123 456 7890

Haanpää: Voitto tuli huonollakin pelillä
Seinäjoen Jalkapallokerhon 1-0 (0-0) -voitto Kakkosen Lohko C:n VIFK:sta irtosi yhden maalin erolla vaasalaisiin vain isäntien maalivahdin hölmöilyn takia, Muilta osin eivät musta-asuiset kyenneet luomaan sen enempää tekopaikkoja kuin isännätkään.

Espanjaan lomailemaan matkannut päävalmentaja Esa Haanpää oli kuitenkin omalla tavallaan tyytyväinen joukkueeseensa.

“Pystyimme voittamaan ensimmäisen ulkona pelatun ottelun huonollakin pelillä. Se on oikein hyvä merkki. Tietenkin meidän pelimme on vielä parannuttava, siitä ei ole epäilystäkään”, lisäsi “Eski”.

“On aivan selvä asia, että olosuhteiden muutos näin radikaalisti vaikuttaa. Tulemme hallista, jossa on 15 astetta lämmintä ja pelaamme pakkasenpuolella räntäsateessa. Kyllä se vaatii totuttelua. Myös se oli hallin jäljiltä hieman outoa, että tuulenpuuskat vaikuttivat peliin. Aika monta arviointivirhettä tuli meidän kavereille, mutta sen ymmärtää”, Haanpää jatkoi.

Haanpää antoi reilusti tunnustusta VIFK:n nipulle, joka on Kakkoseen todella kova ryhmä. Jo pelkästään kotimaisilla pelaajilla on yhteensä tilillään tolkuton määrä Veikkausliigaotteluita ja kun siihen nakataan nuorten maajoukkueissa esiintyneitä kavereita, sekä ulkomaanapuja, voi moisella ryhmällä olla vain yksi tavoite.

“Ehkä me olimme hiukan altavastaajana kokonaisuutta katsellen, mutta ei VIFK silti kyennyt mitenkään dominoimaan ottelua. Yksi juttu oli se, että miten pojat onnistuvat siirtymään toiselle tasolle KP-V -ottelun jälkeen ja mielestäni siinä onnistuttiin ihan hyvin”, jatkoi Haanpää ottelun analysointia.

Keskikentällä ei oikein syntynyt sillä tavalla peliä, että palloa olisi saatu toiveiden mukaan kärjille. Siihen löytyi selkeä selitys.

“Keskikenttä oli todella tukossa. Siinä oli kummallakin paljon miehiä, eikä palloa onnistuttu pelaamaan ns. pusseihin oikein ollenkaan”, selvitti Haanpää tilannetta.

Seinäjoen Jalkapallokerho huilaa pääsiäisen. Osa pelaajista on TP-Seinäjoen riveissä maanantaina Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa APV:ta vastaan ja kenraaliharjoitus ennen sarjapelien alkua pelataan Närpiössä Kraftia vastaan ensi lauantaina.