123 456 7890

Haastajana Vaasaan
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa tiistai-illan ainoaan Kakkosen Lohko C:n otteluun selkeänä haastajana. Vaasalainen kotijoukkue, FC Kiisto, on avannut kauden nimittäin kahdella todella kovan luokan vierasesityksellä kaataen ensin kuopiolaisen Kingsin Magnum Areenalla 2-1 ja sen jälkeen ulkomaalaisia palkkasotureita vilisevän sarjanousija FC OPA:n Castrnin kentällä 2-0.

Kerho on pelannut vasta kertaalleen ja kotiavauksessa tuli heti tappio FC YPA:lle numeroin 3-2, eli nyt ollaan sitten tiukan paikan edessä.

FC Kiiston sankareita ovat tälläkin kaudella olleet tutut miehet, eli Matti Lampi, Antti Puikkonen ja maalivahti Peter Kauppi. Kuopiossa FC Kiiston maalinteosta vastasivat Matti Lampi ja Antti Puikkonen. Oulussa osuivat puolestaan Arto Saranpää ja Jani Timonen Lammen syötettyä kummatkin maalit.

Uuden valmentajansa, Harri Kevarin, johdolla FC Kiisto tulee taatusti kuulumaan sarjan kärkijoukkueisiin. Viime vuodesta jo ennestään kova nippu on vain vahvistunut saatuaan riveihinsä Alexander Bondnin Kraftista ja aikaisemmin JBK:ssa pelanneen Jani Timosen. Ei siis ole mikään yllätys, että kelta-mustissa pelaava ryhmä on aloittanut kauden vahvasti.

Kerhon alku ei ole ollut aivan yhtä ruusuinen. FC YPA:lle kärsitty kotitappio oli kirvelevä. Hyvää oli se, että pallo saatiin kahdesti vastustajan maaliin Henri Saranpään ja Mikko Väänäsen toimesta. Huonoa oli se, että omissa helisi alakerran virheiden takia peräti kolme kertaa.

Ensimmäisestä ottelusta sivussa olleista pelikuntoiseksi on toipunut Tiitus Lehtinen. Ottelussa loukkaantuneen Toni Kujalan pitäisi olla myös kunnossa. Viikonloppuna KPV:n penkillä farmisopimuksen myötä käynyt maalivahti Jyri Nieminen on myös vahvuudessa mukana.

Varmuudella poissa kokoonpanosta on kippari Jukka-Pekka Salminen, joka kärsii viime kauden päätteeksi saamansa punaisen kortin aiheuttamaa jälkimmäistä pelikieltoa. Luonnollisesti myös Jukka Yli-Renko, Pekka Väänänen ja Jussi Kankaanpää ovat edelleen sivussa joukkueesta.

Joukkueet kohtasivat talvella kahdesti. Ensimmäisen ottelun FC Kiisto voitti Seinäjoki Areenassa Kristian Kukkosen maalattua kahdesti. Kerholta puuttui tuolloin puolet pelaajista ja alla oli lauantaina pelattu ottelu FC Hakaa vastaan. Mustasaaren Botniahallin viereisellä tekonurmella pelatun ottelun lopputulokseksi tahkottiin 1-1 Kukkosen onnistuttua tasoittamaan Tommi Haanpään Kerholle viimeistelemä johto.

Viime kaudella TP-Seinäjoki hävisi FC Kiistolle kaikki neljä otteluaan. Kahdesti kohdattiin harjoituspeleissä ja kahdesti sarjamatseissa. Sepsi-78 sen sijaan voitti sarjaottelun kotonaan 2-0, mutta sai vieraissa kyytiä 5-1.

Luvassa on taatusti erittäin haasteellinen reissu Kaarlen Kentälle, missä ottelu alkaa klo 18.30.op”