu.

Vierasjoukkueen pelaajien on jokaisen nostettava oman pelinsä tasoa keskiviikosta, se lienee kaikille selvää. Sellaisella esityksellä ei niin kovaa vastustajaa vastaan, kuin FC YPA on, ole mitään saumoja. Ei se pelaajillekaan yllätys ole. Kaikki sen tietävät ja niinpä sopiikin odottaa, että näin myös tapahtuu.

Kerhon paras maalintekijä on kuluvalla kaudella ollut kahdessa edellisessä pelissä ihan ilmiliekkeihin roihahtanut Petter Meyer. Miten sitten FC YPA:n onnistuu eliminoida Meyer on toinen juttu. Vaikka kotijoukkue siinä onnistuisi, riittääkö se? Mikael Muurimäki on pelaajaurallaan kurittanut nimittäin ylivieskalaista Kalajokilaakson suuruutta tämän tästä. Homma on onnistunut niin TP-Seinäjoen kuin GBK:nkin nutussa, miksei siis tummanpuhuvassa Kerhon asussa.

Sopii olettaa, että Ylivieskaan matkustaa myös koko joukko vierasjoukkueen kannattajia. Ainakin Kloppien bussi starttaa reissuun ja varmasti paikalle saapuu väkeä omillakin kulkuneuvoilla, ihan niin kuin Pietarsaareenkin tuli. Jos nyt hellettä sattuisi pukkaamaan, niin kannattaa varautua jonkin sortin hyttysmyrkyllä. PPO Areena nimittäin on ihan omassa kastissaan, mitä tulee kiusallisiin pieniin siivekkäisiin. Ne isommat siivettömät kaverit kelta-mustissaan ovat muuten myös olleet aika ilkeitä Kerholle. Toivottavasti se trendi katkeaa nyt.

Ottelu alkaa PPO Areenalla lauantaina klo 16.00. Sinne on muuten erittäin helppo löytää. Seinäjoelta kohti pohjoista, Kauhavalta Kortesjärven ja Evijärven läpi edelleen Oulun/Ylivieskan kylttejä seuraillen. Matkaa tulee 200 km melkein piirulleen. Ylivieskaan saapuessa tullaan Sievintietä ja siltä käännytään liikenneympyrästä oikealle, Savontielle. Eipä tarvitse ajella kuin himpun verran, niin jo vain on oikealla kädellä näkyvissä futispyhättö. Ei muuta kuin mukaan ja matkaan kannustamaan Kerhoa!

Kerhon maalitykit

5 Petter Meyer
2 Lee Brennan
2 Chris Cleaver
1 Tiitus Lehtinen
1 Aki Sipilä

Kerhon Veikkaustähdet

7 Petter Meyer
6 Aki Sipilä
3 Lee Brennan
2 Chris Cleaver
1 Ville Ylinen