123 456 7890

SJK U23 matkustaa sunnuntai-illaksi Kokkolaan, missä se kohtaa GBK:n Kakkosen C-lohkon ottelussa. Peli alkaa klo 18:30.

SJK U23 on lohkossa mukavasti kolmantena, pelin vähemmän edellä olevaa KuFu-98:a pelanneena ja kahden pisteen päässä. GBK on puolestaan viidentenä ja kolme pistettä SJK:n takana. Varsin mielenkiintoinen peli on siten edessä. Molemmilla joukkueilla on viime viikonlopulta 1-1 tasapelit alla, kun SJK U23 tasasi pisteet OLS:n kanssa OmaSp Stadionilla ja GBK kävi Tampere Unitedin vieraana. SJK leirissä tasapeli jätti harmiteltavaa ja joukkue lähtee sunnuntain otteluun ärsyyntyneenä voittoa hakemaan.

Alunperin GBK kuului lohkon ennakkosuosikkeihin, mutta viimeisen viiden ottelun aikana, se on voittanut vain kaksi ottelua ja hävinnyt suurinumeroisesti Oulun Herculekselle. GBK on kuitenkin tuttu joukkue Kakkosessa ja se on pelannut siellä vuodesta 2008 lähtien. Joukkue on kuulunut lähtökohtaisesi aina Kakkosen ylempään kastiin. GBK on sijoittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana lohkossaan neljä kertaa toiseksi, viimeksi viime kaudella. GBK keräsi lohkokakkosista eniten pisteitä, mutta selviytynyt nousukarsintoihin, sillä tippuneita joukkueita vastaan pelattuja otteluja ei huomioitu lohkokakkosia vertaillessa. Tälle vuodelle sääntö muuttui, ja nyt Kakkosen parhaan lohkokakkosen selvittäminen ei vaadi niin kovia matemaattisia kykyjä.

35-vuotias David Carlsson teki viime kaudella 17 maalia, ja sijoittui Kakkosen maalipörssissä toiseksi. Carlsson on pelannut Veikkausliigassa IFK Mariehamnissa, HJK ja FF Jarossa. Carlsson ei ole GBK:n ainoa erittäin kokenut pelaaja. 33-vuotias Lawrence Smith on pelannut Suomessa jo vuodesta 2007. 35-vuotias pelaaja-valmentaja Chris Corcoran on pelannut Suomessa vuodesta 2009 lähtien. GBK sai riveihinsä hyvän paluumuuttajan KPV:stä, kun Miika Hohenhal palasi joukkueeseen. FC Vaajakoskesta tullut Arjan Goljahanpoor pelasi jo 20-vuotiaana Ykkösessä JJK:ssa. Viime vuosi meni Kolmosessa, mutta on silti hyvä vahvistus Kakkoseen. Ykkösmaalivahti Olli Nylund on pelannut Kakkosessa jo useamman kauden ajan. Goljahanpoor ja Carlsson ovat molemmat iskeneet neljä maalia mieheen, ja johtavat joukkueensa sisäistä maalipörssiä tällä kaudella.

SJK U23:n viimeiseen viiteen otteluun mahtuu vain yksi tappio ja se tuli toukokuun 10. päivä KuFua vastaan 1-2 luvuin. Sen jälkeen kaatui VIFK ja Närpiön Kraft ja viime viikonloppuna tuli tasapeli OLS:n kanssa. Myös SJK U23:n tehokkain maalintekijä Daniel O’Brien on tehnyt neljä maalia, mutta hän ei ole tässä ottelussa pelikelpoinen, pelattuaan perjantaina SJK:n edustuksen riveissä Veikkausliigaa. Myöskään joukkueen kapteenistoon kuuluva Joona Lautamaja ei ole mukana samasta syystä.

Viime ottelussa loukkasi itseään puolustaja Valentin Trouiller ja hän ei näillä näkymin ole pelikunnossa sunnuntaina. Loukkaantuneena olleet Tuomas Rintamäki ja Ville Pajula ovat pitkästä aikaa käytettävissä. Arttu Aromaa ja Sami Viljanen treenasi SJK:n edustuksen mukana ja oli vaihtopenkilläkin viime viikon ottelussa, mutta kumpikaan ei saanut minuutteja ja he ovat käytettävissä sunnuntaina. Mukaan nousee myös A- ja B-nuorista pelaajia, joilla ei ole omaa peliä viikonloppuna. SJK:n edustus on parhaillaan maajoukkuetauolla ja pelaajat saivat pari päivää vapaata, mutta mahdollisesti joko tässä tai ensi viikon lauantaina kotikentällä pelattavassa TPV ottelussa, saatetaan nähdä loukkaantumisista toipuvia edustuksen pelaajia hakemassa pelituntumaa. Näistä päätöksiä tehdään kuitenkin seuran päävalmentaja Alexei Eremenkon sekä SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotisen kesken ottelukohtaisesti tarpeen mukaan.

Kakkosen C-lohkoa, GBK – SJK U23 sunnuntaina 3.6. klo 18:30 Kokkolan Keskuskentällä.