123 456 7890

GBK vastaan kenraalissa
Perjantai-ilta tarjoaa seinäjokelaiselle jalkapalloyleisölle makupalan ennen kuin Kakkonen pyörähtää viikkoa myöhemmin käyntiin.

Seinäjoen Jalkapallokerho saa vastaansa kokkolalaisen GBK:n, joka on monissa yhteyksissä rankattu Kakkosen Lohko C:n selväksi ennakkosuosikiksi. Talven harjoitusottelut eivät tosin sitä asiaa suuremmin puolla, mutta on huomioitava, että joukkueen runkopelaajista monet ovat olleet loukkaantumisten takia telakalla.

GBK on pelannut talven mittaan ailahtelevasti avattuaan harjoituskauden maalittomasti Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron kanssa ja kaadettuaan FC Kiiston junioripitoisen ryhmän 8-0. Väliin mahtui selkeä 3-0 -tappio Kerholle Kipparihallissa ja voitto JBK:sta Tellushallissa numeroin 4-2, mutta sen jälkeen Gebis on hävinnyt KPV:lle kahdesti ja PS Kemille kertaalleen. Nuo ottelut ovat luonnollisestikin olleet ylempisarjalaisia vastaan, joten ihan hyvin GBK on kuitenkin suoriutunut.

Talven keskinäisessä ottelussa tauolle mentiin vielä maaleitta, mutta toisella puoliajalla Marko Huttu, Henri Saranpää ja Tommi Haanpää iskivät historiallisen avausvoiton Kerholle.

Iisalmelainen sarjanousija PK-37 sen sijaan sai kyytiä Kokkolassa lukemin 4-1, mutta FC Kiisto otti revanssi numeroin 3-0 Vaasassa. Myös VIFK kaatoi GBK:n samoin lukemin. Yhdeksästä ottelusta GBK on siis voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt viisi.

Kerho pelasi viimeksi viikko sitten perjantaina ja otti pahasti nokkaansa Norrvalla FF:lta vieraissa. Isännät olivat tylyjä takoen taululle kolme ensimmäistä maalia ja voittaen kamppailun lopulta 3-1.

Harjoituskauden varrella SJK on pelannut yhteensä tusinan otteluita aloitettuaan pelit jo tammikuun puolella KPV:ta vastaan vieraissa. Siinä tuli nokkaan peräti 5-0, mutta heti perään kaatui GBK 3-0. VPS-junioreiden kanssa pelatun 1-1 -tasapelin jälkeen sarjanousija TUS sai kyytiä Areenassa numeroin 4-1. Helmikuun viimeisenä viikonloppuna sekä FC Haka, että FC Kiisto kyykittivät mustapukuisia. Ensin tuli nokkaan Valkeakoskella 3-0 ja heti perään Areenassa Kiistolta 2-0.

Kahden tappion jälkeen joukkue pelasi neljä ottelua ilman häviötä vieraissa aloitettuaan putken voittamalla Ilveksen Pirkkahallissa 2-1. Seuraavaksi syntyivät tasapelit VPS-junioreiden ja FC Kiiston kanssa Mustasaaressa lukemin 1-1 ja yksi kauden parhaista esityksistä nähtiin Pietarsaaren Tellushallissa kun JBK nöyrtyi selvin 3-0 -numeroin. Ailahtelusta kertoo kuitenkin se, että seuraavana oli vuorossa talvikauden heikoin esitys Vöyrillä Norrvalla FF:n vieraana. Siinä ei paljon hippaa saatu kun pallo oli hyvän alkukauden pelanneen Jyri Niemisen takana ja tahti jatkui samanlaisena koko ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla mustanpuhuvat kerholaiset ryhdistäytyivät ja kavensivat, mutta nokkaan tuli 3-1.

Tässä kenraaliharjoituksessa on väistämättä myös tunnelatausta, nähdäänhän GBK:n riveissä kaksi seinäjokelaisen palloilukasvatuksen saanutta pelaajaa, eli Lasse Männikkö ja Mikael Muurimäki. Ehkä marianneraitainen mansikka on paremman makuinen kuin kotoinen marja, sillä ainakin tämän kauden kaksikko reissaa Kokkolaan.

Kerhon loukkaantumislista vaikuttaisi lyhentyneen ainakin sen perusteella, mitä viikolla näkyi harjoituksissa. Viime viikonlopun poissaolijoista Juha Etelä-Aho, Tommi Haanpää, Johannes Saranpää, Jussi Kankaanpää ja Vöyrillä kesken pelin vaihtoon tullut kippari Jukka-Pekka Salminen ovat olleet harjoitusvahvuudessa. Sen sijaan Pekka Väänänen on edelleen vaivainen, eikä Jukka Aholankaan pelaaminen ole lainkaan varmaa. Marko Hutun kohdalla katsotaan, ehtiikö mies rantautumaan Savonlinnasta ja Ville Kukkasen tilanne riippuu siitä, millaista kriisinhallintaa Suomen Puolustusvoimat harjoittaa viikonloppuna.

GBK:n kanssa tahkotaan tämän jälkeen seuraavan kerran heinäkuun lopussa Kokkolassa ja sen jälkeen kauden päätöskierroksella mitä luultavimmin samalla alustalla kuin nytkin, eli Joupiskan tekonurmella.

Ottelu alkaa perjantaina klo 18.00 Joupiskalla.op”