123 456 7890

Haanpää upotti Kerhon
FF Jaro – SJK 7-2 (3-1)
1-0 17 min Tommi Haanpää
2-0 24 min Tommi Haanpää
2-1 32 min Lee Brennan
3-1 40 min Tommi Haanpää
4-1 59 min Tommi Haanpää
4-2 65 min Timo Rauhala
5-2 71 min Mattias Wargh
6-2 82 min Simon Skrabb
7-2 89 min Mattias Wargh

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden toinen harjoitusottelu osoitti selkeän tasoeron Kakkosen ja Veikkausliigan välillä. Se kertoi lähinnä sen, että liigajoukkueella on leveämpi materiaali, joka kestää kahtena peräkkäisenä päivänä peräkkäin pelattavat matsit huomattavasti laadultaan kapeammalla materiaalilla pelaavaa alempisarjalaista vastaan.

Siitä huolimatta, että numerot repesivät viiden maalin kotijoukkueen voitoksi, peli oli hyvinkin tasaista kenttätapahtumien osalta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan lopussa numerot repesivät turhankin suuriksi, mutta fakta on, että ammattilaiset rankaisevat paikoista ja siihen on syytä tottua.

Kerhon alakerta lahjoitti neljä ensimmäistä osumaa karkeiden virheiden myötä isännille. Ironista kyllä, kaikki neljä maalia viimeisteli juuri SJK:sta FF Jaroon hankittu Tommi Haanpää, jolla oli ehkä uransa paras ilta miesten peleissä.

Toinen ottelun helmi kotijoukkueesta oli vaihdosta tullut teinisensaatio Simon Skrabb, joka on vieraillut Liverpoolinkin nähtävänä jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Skrabb ehti syöttää kaksi osumaa ja viimeistellä itse yhden aivan upean maalin Kerhon verkkoon.

Sellaiselle, joka ei ottelua nähnyt numerot näyttävät teurastukselta, jonka rinnalla Iivana Julman tekoset olivat Pikku Kakkosen luokkaa. Ei homma kuitenkaan ihan niin ollut.

Ensimmäisellä puoliajalla FF Jarolla oli neljä paikkaa, joista Haanpää iski kolme maalia melko katastrofaalisten virheiden seurauksena. On aivan selvää, että ammattilaisten onkin osuttava näistä paikoista, joten jossitteluille ei sijaa jäänyt.

Testissä olleen Lee Brennanin kavennusmaali oli hieno maali nuorukaisen vasurila. Todellisen esityön osumaan taiteili Mikko Ylihärsilä.

Kavennukseen numeroihin 4-2 puolestaan taisteli vasempana pakkina pelannut Timo Rauhala. Terrieri oli kärppänä paikalla isäntien maalivahdin, Vitali Teleshin, haparoitua Lee Brennanin laukauksen kanssa pahemman kerran. Vaikka veto olikin ihan kelvollinen, ei kuvittelisi ammattilaismaalivahdin räpeltävän moisella tavalla. Kaikki kunnia kuitenkin “Tinkelle”, joka tulitti pallon verkkoon läheltä.

Tuon kavennuksen jälkeen kentällä oli Kerhon kannalta valitettavasti enää yksi joukkue. FF Jaron pelaamisen taso ei pudonnut vaihtojen myötä, vaan nuorukaiset lisäsivät bensaa liekkeihin ja erityisesti juuri Skrabb oli aivan loistava.

Tällaisen selkäsaunan jälkeen vahingoniloisten kannattaakin todella riemuita. Kerho sai kunnolla kyytiä liigajoukkueelta, joka pelasi toisella puoliajalla jalat alta vierailtaan.

Huojentavaa on se, että Kerho ei menettänyt tappion myötä ainuttakaan sarjapistettä, vaan sai hyvää tietoa siitä, mitä on tehtävä, että peli paranee ja kuinka on pelattava, jos mielii pärjätä kovempiakin joukkueita vastaan. Työmaata piisaa ja sitä piisaa todella paljon.

Jos oli perjantain aonnistujia koko joukko, lauantaina vastuksen oltua selkeästi kovempi, lyheni lista oikeastaan kerta heitolla. Ei peli numeroista huolimatta silti mikään ihan totaalinen Titanicin uppoaminen ollut.

Vasempana pakkina raatanut Timo Rauhala, Lee Brennan ja Jesse Jääskeläinen voivat kuitenkin olla varmasti ihan kohtuullisen tyytyväisiä peliinsä. Turha ketään on liioin ruoskia. On aivan selvä, että odotusarvo jonkun tietyn kokeneen pelaajan suorituksille on toisenlainen kuin nuoren pelaajan työnäytteelle.

Myös se kävi ilmi selkäsaunan myötä, että voittaminen on ihan helkkarin paljon hauskempaa kuin häviäminen.

Poissaoloja paikkasivat turnauksessa mukavasti nuoret pelimiehet. Tällä kertaa kehissä nähtiin avauksessa A-junnuikäiset Jesse Jääskeläinen ja Kalle Taimi, sekä vaihdosta Akseli Metsä-Ketelä, Miika Korpela ja Jaakko Vähäpesola.

SJK: Luis Fernando, Kalle Taimi (62. Miika Korpela), Tiitus Lehtinen, Christian Sund, Petter Meyer (78. Akseli Metsä-Ketelä), Chris Cleaver (87. Jaakko Vähäpesola), Mikko Ylihärsilä (46. Mikael Muurimäki), Matti Lähitie (62. Petri Niemi), Jesse Jääskeläinen, Timo Rauhala, Lee Brennan (78. Miika Asunmaa)