123 456 7890

Joaquín Gómez jatkaa SJK:n päävalmentajana myös kaudella 2024. 36-vuotias espanjalaisvalmentaja ja SJK sopivat jatkosta, ottaen käyttöön sopimuksessa olleen option ensi kaudesta. Näin kaudesta 2022 alkaen SJK:n päävalmentajana toiminut Gómez jatkaa ainakin kauden 2024 loppuun SJK:n peräsimessä.

Koen oloni etuoikeutetuksi, että saan toimi näin upean seuran päävalmentajana. Koen myös tärkeänä jatkosopimuksen jo tässä vaiheessa, sillä se osoittaa miten minuun ja valmennusryhmäämme luotetaan, ja uskotaan tähän projektiin, jota olemme toteuttaneet nyt puolentoista vuoden ajan. Ja nyt voimme jatkaa täällä vielä ainakin toisen puolitoista vuotta lisää, sanoo SJK:n päävalmentajana myös ensi kaudella jatkava Joaquin Gomez iloisena.

Joaquín ja hänen valmennusryhmänsä, ovat työskennelleet väsymättömästi viimeisen puolentoista vuoden aikana joukkueen kehittämisen eteen. Sopimuksen jatkaminen nyt ensi kaudelle, on palkinto seuran viemisestä eteenpäin, entistä ammattimaisemmalle tasolle. Samalla he ovat työskennelleet seuran muiden ihmisten kanssa yhdessä niin, että olemme saaneet rakennettua tänne voittavan ympäristön nuorille ja nälkäisille ihmisille. Juuri tämän vuoksi Joaquín haluttiin seuraan, kun tiesimme hänen aiemman kokemuksensa korkealta tasolta Englannista, ja me tulemme tekemään kaikkemme tukiessamme hänen kehittymistään entisestään, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Urallaan Englannissa Brightonin, Stoken, Lutonin ja Derbyn valmennusryhmissä, ja Suomessa Helsingin IFK:n päävalmentajana kaudella 2021 toiminut Joaquín Gómez, on ollut SJK:n päävalmentajana nyt kaudesta 2022 alkaen. Ennen HIFK:n päävalmentajan pestiä, hän toimi SJK:n valmennusryhmässä kaudella 2020, tultuaan mukaan Suomen U21-maajoukkueen valmennustehtävistä, ja siten Gómez tuntee hyvin SJK:n ja Suomen jalkapallon jo useamman vuoden ajalta.

Mielestäni olemme ottaneet askeleita siihen suuntaan, että olemme nyt SJK:n kanssa seurana paremmassa tilassa kuin tullessamme siihen. Enkä tarkoita vain näitä viimeaikojen tuloksia, vaan yhdessä olemme pystyneet muokkaamaan mielikuvaa koko seurasta niin, että ihmiset ulkopuolellakin huomaavat miten seura toimii, sanoo Joaquín Gómez.

Jos olet nuori ja lahjakas, olit sitten suomalainen tai ulkomaalainen, niin tämä seura on juuri oikea paikka sinulle tulla tekemään kovasti töitä ja tekemään urastasi paremman. Moni meistä täällä on juuri sellainen. 
 
Myös minä ja koko valmennusryhmäni olemme vielä nuoria, mutta olemme kunnianhimoisia ja haluamme koko ajan kehittyä siinä mitä teemme. Siksi SJK on juuri oikea paikka meille siihen ja se on sitä myös pelaajille, paaluttaa Gómez.

Haluankin kiittää tästä kaikesta seuran työntekijöitä, seurajohtoa ja Richie Dormania. Ja vaikka Sämpy Kivimäki ei ole enää täällä, niin myös hän on ollut iso osa tätä kaikkea viimeisten kolmen vuoden ajan. Hänellä, minulla ja Richiellä oli, ja on edelleen erinomainen suhde keskenämme. 

Haluan kiittää myös seuran hallitusta, sekä puheenjohtaja Raimo Sarajärveä siitä luottamuksesta, jonka he ovat antaneet meille, Gómez kiittelee.

Seinäjoella vaimonsa ja kahden pienen tyttären kanssa asuva Gómez myös viihtyy paikkakunnalla hyvin. Jopa niin hyvin, että he pitivät asunnon Seinäjoella myös HIFK-valmennuspestin ajan, ja käyttivät sitä loma-asuntona.

Minä ja perheeni olemme myös kokeneet itsemme erittäin tervetulleeksi Seinäjoelle ihmisten toimesta. Tuntuu, että he ovat ottaneet minut nyt omakseen, ja totta kai siinä auttavat myös hyvät tulokset. Juuri nyt tuntuu siltä, että jalkapallo on suuri puheenaihe kaupungissa, eikä mene päivää, etteikö joku pysäyttäisi minua kaupungilla sanoakseen jotain ystävällistä minulle, kiitelläkseen kuinka hienosti pelit ovat menneet tai miten hyvin pelaajat ja joukkue ovat esiintyneet. 

Olen myös ymmärtänyt, että ei ole niin kovin tavallista Suomessa, että ihmiset tööttäilevät autolla ajaessaan, ja pysähtyvät avaten ikkunansa juttelemaan kanssani, nauraa Gómez.

Se on erittäin hyvä merkki. Ja siksi me teemme täällä töitä, että tämän alueen ihmiset voivat olla ylpeitä heidän seurastaan. Kun ihmiset ovat ylpeitä siitä mitä me teemme päivittäin, niin uskon, että se näkyy myös kentällä. Ei vain tuloksina, vaan siinä miten pelaamme, miten esiinnymme, kun menemme kentälle.

Haluamme olla erittäin aloitteellinen ja rohkea joukkue, sitä painotamme pelaajille joka päivä. Siksi toivomme, että juuri tämä on asia, mitä kaikki tämän kaupungin ihmiset vaalivat ja arvostavat.

Nyt jatkamme työn tekoa, jotta tämä kehitys jatkuu ja pystymme parhaaseen mahdolliseen suoritukseen myös jatkossa, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Maajoukkuetauolta alkuviikosta palannut SJK on harjoitellut kuluvan viikon kovaa, ja jää nyt pariksi päiväksi juhannustauolle, palaten heti tositoimiin sunnuntaina. Juhannuksen jälkeen tiistaina 27.6. klo 18:00, SJK kohtaa Veikkausliigassa AC Oulun OmaSp Stadionilla. Ottelun liput saat edullisimmin sekä nopeimmin Ticketmasterin kanavista. Ensi viikolla SJK kohtaa myös lauantaina 1.7. vierasottelussa Ilveksen. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Koko SJK-väelle erittäin mukavaa juhannusta ja nähdään ensi viikolla otteluissa!