123 456 7890

SJK Akatemia kärsi kauden toisen tappionsa, kun fyysinen ja kokenut OTP piti pisteet kotonaan Oulussa 3-1 voitolla. OTP puolestaan on ainoa joukkue C-lohkossa, joka ei ole vielä hävinnyt kertaakaan kuudessa ottelussa. SJK Akatemia meni pelissä johtoon, mutta sen jälkeen isäntäjoukkueen kovuus ja suoraviivaisuus näytti yllättävän SJK Akatemian. Useita entisiä Veikkausliigan ja Ykkösen pelaajia omaava OTP iski noin vartissa kolme osumaa, ja toisella puoliajalla se puolusti johtoaan voimakkaasti koko miehistöllään. SJK Akatemia tippui tappion myötä lohkon kärkipaikalta sarjataulukossa kolmanneksi, mutta piste-ero kärjessä oleviin Herculekseen ja Rovaniemi Football Academyyn on vain yksi piste. OTP pysyy neljäntenä, mutta nousi nyt tasapisteisiin SJK Akatemian kanssa. SJK Akatemia kohtaa myös seuraavassa ottelussaan oululaisjoukkueen, kun se isännöi OmaSp Stadionilla ensi sunnuntaina 20.6. klo 16:00 AC Oulun reservijoukkue OLS:a.

OTP – SJK Akatemia 3-1 (3-1)
0-1 19 min Daniel Säily
1-1 21 min Michael Ibiyomi
2-1 27 min Alex Oikkonen
3-1 36 min Jyri Vääräniemi

SJK Akatemian meni ottelussa johtoon 19.peliminuutilla. Maali syntyi vasemmalta laidalta, kun palloa toi ylös Valtteri Olsbo ja Georg Westerlund. Sieltä tuli hyvä syöttö matalana aivan maalin eteen, ja Daniel Säily pääsi liukumaan pallon sisään. Harmillisesti OTP pääsi tasoittamaan lähes välittömästi, kun se ensin prässäsi kovaa ja sai pallon. Michael Ibiyomi tsippasi pallon maaliin boksiin tulleesta ruuhkasta. Lähellä oli, ettei SJK Akatemian puolustaja ehtinyt vielä siivoamaan sitä maaliviivalta, mutta tällä kertaa venytys ei riittänyt.

OTP meni johtoon 27. peliminuutilla, kun pallo tuotiin OTP:n vasenta laitaa ylös ja aina SJK Akatemian boksiin. Tilanne lähti pallon riistosta keskialueella. Jyri Vääräniemi antoi pienen siirron sivuun ja Alex Oikkonen laittoi pallon sisään läheltä maalia. Kovassa vireessä ensimmäisellä puoliajalla muutenkin ollut Vääräniemi lisäsi OTP:n johdon 3-1:een 36.minuutilla, jäätyään yksin takatolpalle. Pallo pelattiin hänelle kaukaa toiselta laidalta, jälleen pallon riiston jälkeen, ja Vääräniemi kiersi SJK Akatemian puolustajan laukoen etualakulmaan.

Toisella puoliajalla peli oli rikkonainen ja OTP puolusti koko joukkueen voimin. SJK Akatemia piti palloa ja piti sitä lähes koko ajan OTP:n päädyssä, mutta ei onnistunut murtamaan kotijoukkueen puolustusta. Tuloksena tukku vapareja ja kulmapotkuja, joista kuitenkaan ei saatu palloa maaliin tai edes vetoja maalia kohti.

OTP:n puolustus piti ottelun loppuun saakka ja se nousi voitolla SJK Akatemian kanssa tasapisteisiin. SJK Akatemia on kuitenkin sen edellä kolmantena, paremman maalieronsa turvin.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Kaarlo Rintamäki, Berat Akdogan, Tero Mäntylä (61’ Joel Laitinen), Valtteri Olsbo, Robbie Malolo (62’ Mikael Anttila), Valentín Gasc (61’ Endrit Rrustemi), Oliver Günes, Daniel Säily (62’ Tuukka Pahkala), Kingsley Ofori ja Georg Westerlund (81’ Mika Salonen).